Coric nem bánja, hogy Modrichoz hasonlítják

Coric nem bánja, hogy Modrichoz hasonlítják

A horvát játékos igazi futballcsaládból származik, a fegyelmet Ausztriában tanulta meg, és nem bánja, ha Luka Modrichoz hasonlítják.

"Minden jól alakul, nagyon jól érzem magam, alig várom, hogy elkezdődjön a szezon."- kezdte Coric a Roma TV-nek adott interjúban.

"A posztom alapvetően támadó középpályás, de ha 3 középpályással játszunk, akkor középen, vagy a bal oldalon is tudok játszani."

"Otthon mindig Zvonimir Bobanhoz, Robert Prosineckihez, vagy éppen Luka Modrichoz hasonlítanak, de nem mondhatom azt, hogy olyan vagyok, mint Luka, egyszerűen ezt nem mondhatom. Egy napon szeretnék olyan lenni, és jól esik, hogy az emberek hozzá hasonlítják a játékomat."

Coric áprilisban töltötte be a 21-et, szóval már nem számít a sport szempontjából annyira fiatalnak.

"A futballban már nem számítok fiatalnak, hiszen 150 meccs van már a hátam mögött. Mire 22 leszek, szeretném, ha 300 meccsem lenne. Persze fiatal vagyok még, fejlődni akarok, és köszönöm a Dinamo Zagrebnek, hogy megadta a lehetőséget 17 évesen a bemutatkozásra."

"12 évesen igazoltam a Salzburgba, iskolát kellett váltanom, 3-4 hónap alatt megtanulni németül, nem volt egyszerű, de Ausztria nagyon jó választás volt a pályafutásom szempontjából. Ott megtanították a fegyelmet, reggel 8-tól este 8-ig a klubnál voltam, ez Horvátországban elképzelhetetlen."

"Ami a családomat illeti, az idősebbik testvérem a legtehetségesebb, legalábbis ezt mondják. A másik testvérem a bosnyák élvonalban játszott, de az édesapám is jó játékos volt. A családom imádja a futballt."

A Roma hétfőn kezdte meg a felkészülést az új szezonra számos fiatal játékossal a keretben.

"William Biandával szoktam együtt lenni, elég sok időt töltünk együtt. Köszönettel tartozom Daniele De Rossinak, aki egy nagy, nagy, nagy játékos. Mindig megkérdezi, hogy nincs-e valamire szükségem, és ha azt válaszolom, hogy minden rendben, akkor mindig mondja, hogy nyugodtan pihenjek egy kicsit, de fiatal vagyok, szóval nincs miért panaszkodjak."

"A Roma egy nagy klub, szóval mikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, azonnal igent mondtam. Nem sokat gondolkodtam, rögtön igent mondtam. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és tudom, hogy keményen kell dolgoznom, ha azt akarom, hogy pályára is léphessek."

"Néztem a Barcelona elleni BL mérkőzést, és nagyon boldog voltam. Akkor még nem tudtam, hogy később a Roma játékosa leszek, de akkor egyszerűen libabőrös lettem attól a meccstől."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Coric, interjú