De Rossi: A szezon egyik legfontosabb meccse következik

De Rossi: A szezon egyik legfontosabb meccse következik

A Romára a szezon talán legfontosabb mérkőzése vár holnap Bergamóban, ahol a jó formában lévő és El-döntőt játszó Atalanta ellen lép pályára.

"Tudjuk nagyon jól, mennyire fontos nekünk ez a meccs, ahogy természetesen nekik is. Mindkét csapat nagyon sok meccset játszott már a szezonban, és a holnapi 90 perc alatt nagyon be kell majd osztanunk az erőnket, hiszen eléggé fogytán van az energiánk."- kezdte De Rossi.

"Egy olyan intenzív meccs után, mint a Leverkusen, 48 óránk van felkészülni a mérkőzésre, de ennek ellenére magabiztosak vagyunk."

"A Bayer ellei meccs? Megérdemelték a döntőt, mi nem érdemeltük meg, de persze a meccsek alakulhattak volna másképp is, viszont összességében a két legjobb csapat jutott a döntőbe, gratulálunk a Leverkusennek és az Atalantának, mindketten nagyszerű csapatok."

"A játékosok sajnos most nem boldogok, látszik rajtuk, hogy zaklatottak. Jól játszottak, de sajnos sok olyan apró momentum volt, mint például Spinazzola sérülése, ami megváltoztatta a játéktervet. Jól mentek a dolgok, és persze nem elfeledkezve az ellenfél érdemeiről, de mikor így alakul a meccs, akkor utána megvan benned az igazságtalanság érzése például az olyan részletek miatt, mint például a góljuk, ami tiszta véletlen volt."

"Ennek ellenére a fiúk nyugodtak, és hisznek a jövőben, egyenrangúan játszottunk a világ egyik jelenleg legerősebb csapatával."

"Formációváltás? Gondolkodom rajta, jobb híján ez van a fejemben, 2-3 kételyem van mindenki fizikai állapotával kapcsolatban, hiszen a játékosok sok meccset játszottak már. A vasárnapi meccs után lesz egy hetünk regenerálódni, így még kérhetek valamit a játékosoktól."

"Atalanta? Sok mindent szeretek bennük, Gasperini az egyik leginnovatívabb, most nem annyira azért, mert ezt a futballt vették inspirációnak mások, de ő hozott valamit a futballba, úgy fognak rá emlékezni, mint valakire, aki megváltoztatta a futballt. Egyszer megállítottam Gasperinit a meccs végén, amikor még játszottam, el akartam menni kémkedni utána, mert nagyon kíváncsi voltam pár dologra, az Atalanta sok edzőnek ad inspirációt."

"Ez egy döntő fontosságú mérkőzés mindkét csapat számára" - zárta De Rossi.

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Atalanta, Ser