De Rossi: Büszke vagyok a csapatra

De Rossi: Büszke vagyok a csapatra

A Roma hosszabbítás után, 4-3-as összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligájából a Portóval szemben.

"Nagyon nehéz, el kell fogadnunk azt az eredményt, ami lett végül. Nehéz elfogadni, mert a hullámzó teljesítmény ellenére mi egy csapat vagyunk."- kezdte a meccs után De Rossi.

"Nem volt tökéletes meccs, de a pályán igazi férfiakat láttam, akik akarták a sikert. Jobb lett volna eljutni a tizenegyesekig és arra bízni magunkat, mint ilyen körülmények között kiesni."

"Az első meccsen jobb eredményt is elérhettünk volna, a visszavágón viszont jobb volt a Porto. A kispadon azt mondták nekem, hogy Schick eseténél tizenegyest kellett volna ítélni, de legalább a videóbírót megnézhette volna a játékvezető."

"Nagyon büszke vagyok a csapatra. Néha lehet, hogy kicsit belealudtunk a meccsekbe, de ezen a mérkőzésen végig magas szintű volt a koncentrációnk. A két mérkőzést figyelembe véve azt gondolom, megérdemeltük volna a továbbjutást."

Ez a kiesés mit jelent Di Francesco jövőjére nézve?

"Én nem változtatom meg a véleményem. Nem tudom mi jön most, de senki nem veheti el tőle a tavalyi BL-elődöntőt, és a most sem hiányzott sok, hogy eljussunk a tizenegyesekig. A klub dönt majd, nem nekünk kell ezzel foglalkoznunk."

Mi van a sérüléseddel?

"Azt hiszem a vádlim húzódott meg. Kár, mert már kezdtem jó formában érezni magam."

Szerkesztve:

"Közben sikerült megnéznem a felvételeket, ez egyértelmű tizenegyes. Azért is érdekes, mert tavaly azt mondtam, hogy döntőt játszottunk volna, ha lett volna videóbíró, aztán megint ugyanott tartunk."

"Emberi hiba, ezzel nem lehet mit kezdeni, hiába videóbíró. Mint a Fiorentina-Inter meccsen, ahol a játékvezető rosszul elemezte ki a felvételeket. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a videóbíró hasznos lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Porto, Bajnokok Ligája