De Rossi: Büszke vagyok a játékosaimra

De Rossi: Büszke vagyok a játékosaimra

A Roma 1:1-es döntetlent játszott hazai pályán a 3. helyen álló Juventus ellen.

Vegyesek az érzéseid, hiszen Mile Svilar öt remek védést is bemutatott, miközben a Roma is eldönthette volna többször a találkozót.

"Egy tipikus döntetlent írtál le ezzel. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Ha arra gondolok, hogy 48 órával egy nagyon kiélezett mérkőzést követően léptünk pályára, ahol ráadásul szintén az utolsó másodpercig küzdöttünk, ma pedig egy ilyen színvonalú teljesítményt nyújtottunk, amelyben a fizikai szintünk a játék előrehaladtával nőtt, és fejben is kitartottunk, akkor nem tudok nem büszke lenni a csapatra. Ami az "elégedettséget" illeti, sajnos ebben a sorozatban a döntetlen nem éppen az, amire szükségünk van."

"Arra azonban büszke vagyok, ahogy a srácok játszanak, ahogyan elkötelezettek, és ahogyan segítik egymást. Ugyanez a hozzáállásuk azokon a meccseken is, amelyeken nem játszanak olyan jól, és megvan bennük a vágy, hogy elérjenek valamit és elérjenek egy célt, és emellett végig kitartanak, még akkor is, ha vannak borzasztó nehéz pillanatok, amikor hiányzik a tisztánlátás és a szikra."

"Nagyon elégedett vagyok a hozzáállásukkal, és a meccs végén ezt meg is köszöntem nekik. Van négy vagy öt olyan játékos, aki több mint 10 000 percet játszott már, mióta átvettem a csapatot, és ők csodálatosak. Egy extra adag szerencsével ma este megnyerhettük volna a meccset, de elismerem, nekik is voltak komoly lehetőségeik."

"Erős teljesítményt nyújtottunk, pedig a Juventus egy nagyon jó csapat, kivételes játékosokkal. Az ellenfelünknek is meg kell adnunk az elismerést."

Miért cserélted le Paulo Dybalát?

"Érezte, hogy egy kicsit megrándult a combizma. Azt mondja, semmi komoly, úgyhogy majd meglátjuk. A következő napokban felmérjük őt, és meglátjuk, mit kell tennünk. Nem lehet semmi komoly. Legalábbis reméljük."

Dybalát megpróbáltad kicsit közelebb hozni Romelu Lukakuhoz második csatárként, ezzel megnyílt volna a jobboldali poszt. Stephan El Shaarawy ott játszott a Milan ellen. Ma kipróbáltad Tommaso Baldanzit. Hogyan hozod meg ezeket a döntéseket, és elégedett vagy?

"Elégedett vagyok Dybalával és a középpályán való mozgásával. Nagyon szeretem a gyors szélsőjátékosokkal rendelkező csapatokat, akik fel-le futnak, és lefoglalják az oldalvonalat, de Dybala más játékos, más tulajdonságokkal. Úgy gondolom, edzőként a legjobbat kell kihoznod a játékosaidból abból a szempontból, hogy mit tudnak a legjobban, és hol tudnak az optimális szinten teljesíteni."

"A Verona ellen kipróbáltuk őt szélső védőként, és a hátvédjük, Cabal nagyon erősen fogta, és sok területet kellett neki lefednie, ami kifárasztotta őt. Ez magyarázza a döntést, hogy Baldanzi mellett döntöttünk. Gyakran vannak olyan hátvédjeink, akik fel tudnak futni, és képesek a pálya ezen részeire is behatolni, így Paulo inkább középen játszik."

Nagyszerű első félidei teljesítményt nyújtott a csapat. Számítottál arra, hogy a szünet után mindkét fél ennyire megnyúlik? A Juve frissebbnek tűnt, de a Roma a meccs előrehaladtával feltöltötte energiaszintjét, és erősen fejezte be a mérkőzést.

"Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy mindkét fél nyerni akart, mert mindkét oldalon voltak lehetőségek. Nekünk nem fekszik, hogy így szétnyúlik a pálya egy olyan csapat ellen, mint a Juve, amely ilyen fizikai adottságokkal rendelkezik. Valószínűleg megnyernének egy a két tizenhatos közötti versenyt. Képesnek kell lennünk arra, hogy ilyen erőfeszítéseket tegyünk, miközben tiszta fejjel a saját térfelükön tartjuk őket. Ez a vége felé, az utolsó tíz-tizenöt percben sikerült is."

"A második félidőt erősen kezdtük. Van egy kis gyengeségünk, amin szeretnénk dolgozni. Ez időbe telik, de amikor az ellenfelünknek van esélye, az néha megijeszt minket. Ez történt a Napoli ellen idegenben és a Bayer Leverkusen elleni kontráknál is. Kicsit megzavarodunk, de igazából ilyenkor kell összeszednünk magunkat, és azt csinálni, amit tudunk. Miután az ellenfélnek van esélye, vagy akár gólt is szerez, a pálya még mindig ugyanolyan méretű, az ellenfél játékosai még mindig ugyanazok, és az, ami két perccel korábban jól működött, továbbra is jól működhet. Erre oda kell figyelnünk."

"Ennyi az egész. Néha egy kis fáradtság ahhoz vezet, hogy feszült meccsekbe kerülünk, mert hibákat követünk el, és a kontrákból lehetőségek születnek."

Már három pont az előnyötök az Atalantával szemben, de ők két meccsel kevesebbet játszottak, ráadásul az egyiket a szezon végén játsszák majd. Ez egyfajta bizonytalanságot is okozhat majd akkor, mikor Bergámóba mentek?

"Igen! Azt a meccset nagyon későn játsszák majd, és valószínűleg olyan lesz, mint egy döntő az Atalanta számára. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy odáig jussunk, és azt nézzük, mi történik majd akkor, amikor mi mindannyian nyaralunk, ők pedig a döntőjüket játsszák."

"Csak az, hogy ezt a meccset ilyen későn játsszák, véleményem szerint mindent eltorzít. Senki sem hibás - ami történt, az sajnos megtörtént, de ez azt jelenti, hogy más számításokat kell végeznünk."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Juventus, Ser