De Rossi: A Genoa az egyik legkellemesebb meglepetés a bajnokságban

De Rossi: A Genoa az egyik legkellemesebb meglepetés a bajnokságban

A Roma a 2023-24-es szezon utolsó hazai mérkőzésén fogadja a Genoa együttesét a Serie A 37. fordulójában.

Mi a helyzet Dybalával?

"Dybala? Csak egy teljes edzést végzett. Ma meg kell néznünk, hogyan érzi magát, és aztán eldöntjük, hogy holnap játszhat-e" - kezdte De Rossi.

Mire lehet számítani a nyári átigazolási időszakban?

"Megbeszéltük, hogy mire lesz szükség a következő szezonban. Néha jobb, ha befektetünk a játékosainkba, hogy értékessé tegyük őket. Még nem beszéltem a tulajdonosokkal arról, hogy mennyi pénz áll majd rendelkezésre. Nem az számít, hogy mennyi pénz van, hanem az, hogy hogyan költjük el."

"Már megbeszéltük, hogy milyen típusú játékosokra lesz szükségünk a következő szezonban a nagyobb stabilitás érdekében. Nem mondtam konkrét neveket. Van egy listám is azokról a játékosokról, akiket nem tartok eladhatónak, de korai lenne neveket mondani."

Mire számítasz a Genoa ellen?

"Gilardino minden alkalommal lenyűgöz. Az ő Genoáját csodálatos nézni, az egyik kellemesebb meglepetés a bajnokságban. Ő egy jó menedzser és egy jó ember. Jó lesz holnap újra látni őt" - mondta De Rossi korábbi olasz csapattársáról.

"Strootman? Biztos vagyok benne, hogy holnap az Olimpico megtapsolja majd. Mindig is tisztelte ezt a mezt, és megérdemli, hogy méltó búcsút vegyen tőle."

Meddig hosszabbítottál?

"Talán tíz percbe telt, amíg megegyeztünk a bérekről és az új szerződés időtartamáról. A bejelentés hamarosan megtörténik, nem kell sietni."

Az Atalanta elleni mérkőzésen sok minden múlt...

"Nincsenek kifogások. Rajtunk múlott, hogy jobban játszunk, amit csináltunk, az nem volt elég jó."

"Minden edzőnek megvan a maga módja arra, hogy a klubok átigazolási időszakát vagy a csapatépítést lebonyolítsa. Az elmúlt években a csapat mindig a hatodik vagy hetedik helyen végzett, és mi ennél jobbat szeretnénk elérni. Ehhez az első követelmény, hogy az érkezők éhesek legyenek a sikerre. Akarniuk kell a Romához jönni. A lábuknak égnie kell a vágytól és az éhségtől a pályán."

"Tudom, hogy mit akarok ettől az átigazolási időszaktól. De a játékosok iránti tiszteletből most nem fogok ezen gondolkodni. Nincs sok időm, és az utolsó két meccsre kell koncentrálnom."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Genoa, Serie A