De Rossi: A második félidő vállalható volt

De Rossi: A második félidő vállalható volt

Döntetlennel kezdte a bajnokságot Daniele De Rossi csapata, miután nem született gól a tegnap esti, Cagliari elleni találkozón.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, a második félidőben azonban a Roma kicsit nagyobb sebességfokozatba kapcsolt, de még így sem sikerült kiharcolnia a győzelmet.

A Roma a második félidőben már más csapat volt.

„Igen, a szünet után jobban játszottunk. Az első félidőben nehezen lendültünk játékba. Igazából azt mondtam a srácoknak, hogy ne passzolgassanak túl sokat, mert a pálya nagyon száraz volt. Arra kértem őkett, hogy közvetlenebb stílusban játsszanak, mert nem akartam bátorítani a Cagliari agresszivitását, de végig elég jól szervezettek maradtunk."

„A második félidőben már sokkal jobban ment a játék, és volt két-három lehetőségünk. Sokkal jobb dolgokat láttam a második félidőben.”

A második félidőben Matias Soule sokat tett hozzá a jobb játékhoz. Ő volt a második félidő motorja?

„Igen, abszolút. Ez az, amire neki szüksége van. Ezt kérjük tőle a védekezés mellett. Ő mindig él és benne van a játékban. De még mindig nagyon fiatal, ezért néhány dolgot jól, másokat pedig rosszul csinál, de nagyon pozitív hozzáállása van. Igazi minőséget képvisel. Olyan valakit kerestünk, mint ő, aki minőségben és sebességben is kiemelkedik. Tetszett a teljesítménye. Úgy gondolom, hogy tovább fog fejlődni a csapattársaival való megértése és a kondíciója tekintetében.”

Kicsit úgy tűnt, hogy a pálya utolsó szakaszában mintha megállt volna a tudomány. Ezen szeretnél dolgozni a következő hetekben?

„Igen, ez centimétereken múlhat. Ha minden mást jól csinálsz, a védősortól kezdve az időzítésen át az agresszivitás megmutatásáig, akkor néha több labdát tudsz birtokolni, és így gyakrabban jutsz be a végső harmadba. Az első félidőben nem tettünk ennyit, és jobban kell csinálnunk, és elemeznünk kell az okokat, hogy miért."

„Ahogy már mondtam, nagyon sok ilyen meccset éltem már meg. Nem én voltam az edző, de játszottam már ilyen meccsen: száraz pálya, szél, agresszív ellenfél, telt stadion... Ha elkezdesz a saját térfeled közelében játszani, akkor fennáll a veszélye, hogy olyan gólokat kapsz, amiket nem is hinnél."

„Arra kértem őket, hogy közvetlenebbül játsszanak, hogy egy kicsit megnyújtsák az ellenfelet. Néha sikerült, néha nem. A második félidőben sikerült visszaszorítanunk a Cagliarit, és amikor ez megtörtént, a csatáraink jobban megmutathatták a minőségüket.”

Nem tartasz attól, hogy Paulo Dybala nélkül elképzeléstelen lesz a Roma játéka?

„Már elég sokat beszéltem erről a történetről, és azt mondtam, hogy nem térek vissza rá még egyszer. Az átigazolási piacról fogunk beszélni, és arról, hogy ki lesz itt szeptemberben. Félnék egy Paulo nélküli Romától, és a pótlásoktól, akik érkezhetnek, ha ő vagy bárki más távozik."

„A létszámot tekintve a csapat úgy van rendben, ahogy van. Ha valaki távozik, és nem sikerül senkit sem hoznunk, akkor lehet, hogy megijednék, de ha valaki távozik, és sikerül pótolnunk, akár a pálya más területein is funkcionális és erős játékosokkal, akkor továbblépünk, és azokkal a játékosokkal dolgozunk, akik megvannak.”

Artem Dovbyk úgy tűnt, hogy hamar beilleszkedett.

„Igen, nem volt könnyű meccs számára, mert az első félidőben nagyon sok hosszú labdával próbálkoztunk, így nem tudtuk rendesen megjátszani. A puha, magas labdákat nehéz volt megítélni a szél és a védők nyomása miatt. Nem a legjobb feltételeket teremtettük számára. A második félidőben nagyon jól teljesített azzal, hogy sokszor tartotta a labdát, és majdnem gólt is szerzett. Úgy érzem, hogy sok gólt fog szerezni.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Cagliari, Serie A