Coric és Bianda elsősorban tanulni szeretnének

Coric és Bianda elsősorban tanulni szeretnének

A mai napon hivatalosan is bemutatták a két fiatal játékost, Ante Coricot és William Biandát a sajtónak.

ANTE CORIC

Milyen érzés volt, hogy az első napodon Daniele De Rossi üdvözölt?

"Természetesen hatalmas megtiszteltetés volt, hogy egy olyan játékos köszöntött, mint ő. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, szeretnék mielőbb beilleszkedni, és a szezonkezdésre készen állni."

Sokan Luca Modrichoz hasonlítanak. Mennyire hasonlítasz rá?

"Szeretem Lucát, ő a legjobb horvát labdarúgó. És persze, amikor az emberek azt mondják, hogy úgy játszom, mint ő, annak mindig örülök. De sokat kell még fejlődnöm, és meg kell mutatnom a pályán mindazt, amit tudok. Szerintem én egy kicsit lassabb vagyok, mint ő, és még nagyon sokat kell edzenem ahhoz, hogy eljussak az ő szintjére."

Mit jelent az, hogy egy olyan játékos a csapatkapitány, mint De Rossi?

"Nagyon fontos, hogy egy olyan csapatkapitány van az együttesben, mint amilyen ő. Nagyon boldog voltam, amikor találkoztam vele, nagyon jó játékos. Mind emberileg, mind játékosként nagyon sokat tanulhatok tőle."

Mit vársz a közelgő szezontól?

"Először is szeretném elkezdeni már az edzéseket, és megmutatni a pályán, amit nyújtani tudok. Később mindenről az edző dönt majd. Támadó középpályás a posztom, de tudom, hogy védekezésben sokat kell javulnom. De ahogy mondtam, majd úgy is az edző dönti el mennyit játszom."

Jártál már külföldön, mikor a Red Bull Salzburg együtteséhez csatlakoztál nagyon fiatalon. Az az időszak segítségedre volt?

"Sokat köszönhetek az osztrák csapatnak, sokat tanultam. 14 évesen kerültem oda, és szerintem nagyon sokat fejlődtem. 4 év volt, csodálatos időszak, majd utána mentem a Dinamóba."

Mit éreztél akkor, amikor hallottad, hogy a Roma érdeklődik irántad?

"Amikor meghallottam, rögtön annyit mondtam, hogy 'váááóóó.' Ez egy hatalmas klub, és szeretném megmutatni magam itt. Ennyi. Amikor megkerestek, azonnal igent mondtam."

Beszéltél már Eusebio Di Francescóval? Mit mondott?

"Egy rövid beszélgetésem volt vele, de nagyon kedves volt. Nagyon türelmes leszek."

 

WILLIAM BIANDA

Milyen érzés ilyen fiatalon a Romához igazolni?

"Hatalmas lehetőség ez számomra, hogy a Lens-tól a Romához igazolhattam, és remélem, hogy minden jól fog alakulni. Nagyon örülök annak, hogy ennél a remek klubnál lehetek. Megtiszteltetés számomra."

Franciaországban sokan Raphael Varaneval hasonlítottak össze. Mennyire hasonlítasz hozzá?

"Ez igaz, gyakran hasonlítottak hozzá, talán mert mindketten ugyanattól a klubtól indultunk, ugyanott nevelkedtünk. Ő most már egy világklasszis játékos, aki mindenképpen az egyik példaképem."

Mennyire volt fontos számodra, hogy egy olyan játékos üdvözölt a klubnál, mint Daniele De Rossi?

"De Rossi nagyszerű játékos, és az olyan fiataloknak, mint nekem, hatalmas segítség és nagyon fontos, hogy egy ilyen játékossal edzhetek. Meg persze megtiszteltetés is egyben. Keveset beszéltünk, de rögtön jól éreztem magam."

Mennyi játékpercre számítasz a következő szezonban?

"Tudom, hogy hatalmas lesz a verseny a helyekért, de minden nagy klubnál ez van. 18 éves vagyok, és már most nagyon sokat tanultam a tapasztaltabb játékosoktól, szóval készen állok arra, hogy bárhol pályára lépjek, ahol szükség lesz rám."

Miért döntöttél ilyen fiatalon úgy, hogy a Romához igazolsz, és nem az egyik francia élcsapathoz? Monchi miatt, vagy mert Franciaországban nem figyeltek fel rád?

"Azért igazoltam a Romához, mert ez a klub ajánlotta a legjobb feltételeket a fejlődésemet illetően. Egy nagy csapatnál vagyok, és csak ez számít."

Beszéltél már Eusebio Di Francescóval? És ha igen, mit mondott neked?

"Igen, beszéltem vele. Szeret a fiatalokkal dolgozni. Nagyon kedves volt, és elmondta, hogy nagyon keményen fogunk dolgozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Coric, Bianda