Cengiz Ünder első sajtótájékoztatója

Cengiz Ünder első sajtótájékoztatója

A Roma fiatal csatára kész megragadni a kínálkozó alkalmat.

A 20 éves játékos a bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon várja már, hogy a Serie A-ban játszhasson és kész azonnal megragadni a kínálkozó alkalmat.

Mi az, ami a legjobban tetszik az olasz futballban és mi az, ami kevésbé?

"Én egy a Serie A-hoz hasonló bajnokságból jöttem. Az alapok mind védekezésben, mind támadásban jók az otthoni bajnokságban. Amikor felmerült a lehetősége, hogy a Romához igazoljak, azonnal elfogadtam. Örülök, hogy itt lehetek és nem jelent majd problémát az itteni stílus elsajátítása."

Mik az első benyomásaid a csapattal és a csapattársaiddal kapcsolatban?

"A születésnapomon érkeztem meg a Fiumicino repülőtérre és amint leszállt a gépem, mindenki hatalmas szeretettel és melegséggel fogadott, ami nagyon jó volt. Még nem beszélek olaszul és ez okoz némi problémát, de már elkezdtem olaszul tanulni és a célom az, hogy minél hamarabb megtanuljam a nyelvet."

Készen állsz arra, hogy akár azonnal a kezdő 11 tagja legyél?

"Nagyon is. Szerintem ezt már a Basaksehirben is megmutattam. 7 gólt szereztem a török első osztályban a tavalyi szezonban és szerintem az is látható volt, hogy mire vagyok képes a teljesítményemmel. Meglátjuk majd, hogy itt hogyan alakul. Amerikában jól mentek az edzések és sikerült az egyik meccsünkön még gólt is szereznem. Most itt az idő a bizonyításra."

Sokan azt állítják, hogy te vagy a 'török Dybala', mit gondolsz erről?

"Törökországban így hívtak, mert egy kicsit hasonlítok rá, de én Cengiz vagyok és azon leszek, hogy emlékezzenek majd az emberek a nevemre."

Találkoztál Trigoriában Francesco Tottival. Milyen volt úgy a Romához igazolni, hogy a klub legendája éppen visszavonult?

"Miután megérkeztem, másnap találkoztam vele. Nagyon sok videót láttam róla és hozzászoktam ahhoz a látványhoz, hogy mindig zseniálisan játszik. Sajnálom, hogy abbahagyta a játékot, nagyon szerettem volna vele játszani, mert nagyon sokat tanulhattam volna tőle."

Milyen a kapcsolatod Di Francescóval és hogyan kommunikáltok?

"Jelenleg kézzel gesztikulákunk. Olasz nyelvleckéket veszek és hamarosan képes leszek beszélni is, valamint megérteni az olaszt jobban."

Mennyiben másak az edzések itt, mint otthon?

"Itt gyakrak dupla edzések vannak, míg Törökországban ilyen nem volt. Sokat dolgozunk a konditeremben is, amitől sokkal fárasztóbbak lesznek a feladatok. E tekintetben sokkal nagyobb a fegyelem, mint otthon."

Beszéltél Emre Belözogluval, vagy Fatih Terimmel az olasz futballról?

"Emrével, akit nagyon jól ismerek, beszéltem. Szerencsém van, hogy őt ismerem. Ő mondta, hogy az olasz foci nagyon kemény, de ő középpályás volt, ahol én a szélen játszom csak. De majd a pályán kiderül, hogy van-e különbség."

Salih Ucan szintén volt a Roma játékosa. Beszéltél vele?

"Természetesen, igen, hiszen ugyanaz a menedzserünk. Nagyon sokat volt sérült itt és sajnos később távozott. Ő mondta, hogy hamar megszokom majd a dolgokat itt Rómában. A célom az, hogy maradjak és sikeres legyek a Romával. Én nem ugródeszkának tekintem a Romát, szeretném lenyűgözni a vezetőséget és a szurkolókat."

Úgy érzed, megvan az a karaktered, ami szükséges lehet ahhoz, hogy megbirkózz az igen igényes római szurkolókkal?

"Mielőtt ide igazoltam volna, már felkészültem Olaszországból, a kultúrájából és a város környezetéből. Eddig nem volt semmi problémám. Nagyon jól érzem magam itt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cengiz, interjú