De Rossi: Egy ilyen meccs megnyerése morálisan nagyon sokat számít

De Rossi: Egy ilyen meccs megnyerése morálisan nagyon sokat számít

Már-már úgy tűnt, hogy a Roma győzelemmel távozik a Marassiból, azonban a Genoa a hosszabbítás utolsó percében egyenlített, és otthon tartott 1 pontot.

Ez az a döntetlen, ami után keserű szájízzel mentek haza...

„Én nem mondanám. Domináltuk a meccset egészen a szünet utánig, amikor túlságosan visszaálltunk. Megszűntünk kontrázni, pedig nem szégyen visszaállni és kontrázni, tekintve a minőségünket."

„Folyton elvesztettük a labdát olyankor, amikor megpróbáltuk felépíteni a játékot, és túl sok hibát követtünk el. Túl sokat vacakoltunk. Ez a végén hitet ad az ellenfélnek, és a Genoa van annyira jó csapat, hogy ki tudja használni ezt.”

Ettől függetlenül láttuk, hogy a Roma tett egy lépést előre. Az első 45 percben a Genoa felén táboroztatok: erre tényleg lehet építeni a bajnokságban.

„Ez volt a célunk. Sikerült kimozdítanunk őket a saját játékukból, különösen, amikor nálunk volt a labda. A múltban túl közvetlenek voltunk, túl korán engedtük el a labdát, de ma az első félidőben kicsit tovább tartottuk a labdát, és a támadó középpályásaink kicsalták a játékosaikat a posztjaikról. Sikerült eljuttatnunk a labdát a csatárainkhoz, akik sok meccset eldöntenek majd számunkra."

„A második félidőben kevesebbet tartottuk a labdát, de volt néhány nagy lehetőségünk az első félidőben, és egy a másodikban, hogy megduplázzuk az előnyünket. Ez teszi a különbséget ezeken a meccseken.”

Mivel magyarázod, hogy a Roma a második félidőben visszaesett? Mit gondolsz Paulo Dybala és Artem Dovbyk párosáról?

„Azért estünk vissza játékban, mert már nem presszionáltuk és nem üldöztük őket úgy, mint az első félidőben. Az első félidőben sokat járatták a labdát, de mi nyertük a párharcokat. Húsz métert estünk vissza, amit nem kértem, de amikor ez történik, át kell szervezni a csapatot - sok emberrel támadtak, ami azt jelenti, hogy elöl számbeli fölényben voltunk. Ennek eredményeképpen visszaszoríthattuk volna őket a saját térfelükre, ha tovább tartjuk a labdát. Ehelyett ezek a játékrészek gyorsan véget értek - nem csináltak semmit, nem alkottak semmit. Megnéztem a számokat - nekünk voltak a nagy lehetőségeink. Azonban ki kell elemezni a meccseket, és legfőképp, ha az első félidőben így dominálunk, nem értem, miért változtattunk a másodikban a hozzáállásunkon.”

A futball alapján, amit játszott a csapat, ez a Roma Bajnokok Ligája-színvonalú?

„Úgy gondolom, hogy olyan csapat vagyunk, amelynek harcolnia kell a Bajnokok Ligájába jutásért. Ez a célunk. Az előző szezonban a hatodik helyet értük el, és ezt kezdjük megunni. Hogy kudarcnak tekintjük-e, ha nem jutunk el odáig, az más kérdés, tekintve, hogy a Juve, az Inter, a Milan, a Napoli és egy top Atalanta ellen kell helytállnunk. Sok csapat van, amely előttünk vagy mögöttünk végezhet - a helyzet meglehetősen kiegyensúlyozott."

„Véleményem szerint jól teljesítettünk az átigazolási időszakban. Meggyőződésem, hogy jól fogjuk kijátszani a kártyáinkat annak érdekében, hogy előrébb jussunk. Nyilvánvaló, hogy az ilyen meccseket meg kell nyerni, mert ebben a stadionban sok csapat küszködni fog."

„Egy ilyen meccs megnyerése sokat számítana, részben a bajnoki helyezésünk miatt, ami négy meccs után nem túl jó, de mindenekelőtt a morál miatt, mert nagyon jót tett volna nekünk, ha ma nyerünk.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Genoa, Serie A