Cristante: Kár, hogy a végén gólt kaptunk

Cristante: Kár, hogy a végén gólt kaptunk

A Roma a 81. percig tudta kihúzni az Inter elleni mérkőzést gól nélkül, akkor azonban a milánói csapat Thuram révén megszerezte a vezetést, és végül a győzelmet.

Talán a legnagyobb bánat, hogy ilyen figyelmetlen gólt kaptatok. Ezt megelőzően a Roma a meccs egyetlen lehetőségével akár a vezetést is megszerezhette volna. Tekintettel arra, hogy a csapat ma nem volt a legjobb formában, egy pont is elfogadható lett volna.

"Abszolút. Kevés energiával érkeztünk erre a meccsre - sok játékost sem tudtunk rotálni. Ennek tudatában készültünk a mérkőzésre - ki akartuk várni az időt, mielőtt megpróbálnánk gólt szerezni. Pont a végén kaptunk gólt, ami nagy kár, mert közel álltunk ahhoz, hogy ponttal térjünk haza."

Az Inter sokkal jobb csapat, mint a Roma, vagy csak a fittségen múlott?

"Nem hiszem, hogy azok lennének. Az Inter nyilvánvalóan egy topcsapat, és nagyobb a csapatuk mélysége, mint nekünk. Mi most le vagyunk maradva, mert sok olyan meccset játszottunk, ahol ugyanazok a játékosok léptek pályára. Nem volt elég energiánk ahhoz, hogy magasan letámadjuk őket. Ezeket a tényezőket kellett szem előtt tartanunk. Szerintem jól csináltuk, de aztán kapituláltunk."

Mourinho bejött az öltözőbe. Beszélt a játékosokkal?

"Még nem beszéltem a főnökkel."

Egyetértesz azzal, hogy a Roma, miután az első félidőben és a második félidő elején is hatalmas szorításában volt, akkor kapott gólt, amikor az Inter nehezen tudott lehetőségeket kialakítani?

"Természetesen. Az első 45 percben fölényben voltak velünk szemben. Azonban, ahogy mondtam, ez a hozzáállásunk következménye volt - vissza akartunk állni, mielőtt a végén megpróbálkoztunk a gólszerzéssel. Jól mentünk, de aztán kaptak egy elkerülhető gólt. Nehéz volt ebből visszajönni."

Mesélnél nekünk a mai szerepedről? Talán jobb lett volna, ha mélyebben, középen helyezkedsz el.

"Ez volt a játéktervünk. Ma azért játszottam előrébb, hogy megpróbáljak gólt szerezni, áthatoló futásokkal és a keresztpasszok végén a fejemet használva. Fél centiméterre voltam attól, hogy fejjel betaláljak - ez megváltoztatta volna a meccset. Utólag mindig könnyű megmondani, hogy mit kellett volna tenni."

Egyetértesz az edződ állításával, miszerint az Internek a bajnoki címig kellene mennie, 20 ponttal megelőzve a második helyezettet? Ekkora a különbség a minőségben? Mennyire voltak hatással rád és Romelu Lukakura a mai játékkörülmények?

"Az Inter nagy csapattal rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy hetente két meccset játszanak, és akár egy órán keresztül is képesek emberfogással játszani. Ebben a tekintetben a Serie A-ban egy fokkal jobbak a többieknél."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, Inter, Serie A