De Rossi: Az első félidő egyáltalán nem tetszett

De Rossi: Az első félidő egyáltalán nem tetszett

A Roma nehézkes első félidőt követően a másodikban bedarálta a Frosinonét, és végül magabiztos sikert aratott.

Az első gólt a kölcsönben lévő Dean Huijsen szerezte, majd a hazai szurkolók előtt ünnepelt, amiért sok kritikát kapott a meccs alatt, és azt követően.

"Az első 45 perc ellenére is úgy gondolom, nagyszerű érzés győzni." - mondta De Rossi a mérkőzés utáni interjújában a Sky Sportnak.

"Rossz volt az első félidő, nem tetszett a játékunk, ideges voltam, aztán láttam, hogy Huijsen sárgát kapott, és még idegesebb lettem. Túl nagy kockázat volt őt a pályán tartani."

"Nem tetszett az első félidő, tisztán technikai szempontból még soha nem szenvedtünk így. Szépen játszott a Frosinone, ismerem Di Francescót, jól játszatja a csapatait, de nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél élve felfaljon minket."

"Huijsen? Még most sem értem, hogy mit csinált, amiért sárgát kapott. Szerintem semmi komoly nem történt, ez badarság. Fiatal, annyi idős, mint a lányom. Többször is hülyét csináltam magamból a pályán én is, úgyhogy nem tudom emiatt leszúrni. De nem fogja újra megtenni."

"Ma este elkövettem egy nagy hibát: megpróbáltam lecserélni a csatárunk melletti játékost. Ma ott volt Azmoun, aki sokkal támadóbb, és úgy gondolom, hogy többet kell vele próbálkozni, mert most rosszul húztam meg ezt a döntést. Ki kell elemeznünk. A második félidő volt az, amit tetszett."

"Svilar? Két kiváló kapusunk van. Most, tekintve, ahogy Mile játszik, helyes, ha teret adunk neki; fiatal még, és önbizalomra van szüksége. Bízunk benne, és akkor is bízunk benne, ha gyengébb teljesítményt nyújtana. Nem tudja mindig megcsinálni ezeket a védéseket, lehet egy rossz napja is bármikor, de most jól teljesített."

"Lukaku? Nem tetszett, amiko ketten Azmounnal együtt voltak fent. Ő is fáradt volt, ezért is cseréltem le - szükségünk van rá, hogy friss legyen."

"Ma este Azmoun jobban tetszett, ezért a pályán tartottam. Edző vagyok, és azokat tartom a pályán, akik a legjobban játszanak. Az első 45 perc után tizenegy cserét kellett volna végrehajtanom a játékunkat látva. Amikor ez történik, az az edző hibája, nem a játékosoké."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Frosinone, Serie A