Cristante: Ez egy jó kiindulópont

Cristante: Ez egy jó kiindulópont

Az olasz válogatott középpályás szerint a Juventus elleni mérkőzés nagyon jó kiindulópont lesz a szezon további részére.

Számítottál a csapat formációját befolyásoló döntésekre?

„Amikor fontos játékosok érkeznek, a változtatások többször előfordulnak. Szerintem ez csak jó, és a csapat erősségét mutatja. A válogatott szünet után háromnaponta fogunk játszani, szóval sok meccsünk lesz. Szerintem előny, hogy ennyi erős játékosunk van ugyanazon a poszton."

Három meccsen csak két pont és egy rúgott gól. De észrevehető volt most a különbség a csapat hozzáállásában?

„Egyértelműen nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna. Rosszul kezdtünk, és az Empoli elleni meccs is rosszul eredménnyel zárult. Fontos volt, hogy a csapat újra egységes legyen, hiszen vannak játékosok, akik az utolsó pillanatban érkeztek, mások pedig távoztak. Nem volt könnyű. Ez a meccs nagyon jó kiindulópontnak. Egy ponttal távozunk Torinóból. Innen kell újrakezdenünk.”

Nem gondolod, hogy te lehetsz Paredes alternatívája?

„Igen. Ahogy már korábban is mondtam, fontosnak tartom, hogy több játékos töltse be ugyanazt a szerepet. Az előző szezonokhoz képest nem várhatod el, hogy mindig 50 vagy több meccset játsszunk. Akkor egyes meccseken a színvonal le vissza fog esni. Minél erősebb játékosok vannak a keretben, annál jobb. Sok mérkőzés van egy évben, és úgy gondolom, nagyon fontos, hogy jó eredményeket érjünk el a bajnokságban és a kupában.”

Mi történt köztetek De Rossival a héten?

„A szokásos történetek, amit Róma hajlamos egy kicsit eltúlozni. A pályán 10 másodpercig tartó helyzet volt, anélkül, hogy még csak ki is szóltunk volna egymásnak. Valami, amit az idegesség okozott két győzelem nélküli meccs után, de semmi olyan, amiről beszámoltak.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, Juventus, Ser