De Rossi: Borzasztóan fontos meccset nyertünk

De Rossi: Borzasztóan fontos meccset nyertünk

A Roma szűk, egygólos győzelmet aratott a szívos Sassuoloval szemben.

A Roma Lorenzo Pellegrini remekül eltalált lövésével szerezte meg a vezetést a második félidőben, majd a győzelmet is.

"Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a meccset. A többi csapat mögött kezdtük ezt a kisebb versenyt a Bajnokok Ligája helyezésekért, és most ezért is volt fontos, hogy nyerjünk."

"A győzelem nem könnyű, és néha küszködhetsz, mint ahogyan ma is tettük. Ma este kevésbé voltunk jók, és a játékunk kicsit statikusabb volt. Nem ez az első alkalom, hogy egy Pellegrini-féle gyönyörű találattal nyertünk."

"Pellegrini? Nem panaszkodhatok. Ő a Roma kapitánya, és ez nem könnyű feladat. Az, hogy a Roma játékosa vagy rómaiként panaszokat és bosszúságokat hozhat magával, kapitányként te vagy az első, akit célba vesznek. Tudom, mert már voltam ebben a helyzetben. Most a nevemet éneklik, de az ellenkezője velem is megtörtént bármikor."

"Olyan érettséggel viseli ezt a karszalagot, ami lenyűgöz. Fiatalon hagytam itt, és most egy felnőtt kapitányt találtam, ez valami fantasztikus. Nem elég a karszalagot viselni ahhoz, hogy azzá is válj."

"Ő egy nagyon erős játékos, olyan középpályás, akit csak kevés csapatnak adatik meg, hogy a rendelkezésére álljon. Örülök, hogy a válogatottba is meghívták, mert ez az ő szintje."

"Úgy gondolom, hogy a Romának olyan csapata van, amelynek a Bajnokok Ligájáért kell küzdenie. Talán alulmarad az Interrel, a Milannal és a Juvéval szemben, de ezekkel a csapatokkal is játszani kell. A futball nem csak a számokról és a fizetésekről szól, különben a Bologna tizenkettedik lenne. Először is hinnünk kell magunkban, különben nehéz pontot szerezni."

"Amikor először leültem a kispadra, nem volt könnyű. Mindenki azt mondja, hogy kevés tapasztalatom van, és talán ez igaz is. Talán kell még néhány ősz hajszál ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket kezelni tudd, én ehelyett szerencsés voltam, hogy ebbe a helyzetbe kerültem. Nem az eredményekkel érdemeltem ki ezt a lehetőséget."

"A játékosok hittek bennem, és egyelőre jól mennek a dolgok. Van időnk arra, hogy még jobbak legyünk, de arra is, hogy mindent elrontsunk a következő két hónapban. Jól dolgozunk és közel maradunk egymáshoz. Trigoriában nagyon jó a légkör."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Sass, Ser