Cristante bizakodva néz az új kihívás elé

Cristante bizakodva néz az új kihívás elé

Bizakodva néz az új, római kihívás elé Bryan Cristante, aki a 4-es mezt válaszotta a Romában.

Tavaly mindkét alkalommal szerepeltél a Roma ellen az Atalantában. Milyen benyomást keltett benned a csapat?

"Egyértelműen lenyűgözött, az edző remek munkát végzett, amit az eredmények mind a bajnokságban, mind a BL-ben bizonyítottak."

Mit kért tőled Di Francesco az edzésen?

"Még nagyon az elején vagyunk, próbáljuk felvenni a fonalat, de már elkezdte átadni az elképzeléseit. Azt akarja, hogy jó futballt játsszunk, hogy nagyon fent letámadjunk. Van időnk a munkára, és hogy elsajátítsuk mindazt, amit elvár tőlünk."

A jelentős 4-es mezszámot választottad. Érzed a felelősség súlyát?

"A felelősség ettől független, mert bárki, aki a klubhoz érkezik, annak meg kell mutatnia a tudását. Nem azért vagyok itt, hogy kiprovokáljam az összehasonlítást azokkal, akik előttem itt voltak. Én csak magammal foglalkozom, hogy mi kell ahhoz, hogy javuljak, és hogy a pályán mutassam meg a tudásomat."

A Roma a tavalyi szezonban az 5. legtöbb gólt szerezte, a középpályások hozzásegíthetik a csapatot további gólokhoz az új szezonban?

"A célom az, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam, ami magában foglalja a gólszerzés elősegítését is. Amennyiben sikerül néhány gólt szereznem, amivel segítem a csapatot, akkor azzal elérem majd az egyik célomat."

Mi az, amiben jobb lettél az Atalantánál eltöltött időszakban? Gasperininek, vagy az új szerepkörödnek volt köszönhető?

"Szerintem ez mindössze egy fiatal játékos természetes fejlődésének volt köszönhető. Elég sok tapasztalatot szereztem, és ezek mind hozzájárultak a fejlődésemhez. Az Atalantánál pont megfelelő időben mutathattam meg magamat, és mind a környezet, mind az edző nagyon sokat segített, de összességében minden a segítségemre volt valamilyen módon."

Az utóbbi hónapokban felmerült a neved a Juventusnál és a Lazionál is, végül miért választottad a Romát?

"Én már egyáltalán nem foglalkozom a velem kapcsolatos pletykákkal. Azt tudom, hogy a Romától volt egy ajánlatom, amit nem tétováztam elfogadni. Szerintem ez a legjobb hely számomra, és ahogy meghallottam az ajánlatot, mindjárt ide akartam jönni."

Lehet, hogy te leszel a klub történetének legdrágább középpályása. Érzel emiatt valamilyen nyomást magadon?

"Az idő halad, az átigazolási piacon elszaladtak az árak, szóval nehéz összehasonlításokat végezni. A legjobbamat akarom nyújtani, és bár tudom, hogy van még miben fejlődni, de ezt meg akarom mutatni a pályán."

Mi Gasperini titka? Mi az a különleges dolog, amit a középpályásokkal csinál?

"Mindenki tudja, hogy remek edző, különösen amikor a fiatal játékosokról van szó. Sokat segített a fejlődésemben, habár szerintem nincs semmi varázsitala."

Nem félsz attól, hogy egy nagyobb, teljesen más klubhoz igazolás problémákkal járhat?

"Nem, teljesen nyugodt vagyok. Megfelelően, de keményen dolgozom egy olyan top edzővel, aki tudja, hogy miként bánjon a középpályásokkal. Kemény munkával és a megfelelő elhivatotsággal itt is képes leszek jól szerepelni."

Miért nem sikerült jól a Benficahoz való igazolásod?

"Nagyon fiatal voltam, 18 éves, amikor egy hatalmas európai klubhoz kerültem. Külföldre akartam igazolni, hogy folytassam a fejlődésemet és tapasztalatot gyűjtsek. Sosem vártam azt, hogy 1 hónap után kezdő leszek a Benficában."

Tavaly nagyon jól megértettétek egymást Papu Gomezzel a pályán, a Romában melyik játékossal fogod szerinted hasonlóan jól megérteni egymást?

"Nagyon sok fantasztikus játékos van itt, nem hiszem, hogy nehéz lesz találni valakit, akivel jól kijövök. Biztos vagyok benne, hogy jól megértjük majd egymást."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cristante, interjú