De Rossi az idény végén távozik

De Rossi az idény végén távozik

A klub tegnap közölte a középpályással, hogy nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését.

"Tegnap találkoztam Danielével, és elmondtam neki, hogy a klub úgy döntött, nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, mint játékos. Kifejeztük azon vágyunkat is, miszerint szeretnénk, ha csatlakozna a klub vezetőségéhez, és ez csak rajta múlik."- kezdte a sajtótájékoztatót Guido Fienga.

Mi az, amit megváltoztatnál a római pályafutásoddal kapcsolatban?

"Van pár dolog a pályafutásom során, amit szívesen megváltoztatnék egy varázspálcával, például kicsit több trófeát a vitrinembe, de azt nem, hogy ezt a mezt viseltem végig. A szurkolók mindig szerettek, én pedig azzal próbáltam ezt viszonozni, hogy a Romát választottam, bár igazából egymást választottuk."

"Megértem a klub döntését, hiszen 36 éves vagyok már, és ismerem a futballt. Köszönöm a felajánlott lehetőséget, nagyon megtisztelő, de én még futballistának érzem magam."

Ekkor Fienga közbeszólt:

"Sajnálom, hogy nem tudtuk Danielével ezt hamarabb közölni, de ez egy elég problémás szezon. A klub tisztában van az elkövetett hibáival, és mindannyian azon vagyunk, hogy ezekre reagáljunk. Méltányoljuk Daniele hozzáállását, ahogy a döntésünket fogadta."- tette hozzá Fienga.

A szurkolók számára Te a győzelmet képviseled, mit jelent ez neked?

"Valójában az évek során ez nagyon jól meglátszott. Hasonló döntést hoztam, és ezt nem változtatnám meg néhány feltételes trófeáért sem. Volt 3-4 olyan év, amikor elmehettem volna olyan csapatokhoz, ahol többet nyerhettem volna, de a klub és én egymást választottuk. Ma pedig tragédia lenne számomra, ha azt kellene mondanom, hogy a trófeák reményében inkább eligazoltam. A szerelem továbbra is tartani fog, és nem zárom ki, hogy a következő években megtalálnak majd a lelátón, ahogy a többieket buzdítom. Ami pedig a jövőmet illeti, rengeteg üzenetet kaptam ma reggel, megnézem majd, hogy van-e köztük valamilyen ajánlat."

Nem lett volna tisztességesebb, ha Te dönthettél volna arról, hogy mikor akarod befejezni?

"Nem értek azzal egyet, hogy egy ilyen döntést egyedül kell meghozni, ezt Francesconak is elmondtam. A klub hivatott ilyen fajta döntéseket meghozni az edzővel egyetértésben. Lássuk be, valakinek meg kell hoznia a végső döntést."

Nem gondolod, hogy a távozásoddal tovább fájdítod a szurkolók szívét, a már amúgy is keserédes szezon végén?

"Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, szeretnék egy nagyon fontos tanácsot adni a szurkolóknak. Maradjanak közel ehhez a csapathoz, támogassák a játékosokat, mert ez egy nagyon kedves, aranyos társaság, megérdemlik a támogatást."

A Romanista lét elengedhetetlen egy olyan közegben, mint Róma?

"Mindig mondtam, hogy jó lenne edzőnek állni, mert a menedzseri poszt nem igazán áll nekem jól, bár itt Rómában ennek akár teljesen más értelme is lehet. Most azt érzem, hogy nagyon minimális a ráhatásom egy olyan környezetre, amit nagyon jól ismerek, most Francesco az, aki a piszkos munkát elvégzi, de ha egy napon meggondolnám magam, akkor csatlakozni fogok hozzá. Szeretnék inkább edző lenni, de ahhoz is előbb tanulnom kell."

Hogy érzed, Alessandro Florenzi megfelelő örökösöd lesz?

"A Romanista lét mindig nagyon sokat számított, nagyon fontos, és szilárd kezekben lesz, mert mind Lorenzo, mind Alessandro képesek ezt az örökséget továbbvinni. Nem szabad, hogy engem kövessenek, járják be a saját útjukat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy van itt egy Bryan Cristante is, aki igaz északról jött, de én elfogadnék 100 olyat, mint ő. Rómának nem csak Romanistákra van szüksége, hanem olyan profikra is, mint ő, de ha az illető egyben Romanista is, akkor az nagy szerencse."

Elképzelted már előtte, hogy milyen lesz a búcsú?

"Fejben az ember megpróbál felkészülni rá. Nem mondom, hogy örülök a döntésnek, de nem neheztelek sem Massarára, sem Fiengára, sem senkire. Soha nem beszéltünk a pénzről, mert az sosem számított. Talán elképzeltem, hogy mikor már járni is alig leszek képes, akkor még mindig megkérnek rá, hogy folytassam, de én már nem tudom, de el kell fogadjam a döntést."

Mikor szembesültél azzal, hogy egyszer vége lesz ennek is, és készültél-e valamivel a jövőt illetően?

"Tisztában voltam azzal, hogy egyszer eljön ez a pillanat is, de sokszor beszéltem Monchival, aki biztosított engem, viszont miután távozott, erre már nem volt lehetősége. Egyértelmű, hogy a klubnál lévő változások sem voltak a segítségemre. Legutoljára Francesco búcsúját követően hosszabbítottam. Most viszont május 27-én délután 3-ra már van repülőjegyem, elutazom nyaralni, és nem fogok a focival foglalkozni. Teljesen új dolog most ez számomra, beszélnem kell a családommal, a menedzseremmel, és magamban is át kell beszélnem a dolgokat."

Az elmúlt években mindig hiányzott egy utolsó lépés a végső sikerhez. Van olyan meccs, aminek megváltoztatnád a végeredményét?

"Minden egyes évben van egy újabb ilyen meccs, a legutóbbi a Liverpool-Roma. Mindenkinek van mit sajnálnia az életben, Messi például sosem nyert világbajnoki címet, de én hálás vagyok Istennek azért, hogy olyan pályafutásom volt, amilyen. Gyerekként örültem volna annak, ha sikerült volna édesapámhoz hasonló pályafutást befutnom a Serie C-ben. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy olyan csapatban futballozhattam, amelyiket imádok. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, és az ellenfeleimnek, mert a legcsodálatosabb pillanatokat mindig a pályán éltem át. A derbin és a Napoli elleni meccseken szerzett bosszúságok voltak, amik folyamatosan életben tartottak, és tápláltak."

Forrás: romanews.eu

Címkék: AS Roma, De Rossi