De Rossi: Az első félidő alapján nem érdemeltünk többet

De Rossi: Az első félidő alapján nem érdemeltünk többet

A Roma csak döntetlent játszott vasárnap este a harcos Lecce otthonában, ezzel pedig nem sikerült tartania a lépést a Bolognával.

Szerint ez egy megszerzett pont, tekintve, hogy hogyan alakult a mérkőzés?

"Ha megnézzük, hogyan alakult a mérkőzés, azt hiszem, az első félidőben nagyon küzdöttünk. Küzdöttünk a fizikalitásukkal, a hosszú labdáikkal a csatárok felé, és folyamatosan megvertek minket a második labdáknál. Ez történt velünk a Fiorentina ellen is az első félidőben."

"Ez olyasmi, amin javítanunk kell, mert a futball gyönyörű játék, és csodálatos dolog játszani és beszélni róla, de néha ezeken a párharcokon múlnak a dolgok. Ha nem tudsz váltani, és nem tudsz egy kicsit küzdősebben játszani, akkor találsz olyan csapatokat, akik hajlandóak erre, és így egy kicsit át tudnak gázolni rajtad."

"Nehezen tudok egy megszerzett pontról beszélni, tekintve, hogy milyen lehetőségeink voltak, még akkor is, ha nekik is voltak saját lehetőségeik. De tudtuk, hogy nehéz meccs lesz: megverték a Fiorentinát és döntetlent játszottak a Milannal. Ez egy eléggé rossz állapotú pálya, szóval arra lehet számítani, hogy jobban meg kell küzdened."

Hiányzott a csapatodból egy kis energia a párharcokban?

"Mindenből hiányzott egy kicsit. Ha mindent a párharcokra fognék, akkor a játékosokat hibáztatnám, de nem csak erről volt szó. Hiányzott a felépített játékunk. Folyamatosan középen próbáltunk játszani, és erre a meccsre kicsit másképp készültünk."

"Tudtuk, hogy ha négy védővel játszottak volna - és ez kétséges volt -, akkor képesek lettünk volna számbeli fölényt kialakítani a széleken, így az volt az elképzelésünk, hogy megpróbálunk szélen játszani. De túl sok labdát erőltettünk középen, ami lehetővé tette számukra, hogy labdabirtoklást szerezzenek és nyomást gyakoroljanak ránk folyamatosan."

Más meccsekhez képest a Roma kicsit kevesebbet birtokolta a labdát, és mintha kicsit kapkodóbbnak tűnt volna, amikor megpróbálta megjátszani a labdát. Aztán láttuk azt a mozdulatot, Stephan El Shaarawy sarkazásos passzát Aouarhoz, ami csak azt mutatja, hogy még ha küszködsz is, a minőségi játékosokkal, akik a rendelkezésedre állnak, mindig meg tudod fordítani az eredményt.

"Igen, és éppen ezért kell a mérkőzést egyenletesnek tartanunk a lehetőségek és a játék irányítása szempontjából. Néhány második labda, néhány fejpárbaj megnyerése kiegyensúlyozottá teszi a mérkőzést, még egy olyan pályán is, ahol nehézségekbe ütközhetsz, mint például ezen a pályán, mert tudtuk, hogy lesz egy-két lehetőségünk. Nekik is, hogy igazságosak legyünk, de abból a kontratámadás-sorozatból szerencsére nem alakult ki több. Volt az a fantasztikus megmozdulásunk, amit említettél, de a kapusuk nagyon jól védett."

Mit gondolsz a Nicola Zalewskivel történt esetről a tizenhatoson belül?

"Őszintén szólva, a mérkőzés alatt nem láttam semmit, de vannak okoseszközeink, és láttam, hogy egyértelmű büntető volt, amit nem adtak meg. Nagyon nagy kár, mert fontos volt számunkra, hogy nyerjünk, különösen ezeken a meccseken, amikor nem vagy a legjobb formádban, és kicsit többet kell kaparni a sikerért. Láttam már csapatokat bajnoki címet nyerni, elkerülni a kiesést és kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligájába úgy, hogy remekül futballoztak, de akkor is pontot szereztek, amikor nem voltak a legjobb formájukban."

"Ha büntetőt kell adni, akkor meg kell adni, különösen egy olyan korban, amikor büntetőket adnak azért, ha valakinek a kislábujjhegyére lépnek. Ha ez büntető, akkor legyen az ilyen eset is az. Firenzében a vállát érintette a játékosnak, aki ezt követően a földre került, és befújták büntetőnek."

"Jobban szeretem azt a fajta futballt, ahol ez nem büntető. Én ezt szeretem. Szeretem azt a fajta futballt, ahol Acerbi ellenünk elkövetett szabálytalansága nem szabálytalanság. Ezt jobban szeretem. De a szabályoknak mindenkinek ugyanolyanoknak kell lenniük, különben nekünk nehezebb lesz, azoknak pedig, akik a szabályokkal foglalkoznak, könnyebb."

"Hallottam, ahogy a DAZN játékvezető-szakértője, Luca Marelli azt mondta, hogy ha ő vezette volna a mérkőzést, akkor büntető lett volna. Szóval mit tegyünk? Mik a szabályok? Ha átmegyek a piroson, az rendben van. Ha átmegyek a zöld lámpán, rendben. De akkor balesetek lesznek!"

Marelli: Egyetértek De Rossival, amikor azt mondja, hogy szeretne - ahogy én is - egy olyan futballt, ahol ezek nem büntetők. Említette, hogy mi történt Firenzében, amit tényleg nem kellett volna megadni. Véleményem szerint ez egy olyan büntető, ahol, ha a játékvezető megadja, a VAR nem avatkozna be. De én is úgy gondolom, hogy egy ilyen esetnek nem szabadna büntetőt eredményeznie.

"Annyi büntetőt láttam már, amit kevesebb, és gyengébb érintésért adtak meg, és a visszajátszás azt mutatta, hogy a stopli súrolta a kislábujjat. Én magam is futballoztam. Nem tudom, melyik a rosszabb: ez a szituáció vagy egy másik, amikor valaki rálép a lábára, és a visszajátszás megerősít abban, hogy büntetőt adhatsz, mert senki sem tud ellene tenni semmit."

Milyen lesz a következő hét? Hogyan képzeled el a derbit?

"A hét már elkezdődött. Nincs sok időnk. Egy olyan meccsre kell készülnünk, ahol nem sok anyag áll a rendelkezésünkre, mert a Lazio csak két meccset játszott az új edzőjével, így lesznek kétségeink, ahogy ma is voltak, mert csak a Lecce Salernitana elleni meccsét láttuk."

"Tudor nagyon különbözik Maurizio Sarritól. Ő egy nagyon jó edző, és már volt egy kiváló eredménye. Nagyszerű mérkőzés lesz, egy nagyon feszült, nagyon fontos és nagyon nehéz mérkőzés."

Sikerül-e a következő napokban csúcsformába hozni Paulo Dybalát?

"Igen. Tudtuk, hogy csak akkor fogjuk ma bevetni, ha szükségünk lesz rá. Mindig szükségünk van rá - bármelyik csapat igényelné. De tudtuk, hogy nem szabad túl sokáig játszania."

"Ha az eredmény egyértelműbb lett volna, így vagy úgy, nem tettem volna be őt. Már majdnem fitt. Jól van és sokszor edzett már. Szüksége volt még néhány edzésre, és nem akartuk megkockáztatni, hogy túl sok játékpercet adjunk neki."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Lecce, Ser