Cetin: A pályán szeretnék bizonyítani

Cetin: A pályán szeretnék bizonyítani

A török védőt múlt héten igazolta le a Roma, csütörtök délután pedig megtörtént a hivatalos bemutatása is.

Beszéltél Ünderrel mielőtt ide igazoltál?

"Igen, beszéltem vele, és mesélt arról, hogy milyen nagy klub a Roma. Az, hogy ő is itt játszik, nagy segítség lesz nekem főleg úgy, hogy nem beszélek olaszul, habár már el is kezdtem tanulni. Ünder a barátom, honfitársam, aki hatalmas segítség lesz mind a pályán, mind azon kívül."

Mit mondott neked az edző? Mit gondolsz, képes leszel harcolni a kezdőbe kerülésért?

"Az olasz bajnokság nagyon nehéz, talán a világon a legnehezebb, de egyértelműen a legjobb abban a tekintetben, hogy egy védő itt tanulhatja a legtöbbet. Fonseca rengeteg dologról beszélt nekem, olyanokról, amiket mindenképpen fejben kell tartanom. Elmondta, hogy bátor, határozott játékot vár el tőlem is. Jól érzem magam, és szerintem képes vagyok elérni azt a szintet, ami a versenyhez kell. Persze egy kis időre lesz szükségem, hogy megszokjam a dolgokat, de meglátják majd, hogy mire vagyok képes."

Milyen játékosnak jellemeznéd magad? Egyszer azt mondtad, hogy Sergio Ramos az, aki inspirált.

"Sergio Ramos a példaképem, de én Mert Cetin vagyok, és szerintem pár éven belül sokan ismerni fognak már. A pályán elég agresszív vagyok - és habár szeretem Ramost, de én a saját hírnevemet szeretném felépíteni."

Mik az erősségeid, és mik a gyengeségeid?

"Erősségem a gyorsaságom, és a játéképítés hátulról. Persze egyértelműen sok olyan terület van, amiben fejlődnöm kell, de ebből a szempontból az olasz bajnokság pont a legjobb. A szezon során keményen dolgozom majd azon, hogy fejlődjek. Azt mondják, hogy hatalmas potenciál van bennem, én pedig megpróbálom mindet előhozni magamból."

Mit gondolsz, képes leszel megragadni a Romában, vagy egy kis időre kölcsönbe kerülsz?

"A Romához írtam alá, a Roma játékosa vagyok, másra nem gondolok. Szükségem lesz egy kis időre, hogy felvegyem a megfelelő ritmust, és ha ehhez egy kicsit várnom kell, hát várok, de szerintem képes leszek annyit bizonyítani, ami elegendő lesz arra, hogy esélyt kapjak."

Meséltek már neked a szurkolókról?

"Cengiz sokat beszélt a szenvedélyről, ami a szurkolók felől árad, és hogy itt Olaszországban mindenhol a fociról beszélnek. Alig várom, hogy pályára léphessek a szurkolók előtt, és a maximumot nyújtva megmutassam mit tudok."

Igaz az, hogy a Fenerbahce és a Galatasaray is szeretett volna megszerezni? Miért választottad végül a Romát?

"A Fenerbahce és a Galatasaray Törökországban a két legnagyobb klub - és igaz, hogy érdeklődtek irántam, de az én álmom az volt, hogy Európa legnagyobb bajnokságában szerepelhessek. A Serie A az egyik legjobb, ahol rengeteget tudok majd fejlődni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cetin, interjú