De Rossi: Egy csoport profi, akik imádják ezt a klubot

De Rossi: Egy csoport profi, akik imádják ezt a klubot

A Roma második mérkőzését is megnyerte Daniele De Rossi irányításával, ezúttal Paulo Dybala és Lorenzo Pellegrini góljainak köszönhetően.

Mit mondtál a csapatnak félidőben, mert sokkal elszántabban léptek pályára a második félidőben?

"Ugyanazt, amit a veronai meccs után mondtam - hogy ha lassan járatjuk a labdát, anélkül, hogy megpróbálnánk áttörni a soraikat, akkor soha nem fogunk kapura lőni. És ha soha nem lövünk kapura, akkor nem szerzünk gólt, és elveszítjük a meccseket."

"Megpróbáltuk átvenni a játék irányítását, hogy ha lehetőség adódik, akkor löjjünk kapura, és csapjunk le minden lehetőségre. Ha így teszünk, akkor jó csapat leszünk."

"Azon kell dolgoznunk, hogy olvassuk a mérkőzés különböző pillanatait - mikor kell nekimenni, és mikor kell várni egy kicsit és visszaállni."

Mile Svilarra mutattál, mielőtt Paulo Dybala elvégezte a bünetőt. Oda akarta rúgni a labdát?

"Nem, csak néha szórakozom a fiúkkal a kispadon. Megkérdeztem tőle, hogy gólt fog-e rúgni, mire ő azt mondta: 'Persze, hogy gólt fog rúgni - hiszen ő Dybala'. Ez csak szórakozás volt!"

A játékosok nem sokszor tudták megverni 1-1-ben az embereiket, úgy tűnt, hiányzott belőlük a vágy erre.

"Ez egy másik dolog, amiről a félidőben beszéltünk. Beszélhetünk formációkról, labdabirtoklásról, ellentámadásokról és mindenféle dologról a futballban, de meg kell nyerni az egy-egyeket - akkor is, amikor nálad van a labda, és akkor is, amikor az ellenfélnél. Csak ez számít. Minden más csak feltételezés."

"Ha a srácok nem képesek megnyerni az egy az egy elleni meccseket, az az én hibám. Meg kell adnom nekik az eszközöket, hogy megértsék, mikor van itt az ideje, hogy megpróbáljanak valamit. Akkor meg fogják nyerni ezeket, mert technikailag tehetségesek és minőségi játékosok."

"Ha egyszer megértetem velük, hogy olvasniuk kell a játék különböző pillanatait... akkor, amikor náluk van a labda, akkor azt ki fogják használni, ahogyan eddig is tették."

Elégedett vagy Romelu Lukaku teljesítményével? Jó volt a mozgása? Nem kapta meg a megfelelő kiszolgálást?

"Az első félidőben ő volt az egyetlen, aki egy kicsit szétnyújtotta az ellenfél védelmét. Amikor sikerült mozgatnunk a labdát, ő képes volt megcsinálni azokat a futásokat hátul, mi viszont nem szolgáltuk ki eléggé. Az is igaz, hogy amikor túl lassú volt a labdabirtoklási játékunk - három középhátvéddel játszottak -, nem volt hely számára. Ha megtalálja a rést, akkor halálos, de ehhez kell, hogy jól kiszolgálják."

"Küzdött a csapatért, és többet segített, mint a veronai meccsen. Kicsit hátrébb lépett, amikor arról volt szó, hogy védekeznünk kell. Elégedett vagyok. Amikor egy ilyen győztest látsz, mint ő, aki kapar, lökdösődik, próbálja megtartani a labdát a végéig, azt öröm látni. Ez az a szellem, amit mi látni akarunk."

Amikor a Salernitana gólt szerzett, úgy tűnt, hogy a játékosok jól helyezkedtek. Mégis mi történt ott?

"Szükségünk van egy kis időre, hogy dolgozzunk ezeken a dolgokon. A srácok az elmúlt három évben három védővel játszottak, három középhátvéddel, ilyenkor egy kicsit másképp osztod fel a területet. Egyik nap a labdabirtokláson dolgozunk, másik nap a vonalunkon, megint máskor a záráson, megint máskor azon, hogy a középpályások elfoglalják a helyüket a két középső védő előtt. Nincs sok időnk, és nem sokat dolgoztunk ezeken a dolgokon, így ők találják magukat olyan helyzetekben, amiket hirtelen meg kell oldanunk."

"Most több időnk lesz ezt elemezni. De mielőtt Huijsen behoztuk és öt védőre váltottunk - 2-1-nél -, akkor egy kicsit óvatosabbak és felkészültebbek voltunk már, mert tudtuk, hogy bármikor kiegyenlíthetnek, nos ekkor már semmi lehetőséget nem adtunk nekik."

"Szóval ez a két dolog keveréke. Dolgoznunk kell a pozicionáláson, amikor az oldalvonalról érkező keresztpasszokat védjük. Ezt megtettük, de nem eléggé. De nagyon óvatosnak kell lennünk, mert az olyan jó csapatok ellen, mint a Salernitana, pontokat veszíthetünk."

Lorenzo Pellegrini jó teljesítményt nyújtott ma este, és gólt is szerzett.

"Nem szeretek egyénekről beszélni, mert sokan közülük igazi szívvel játszottak. Nem is tudnék jobb kapitányt elképzelni ilyen körülmények között, azért, ahogyan fogadott, függetlenül attól, hogy mindig is barátságban voltunk és leszünk. Profi, szorgalmas, bevonja a csapattársait és segíti őket."

"Nem voltam a klub része, és nem vagyok az a fajta, aki beleüti az orrát: nem telefonáltam, és nem próbáltam információkhoz jutni. Nem vagyok egy kíváncsi ember. Sok mindent hallottam az elmúlt években. Visszatértem, és egy csapat remek srácot találtam, igazi profikat, akik tényleg szeretik ezt a klubot, ahogy mi is mindannyian. Lorenzo pedig méltó kapitánya ennek a csapatnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Salerintana, Serie A