Cengiz Ünder: Az első gólom mindent megváltoztatott

Cengiz Ünder: Az első gólom mindent megváltoztatott

Remek szezont tudhat maga mögött eddig 2018-ban a török válogatott játékos, ki 6 meccsen 6 gólt lőtt eddig.

Kezdjük a fantasztikus kedd estével. Ez egy nagyon fontos cél volt a klub, a csapat, és a szurkolók számára is...

"A Sahtar ellen debütáltam a BL-ben Ukrajnában az első meccsen, ahol gólt is szereztem, így ez remekül sikerült. Aztán a visszavágón nyertünk 1:0-ra, és nagyon boldogok voltunk, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe. A mi feladatunk az, hogy mindig a maximumot nyújtsuk, amihez hatalmas segítséget adnak a szurkolóink."

Milyen volt?

"Ahogy már említettem, ezek voltak az első BL meccseim, és nagyon örülök annak, hogy jól sikerült. Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a meccsekre. Mind az összes soron következőt szeretnénk megnyerni."

Mennyire volt fontos a szurkolók támogatása?

"Szerintem a szurkolók képesek a meccseket befolyásolni, mert a támogatásukkal sokkal erősebbnek érezzük magunkat a pályán. Most is olyan érzés volt a szurkolásukkal játszani, mintha mi kezdtük volna 1 gólos előnyről a találkozót, és ezt a Sahtar is érezte. Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyszerűek, és a következő meccseken is mögöttünk állnak majd."

Egy ilyen este után mennyire nehéz egy olyan csapat elleni meccsre koncentrálni újra, amelyik a kiesés ellen küzd?

"Ugyanúgy készülünk erre a találkozóra, mint az összes többire, a lehető legjobb módon. Nem akarjuk, hogy csökkenjen a koncentrációnk. Biztos vagyok abban, hogy nyerni fogunk, de az is biztos, hogy nehéz meccs lesz. Amint egy csapat a kiesőzóna közelébe kerül, azonnal úgy harcolnak ellenünk, mintha az életükért küzdenének. De ahogy mondtam, nem szabad hagyni, hogy alábbhagyjon a koncentrációnk, de nem hiszem, hogy ez majd megtörténik, mert jó formában vagyunk."

A Sampdoria elleni meccs óta minden mérkőzésen kezdő vagy, ez 8 meccset jelent sorozatban. Csak Alisson, Kolarov, Florenzi és Dzeko mondhatja el ugyanezt.

"Ez remek! A szezon második fele remekül kezdődött nekem, de az eleje nehéz volt. Most már azt mondhatom, hogy itt van az új Cengiz. A Sampdoria elleni meccs után sokkal jobban kezdtem bízni magamban. Hozzájárul az is, hogy egyre jobban értek olaszul, így könnyebben kommunikálok a csapattársaimmal. Ennek pedig az az eredménye, hogy egy új játékos született."

"Nyolc meccs óta folyamatosan kezdő vagyok, és remélem, hogy továbbra is hasonlóan tudok majd dolgozni, hogy az edző rendelkezésére állhassak. Mindig sokat akarok tenni a meccseken, ehhez pedig az kell, hogy az edzéseken is oda kell tenni magamat."

A Verona elleni meccs óta radikálisan megváltozott a szezonod. Mi állt a nagy változás mögött?

"Az első gólom után minden teljesen más lett. Az első pályára lépésem óta gólt akartam szerezni, és tudtam, hogy utána megváltoznak a dolgok. Az első gólom a Roma mezében nagyon fontos volt számomra."

"Minden csatárral ez a helyzet, csak át kell szakítani a gátakat, és onnantól jönnek már a gólok. A gólszerzés magabiztossá tesz. Ígérem, hogy folytatni fogom a gólszerzést, mert szeretném a lehető legjobban befejezni a szezont. A legfőbb célom a gólszerzés."

Hogyan segített az edző?

"Nagyon sokat segített, 8 meccsen keresztül voltam kezdő. Érzem a támogatását, a meccseken boldogan megteszek bármit, amit csak akarok. Tényleg nagyon érzem, hogy mögöttem van, mindig hitt bennem."

Most már jó pár hónapja Rómában élsz, milyennek találod a várost?

"Otthon éreztem magam itt. Amikor van egy kis szabadidőm, és nincs edzés, akkor sétálni szoktam a központban. Nagyon tetszik a város, történelemmel teli helyeken lehet sétálni. Nagyon jó itt élni."

Honnan ered a beceneved, a Gengo?

"Nagyon sok barátom hív Gengónak Törökországban. Nem nagyon szeretem a beceneveket, de amint a csapattársaim elkezdtek Gengónak hívni itt, azonnal megkedveltem. Az edző folyamatosan azt mondja, hogy: 'Gengo, Gengo.' Ez olaszul sokkal jobban hangzik, nagyon bírom."

Meccsről meccsre egyre jobban megérted magad Edin Dzekóval. Hogy érzed magad mellette?

"Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen top csatár mellett játszhatok. Egyre jobban megértjük egymást, most már egy pillantásból tudjuk, hogy mit akar a másik. Mindig beszélünk a meccsek előtt, utasításokat adunk egymásnak, aztán megpróbálom azt csinálni, amit mondott."

Melyik a kedvenc gólod?

"A legfontosabb a Sahtar elleni gólom volt, az volt az első találatom a Bajnokok Ligájában, de a legjobbat az Udinese ellen szereztem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cengiz Ünder, interjú