De Rossi: A Bologna nagyon nehéz ellenfél lesz

De Rossi: A Bologna nagyon nehéz ellenfél lesz

A 33. fordulóban a Roma a közvetlen rivális Bolognát fogadja a Stadio Olimpicóban.

Nagyon kemény, és nehéz meccs volt a Milan elleni. Fizikai szempontból: mindenki felépült? És hogy van Romelu Lukaku? Ha ő nem tud játszani, ki fogja helyettesíteni?

"Romelu nem lesz a Bologna ellen a csapatban. Volt egy kisebb izomproblémája. A következő napokban fogjuk megtudni, hogy mennyire komoly a sérülése, és mennyi időbe telik, mire visszatér, de biztosak vagyunk benne, hogy azért nem olyan komoly."

"Azmoun és Tammy közül valamelyik játszani fog. A mai edzés után tudni fogjuk. És nem zárom ki, hogy mindkettőjüket bevetem a mérkőzésen. Egy olyan meccs után érkezünk a hétfőihez, amely fizikailag és mentálisan is sokat kivett belőlünk - egy olyan csapat ellen, mint a Milan, keményen helytállni és védekezni borzasztó nehéz, a srácok hihetetlen erőfeszítést tettek, le a kalappal előttük."

"De összefoglalva, sikerült regenerálódnunk, és készen állunk a holnapi mérkőzésre."

Mi a különleges Thiago Motta együttesében?

"Már több sajtótájékoztatón is elmondtam; a Bologna a legizgalmasabb, a leglenyűgözőbb csapat a bajnokságban. Számomra a Milan, az Inter és a Fiorentina is jó focit játszik, de nekik megvannak az alapembereik ahhoz, hogy ilyen magasan álljanak a tabellán."

"Talán egy szokásos középmezőnyös szezonra épült a Bologna, ehelyett mesterművet produkálnak, ezért mindig őszinte a dicséretem Thiagónak és a klubnak, akik ilyen csapatot építettek.

"Taktikailag egy nagyon gördülékeny csapat. A középhátvédek sokat mozognak, rengeteget mennek fel a pályán - mi is valami egészen hasonlót csinálunk - és jól helyezkednek. Lenyűgöző nézni őket, és nehéz őket tanulmányozni. Nagyon tisztelem Thiagót és a csapatot, ahogy már mondtam."

"Előny lesz számunkra, hogy Ferguson nem lesz, de szerettem volna egy ölelést küldeni a srácnak, mert kihagyja az Európa-bajnokságot. Egy labdarúgó számára tudom, hogy ez egy lesújtó dolog"

(A játékos elülső térdszalagszakadst szenvedett)

Szeretnék visszatérni az április 25-re elhalasztott mérkőzésre. A Ligue 1 a Marseille és a PSG mérkőzéseit halasztotta el, hogy segítsen nekik. A Roma kiadott egy közleményt, amiben arra panaszkodik a klub, hogy az olasz csapatokat nem védi meg a szövetség?

"A nyilatkozat tartalmát illetően teljesen egy véleményen vagyok a klubbal. Sokszor beszéltünk erről, Maurizio Lombardoval, és Lina Souloukouval az elnökökkel. Említetted a Ligue 1-et, a Bundesligát, a csapataik segítését. De már a Serie A esetében is a Lega segítette az Európában játszó csapatainkat a menetrendek menedzselésével, így a legjobb módon megyünk bele ezekbe a meccsekbe."

"Ez nem garantálja a győzelmet, de legalább a lehető legjobb regenerálódást garantálja. És itt egy sajátos precedens teremtődött; ez az első alkalom - emlékezetem szerint -, hogy egy csapat nem a legjobb ütemezést kapta egy ilyen fontos elődöntő előtt."

"Csalódott vagyok, hogy Casini elnök úr nem hallgatta meg a jogos kéréseinket. Csalódott vagyok, hogy olyan emberek, mint Andrea Butti, aki magas pozícióban van most, és aki futballista volt, sok éven át volt az Internél, ő sem segített nekünk, és nem volt megértő."

"Nagyon jól tudja, hogy egy nappal több vagy kevesebb, akár az utazások tekintetében is döntő lehet egy csapat számára."

Hogyan változik a Roma támadóstílusa Tammyvel és Lukakuval? És akkor a te elképzelésed szerint Paulo Dybalát egy nap láthatjuk majd hamis kilencesként?

"Az elsőre nem igazán tudok válaszolni. Tammy egy olyan játékos, akit nagyon keveset láttam, de ő egy természeti erő - van egy fertőző lelkesedése, amit magába a futballba kell becsatornáznunk. Néha pazarolja az energiáját, többet foglalkozik a bíróval, a szurkolókkal, a labdával, vagy a cipőjével."

"Ha sikerül levezetnünk ezt az energiát, amely az erejéből, valamint a sérülés miatt kilenc hónapig elfojtott dühéből fakad, akkor egy nagyon erős játékossal van dolgunk. Szeretném megfelelően tanulmányozni őt. Nekem kell megértenem őt."

"Már most jól megérti, hogy mit várok a középcsatártól. Lenyűgöző játékos, akit edzeni lehet. Hatalmas potenciállal rendelkezik. Nem sokban különbözik Romelu-tól. Ott van a korkülönbség - az egyik talán tapasztaltabb, a másik egy kicsit kevésbé, de ő egy olyan játékos, aki, ha dolgozik rajta, ugyanolyan elsöprő erejűvé válhat, mint Romelu."

"Dybala? Igen, ez egy jó kérdés. Sokszor gondoltam már arra, hogy egy olyan hamis kilenccel játsszunk, mint Paulo. Véleményem szerint a szélen futós játékosokra van szükséged. Szélen robbanékony játékosokra van szükségem."

Egy taktikai kérdés Lorenzo Pellegrinivel kapcsolatban. Sokkal többet lő távolról, és ez szinte mindig veszélyt jelent. Ez olyasmi, amit megkövetelsz tőle, vagy ez része a csapat kezdeményezőbb hozzáállásának?

"Több gólt is szerzett már ebből a pozícióból. Normális, hogy egy játékos, aki ott találja magát ebben a pozícióban, egy háromfős középpálya bal oldalán játszik, és jobb lábas, hajlamosabb arra, hogy megállítsa a labdát, és befelé vigye. Ezek a pályán belüli dinamikák. Taktikailag nagyon jó. Néha nemcsak engem, hanem a stábtagjaimat is meglep, akik azt mondják: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen erős és intelligens". Hozzáteszem, hogy atletikailag más játékosnak, fejlettebbnek találtam őt. Atlétikailag hihetetlenül jó játékos."

Claudio Lotito olasz szenátor, a Lazio elnöke és a FIGC elnökségi tagja hangsúlyozottan azt mondta, hogy Evan Ndicka egy sárga kódos eset után került kórházba, és a mérkőzés folytatódhatott volna. Kíváncsi vagyok a véleményedre.

"Erre készültem... Itt egy tweet aznap 20:42-ről, az SS Lazio hivatalos fiókjából, ami így szólt: "Forza Evan, veled vagyunk. És még soha nem láttam egy futballcsapat tweetjét egy sárga kód miatt. Szóval nyilvánvalóan 20:42-kor, amikor éppen elhagytuk a stadiont, volt egy olyan felfogás, hogy valami nagyon komoly dologról lehet szó."

"Nem volt az, és azt hiszem, mindannyiunknak örülnünk kell. Nem hiszem, hogy bárki is felróhatná nekünk, hogy a barátunk, a fiunk nem halt meg, hogy nem fekszik még mindig kórházban és lábadozik egy szívrohamból. Beszéltem arról a rothadásról, amit a közösségi médiában látunk nap mint nap, ahol olyan emberek vannak, akik ilyeneket írnak, mint: "Nincs semmi baja, csak azért csináltad, hogy még 20 percet kapj."

"Azt hiszem, a stadionban lévő 30 ezer ember közül nem volt egyetlen egy sem, aki esetleg úgy gondolta, hogy előnyünk származott abból, hogy nem fejeztük be a meccset."

"A második félidőben Lukaku gólja után a lendület a mi oldalunkra állt. Ha tényleg komolyan megnézzük, hogy a meccs felfüggesztésének mi volt a haszna, akkor valami olyat kapunk, ami nagyon ellene megy az érdekeinknek és az eredménynek."

"Még egyszer mondom, ha 15 éves gyerekek vagy megrögzött szurkolók közvetlen üzeneteiről van szó, akik csak a futballeredményt látják, akik nem látnak tovább a saját orruknál, az első 15 másodpercben idegesítő, de aztán elmúlik."

"De az egész ezt követő mizéria, a pótlásról szóló döntés olyan, mintha az, hogy nem halt meg, vagy hogy nem volt nagyon súlyos, a mi hibánk lenne. Mintha nem lenne elég, hogy nagyon féltünk, hogy az egyik játékosunk, az egyik barátunk, az egyik bajtársunk, az egyik labdarúgónk - aki bármelyik csapat játékosa lehetne, szóval hogy vele komoly baj történik. Szégyen, kár érte. Elveszítjük azt a lendületet, ami mindannyiunknak kellene, hogy egy kicsit javuljon."

"És sajnálom, hogy az elnök is ezt tette. Jó a kapcsolatom vele - túl a hovatartozásunkon. De ezúttal hibát követett el - olyasmit mondott, amit nem kellett volna. Azt olvastam, hogy talán egy büfé előtt mondta, egy adott helyzetben, talán csak úgy odavágta. De ilyen helyzetekben mindig elszalasztjuk a lehetőséget, hogy lépjünk egyet előre. Mindenekelőtt nekünk, a futballvilágnak kellene érzékenyebbnek lennünk. Ha valaki egy ember, barát, bajtárs, játékos életéért való aggódást helyezi előtérbe, akkor mindannyiunknak egyet kellene értenünk, ahogy az Udinese is tette, ahogy a futballvilág többi szolidaritást vállaló embere is tette. Nem csak 20:42-kor, hanem mindig."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Bologna, Serie A