Cristante kezdő lehet volt csapata ellen

Cristante kezdő lehet volt csapata ellen

Nem kizárt, hogy a fiatal olasz játékos hétfő este kezdőként lép majd pályára volt csapata ellen a Stadio Olimpicóban.

Kezdjük rögtön a Torino elleni meccsel, ahol nagyon megszenvedett a csapat, és végül az utolsó percekben sikerült csak megnyerni a mérkőzést.

"Sikerült győzelemmel kezdenünk a szezont, ami nagyon fontos. Való igaz, eléggé megizzadtunk érte, de a Serie A-ban ez nem ritka, ráadásul az első pár meccs mindig nehezebb."

A második félidőben csereként léptél pályára és mindjárt sokat lendítettél a csapat játékán. Milyennek ítéled a debütálásod?

"Remek volt, csereként álltam be, és mindent megtettem, hogy segítsek a csapatnak. Nagyon későn sikerült csak gólt szereznünk, de jól látható, hogy kezd a csapat összeérni."

Hogy érzed, sikerült az első két hónap után beilleszkedned?

"Igen, sikerült. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen remek társasághoz kerültem, akik az első naptól kezdve sokat segítettek a beilleszkedésben. Őszintén, nagyon könnyű dolgom volt, és most, hogy elkezdünk meccseket játszani, még jobban megismerem a csapattársaimat."

Kért bármi speciálisat tőled a pályán Di Francesco?

"Azt várja el tőlünk, hogy elsajátítsuk a filozófiáját, és mindent megtesz, hogy elmagyarázza az elképzeléseit. Szereti, ha járatjuk a labdát, valamint ha az ellenfél térfelén letámadunk. Ez a modern futball."

Az összes top csapat megszenvedett az első fordulóban. Mi az oka ennek?

"Az olasz bajnokság mindig kemény volt, függetlenül attól, hogy élcsapattal, vagy a hátsóbb régióból való csapattal játszol. Nincs könnyű meccs. Ráadásul a szezon első pár meccse még a szokásosnál is nehezebb, mert nagyon meleg van, és sok csapat még messze nincs csúcsformában, plusz a taktikát sem sikerült teljesen elsajátítaniuk. Ez egy fokozatos folyamat."

Az első hazai meccsetek éppen volt csapatod, az Atalanta ellen lesz. Más lesz egy kicsit ez a meccs, mint a többi?

"Egyértelműen más lesz. Azokkal a srácokkal fogok találkozni, akikkel az elmúlt két évet töltöttem. Nagyon jó kapcsolatban voltunk, rengeteg szép időt töltöttünk együtt mind a bajnokságban, mind az európai kupaporondon. Ez lényegében egy találkozó lesz a régi barátokkal."

Monchi a tavalyi év legjobb középpályásának nevezett. Mit tanultál az Atalantánál eltöltött időszak alatt, és milyen befolyással volt a fejlődésedre Gasperini?

"A Bergámóban eltöltött 18 hónap minden értelemben fantasztikus élmény volt. Egy remek társaság fogadott, ahol kialakult pár igazi barátság. A szurkolóknak, a klubnak és Gasperininek köszönhetően remekül éreztem magam a pályán, ezért mindig hálás leszek nekik."

Érkezett pár új játékos, de az Atalanta gerince egyben maradt. Mit gondolsz, kire kell különösen odafigyelnetek?

"Nincs kétség, a legveszélyesebb játékosuk Papu Gomez. Amikor remek formában van, akkor a kapu előtt bármelyik csapatnak képes komoly problémákat okozni. Ő az a típusú játékos, aki képes meccseket megnyerni."

Az Atalantának az az előnye is megvan, hogy mindenkinél hamarabb kezdődött nekik a szezon. Gondolod, hogy fizikálisan ez sokat jelenthet nekik?

"Mivel nekik volt már pár komoly tétmeccsük, ezért mindenképpen jobban hozzászoktak a mérkőzésekhez. Volt idejük összeszokni, begyakorolni a taktikát élesben, amire egyébként a sok játék ad csak lehetőséget. Szerintem a több meccs mindenképpen előny most számukra."

A hétfői találkozó lesz az első neked a Roma szurkolói előtt. Várod már, hogy elsőkézből megtapasztald a Roma szurkolóinak szenvedélyét, hűséges támogatását?

"Alig várom! Eddig csak ellenfélként voltam az Olimpicóban, ezért nagyon várom már, hogy most saját játékosként láthassam a szurkolókat."

Az első győzelemmel a tarsolyban, mit gondolsz, meddig juthat a Roma?

"Szerintem remek szezon áll előttünk. A Roma képes, és képesnek kell lennie a top helyekért harcolni. Folytatni kell a kemény munkát, a pályán pedig a maximális teljesítményt kell nyújtani. Amennyiben ezt tesszük, biztos vagyok benne, hogy jó szezonunk lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, Atalanta, Serie A