A Salernitana elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Salernitana elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma hétfőn este a sereghajtó Salernitana vendégeként lép pályára.

A salernói mérkőzés lesz az első idegenbeli találkozója a Roma új vezetőedzőjének, Daniele De Rossinak.

A Roma vezetőedzője a sajtótájékoztatón többek között beszélt arról is, hogy milyen kihívások várnak csapatára a holnapi, Salernitana elleni mérkőzésen, ahol a papírforma szerint kötelező lenne a győzelem.


A sajtótájékoztató nyitányaként a vezetőedző először tisztázta a kapuban a Rui Patricio és Mile Svilar közötti hierarchiát.

"A hierarchiát már akkor meghatároztam, amikor megérkeztem. Rui Patricio sok fontos védést bemutatott, és egy rossz meccs nem változtatja meg az elképzeléseimet a kapusról, ez egy olyan szerepkör, amiben számomra meg kell, hogy legyenek a hierarchiák, de Svilar lenyűgözött a képességeivel." - mondta De Rossi.

"Smalling? Ő jelenleg Renato Sanches-szel és Kumbullával külön edz. Figyeljük a napi fejlődésüket, és szerencsére fejlődnek. Már a jövő héttől úgy gondolom, hogy részben már a csapat többi tagjával együtt láthatjuk őket. Bár azt még nem tudom megjósolni, hogy pontosan mikor térhetnek vissza".

"A Salernitana? Voltak objektív problémáik, különben szerintem nem a kiesés ellen küzdenének. Sosem voltam még Salernóban, kíváncsi vagyok a városra, a körülményekre. A hazai közönség hatalmas pluszt ad nekik, kár, hogy nem lesznek velünk a szurkolóink. Mi is értük, a saját szurkolóinkért fogunk játszani."

"A csapatom nem fél idegenben játszani. Minőségi és személyiséggel rendelkező játékosokat látok magam körül, olyan srácokat, akik úgy vezették ezt a csapatot Európa Liga-döntőbe, hogy gyakran játszottak idegenben. Olyan játékosok, mint Cristante és Spinazzola, akik úgy nyertek Eb-t, hogy Angliában játszották a döntőt."

"Dybala jól van, 100%-osan edzett, és sokkal jobbnak látom őt, mint korábban. Amikor megérkeztem, fáradt volt, azt mondta nekünk, hogy nem érzi jól magát. Huijsen velünk edzett, ma újra edzeni fog és velünk utazik. Mancini jól van, tetszett, ahogy az elmúlt napokban edzett. Aouar? Úgy vélem, hogy ő készen áll a holnapi játékra."

"Edzőként úgy gondolom, hogy egy szezon előtti edzőtábor sokat segít, de ebben a helyzetben egyenesen előre kell menni, és remélni, hogy a fiúk már tudnak valamit. Az elismerés a játékosaimé. Tapasztalt és jól képzett játékosaim vannak, akik sok mindent tudnak, hihetetlen kvalitásokkal rendelkeznek."

"Ha azt látod, hogy a csapat jól teljesít, akkor a dicséret a csapatot illeti. Három éven keresztül egy nagyon jó edző edzette őket, ők pedig jól teljesítettek, és fizikailag rendben vannak. Hoztam most magammal néhány új ötletet, hogy minél több meccset nyerjünk, és úgy tűnik, tetszik nekik."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Salerintana, Se