De Rossi: A csapat végig egységes volt

De Rossi: A csapat végig egységes volt

A Roma gólnélküli döntetlent ért el a Juventus ellen idegenben, így a felek megosztoztak a pontokon.

A mérkőzés időnként intenzív és eléggé fizikális jellegű volt. A Roma remekül védekezett, de elöl hiányzott valami. Mi hiányzik?

„Fontos volt számunkra, hogy stabil meccset játszunk. A srácok egységesek maradtak, amire a Cagliari ellen is törekedtünk, és amit az Empoli ellen az első félidőben sikerült elérnünk, majd elveszítenünk. Jelenleg nagy nyomás nehezedik ránk, ezért fontos volt, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Az is fontos volt, hogy egy ponttal távozzunk, hiszen kemény munkát tudunk beletenni ebbe a két hétbe. Nem lesz sok játékosunk, de sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk."

„Most, hogy az átigazolási ablak bezárult, már tudjuk, kik leszünk ebben a szezonban. Amit ma este láttunk, az egy jó kiindulópont volt. Nem volt egy csodálatos mérkőzés, sokkal jobban is bánhattunk volna a labdával, de egy kemény ellenféllel álltunk szemben. A második félidőben ráadásul nagyon jó játékosokat cseréltek be, de az én játékosaim nagyon jól teljesítettek.”

Hogyan lehetne javítani a kommunikációt Artem Dovbyk és a csapat között? Nehezen találták meg őt labdával.

„Nem, nem azért küzdöttek, hogy megtalálják őt. Mindenki fél Dovbyktól. Tudják, hogy ki ő. Thiago Motta, aki egy kiváló edző, az egész mérkőzésen Bremert és Gattit állította rá, ők fogták, és ez lehetővé tette, hogy egy kicsit több helyünk legyen a szélen. A szélsőink azonban nem voltak olyan veszélyesek, mint szerettük volna, ha egy az egyben hagynak minket, ahogy azt már többször is láthattuk a szezon többi meccsén."

„Motta jól felkészült. Két erős és fizikális védőt állított Dovbykra. Ez nem a kommunikáció vagy a gyenge teljesítmény kérdése. Mindent beleadott és a csapattal együtt küzdött. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönnek a gólok is.”

Azt mondtad, hogy a Roma hamarosan a Scudettóért fog küzdeni. Hiszel ebben?

„Attól függ, hogy mit értesz a 'hamarosan' alatt. Nem erre a szezonra gondoltam. Inkább az átigazolási piacra értettem. Néhány nagyon jó játékos érkezett a klubhoz, és nem lehet évente 15-öt hozni."

„Ha folytatjuk ezeket a pozitív átigazolási időszakokat, ha olyan játékosokat hozunk, akik éhesek a sikerre, fittek és tehetségesek, az azt jelenti, hogy nincs akkora szakadék a Roma és a topcsapatok között. Jelenleg vannak olyan csapatok, amelyek sokkal jobbak nálunk. Szóval igen, én hiszek ebben.”

Mennyi időbe telik, mire láthatjuk majd a csapat karakterét? 

„Az Empoli ellen, ami egy rosszul sikerült meccs lett, az első nyolc-kilenc percben remekül játszottunk az ellenfél térfelén. Aztán a kontrákkal megzavartak minket, és összehoztak egy veszélyes szögletet rutinból. Majdnem kapituláltunk, megijedtünk, és akkor egy borzalmas, hosszú, lassú első félidő lett belőle. Ugyanez történt ma is. Jól kezdtünk, de aztán talán egy kicsit megijedtünk az ellenféltől."

„Dolgoznunk kell a koncepciónkon. Ha két játékos között van egy hely, oda kell befutnunk, akár tíz kapura lövést adnak le, akár egyet sem. A futballelképzeléseinket a félelmünk elé kell helyeznünk."

„Nem ijedhetünk meg, mert a futball mindig ilyen, az ellenfeleink mindig ilyenek. Ezekben a pillanatokban, amikor félénkek vagyunk és megijedünk, azt is meg kell néznünk, hogy Shomurodov hogyan szorongatta a kapusukat a 94. percben. Egészen a tizenhatosukig felmentünk, hogy nyomást gyakoroljunk. Ez nagyszerű szellemiséget mutat. Stabilnak kell maradnunk, amikor küszködünk, mert a félelmünk miatt még jobban fogunk szenvedni.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De, Juventus, Ser