Daniele De Rossi: Kezdetnek ez egy jó eredmény

Daniele De Rossi: Kezdetnek ez egy jó eredmény

A Roma 2:1-re legyőzte a Hellas Veronát Daniele De Rossi debütáló mérkőzésén.

"Ez egy jó eredmény számunkra" - mondta De Rossi a DAZN-nek a lefújást követően.

"Amikor idejöttem szurkolóként, mindig is nagy volt a szeretet, a szurkolók mindig is nagyszerűek voltak velem. De most már más szerepem van, és másképp éled meg."

"Nagy érzelmek voltak, de a másik oldalon nagy feszültség is. Próbáltam a kettőt összeegyeztetni, és a meccs végén megköszönni az embereknek, mert a meccs alatt a nevemet kiabálták. Nem is lehetnék boldogabb a debütálásommal."

"Nagyon tetszett az első félidő. Szeretném újra megnézni a meccset. Ha ugyanazt csinálod az első félidőben, de lassan, akkor nehéz lesz, mert kiszámíthatóvá válik."

"Dybala? Úgy tűnik, jól van, semmi komoly. Csak nem érzi magát elég jól ahhoz, hogy túlságosan erőltesse magát a pályán. Spinazzola megsérülhetett, de ez sem komoly."

"Szerintem fontos, hogy domináljunk és elsajátítsuk a labda irányítását. A képek megértetik velünk, hogy ha egyérintéses és gyors játékot játszunk, akkor van értelme, de ha nem, akkor fennáll a veszélye, hogy elalszunk. A csapat jól edzett, ha lassan irányítod a labdabirtoklást, akkor a többiek megölnek. Ha gyorsasággal csinálod, akkor szerintem jól fogunk szórakozni a játékosainkkal".

"Pellegrini? Ő az egyik legerősebb játékosunk Olaszországban. Meg kell találnia az összhangot a teljesítményében. Gyakrabban kell irányítania a labdát, és gyakrabban kell belépnie a büntetőterületre, mert mindig is sok gólt lőtt."

"Ugyanaz a szerepe, mint nekem, a kapitánynak. Amikor a dolgok nem mennek jól itt Rómában, akkor helyes, hogy mi, rómaiak szembesüljünk a felelősségünkkel. Sok megtiszteltetésünk van, de terheink is. Ezt ő is tudja. Sokat érett azóta, hogy utoljára láttam. Igazi vezetőként dolgozott a héten. Az első félidőben nagyon tetszett, a második félidőben viszont visszaesett a minőségben, mint mindenki más."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Hellas Verona, Ser