Cengiz: Elmondhatatlan volt Totti üdvözlése

Cengiz: Elmondhatatlan volt Totti üdvözlése

A török játékos a The Guardian-nak adott interjúban elmesélte, hogy mennyire fantasztikus érzés volt az első római napján Tottival találkozni.

Cengiz Ünder a nyáron érkezett a Romához a török Basaksehir együttesétől, és az első római napján mindjárt Francesco Totti üdvözölte őt Trigoriában.

"Szinte még mindig nem tudom elhinni. Totti egy legenda, és hogy ő üdvözölt engem az első napomon, hát ezt az érzést nagyon nehéz leírni."- mondta Cengiz.

"Nem tudom elmondani mennyire izgatott voltam. Úgy éreztem magam, mint a szurkoló, aki találkozik a példaképével, ő ilyen hatással volt rám. Aztán kértem, hogy csináljunk egy közös fotót, amit utána fel is tettem az Instagramra."

"Totti valami más, ő sokkal többet jelent annál, mint amit a futballnak adott. Ő a pályán, és azon kívül is legenda. A neve összeforrt a Romáéval. Ezt  a kapcsolatot lehetetlen nem érezni, amikor az első edzéseden Totti üdvözöl."

"Később Murat Ozguven (a játékos fordítója) odajött hozzám és közölte, hogy Totti szeretne majd velem személyesen is elbeszélgetni, ha kicsit megtanultam olaszul. Én azt válaszoltam, hogy szeretnék megfelelni azoknak az elvárásoknak, amiket ő teremtett meg a Románál, és szeretném, ha a szurkolók engem is annyira kedvelnének, mint őt. Totti erre azt válaszolta nekem: 'Én hiszek benned, máskülönben nem lennél itt.'"

A Cengizzel készült interjú további részei...

A MUNKA DI FRANCESCOVAL...

"Az edzőnek komoly szerepe volt abban, hogy a Romát választottam. Engem mindig nagyon érdekelt a futball taktikai része, imádom ezt a területet. Elég komoly tanulási folyamat volt megtanulni, elsajátítani az edző taktikáját, de ő nagyon sokat segített. Külön időt szentelt arra, hogy végigmenjen a részleteken, és elmagyarázza nekem, hogy mit is vár pontosan tőlem. Mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzem magam."

"Ő egy nagyon intelligens edző, aki gondoskodik arról, hogy a taktikája eljusson a játékosokhoz. Hajlandó kockázatokat vállalni, és hiába mondják azt sokan, hogy az olasz futball nagyon defenzív, ő imádja a támadó futballt. Emellett megköveteli a fegyelmet is. A mérkőzések előtti felkészülés, tervezés olyan, amit én még sosem tapasztaltam."

"De van egy másik oldala is Francesconak. Úgy hallottam, hogy nagyon módszertani, és komoly ember, de valójában egy igen pezsgő személyiségről van szó. Imád viccelődni. Igaz én a többségét nem értem, de a csapat biztos, így amikor itt van, olyankor nagyon jó a hangulat. A csapatétkezések alkalmával mindig szórakoztató beszédeket tart. Azokból sem értek mindent, de az látszik, hogy nagyon beleéli magát, ahogy a kezeivel mutogat."

A ROMÁHOZ IGAZOLÁSÁRÓL...

"Amint megismertük Monchi terveit, azonnal meggyőztek. Monchi elmagyarázta, hogy komoly változások lesznek. Egyértelművé tette, hogy rám az első csapat játékosaként számít, nem pedig mint jövőbeli reménységre."

"Tudja mit kell mondani, és hogyan kell elmagyarázni dolgokat. A projektről részletekbe menően beszélt, hogy ez a klub nem fél fiatalokat játszatni, és az edző elég bátor ahhoz, hogy a fiatalok is lehetőséget kapjanak. Ez nagyon hízelgő volt számomra."

A RÓMAI ÉLETRŐL...

"A külföldre igazolásom egy kulturális sokk volt számomra. Sokkal jobban megérintett, mint amennyire előre elképzeltem. Egyedül mentem külföldre, a családomat pedig otthon hagytam, nem ismertem senkit, nem tudtam senkivel kommunikálni, nem volt kivel beszéljek. Nem tudom elmondani, hogy mennyire frusztráló volt ez. Ezekre a dolgokra előre nem is gondoltam."

"Iszonyat nehéz volt. Először nagyon egyedül éreztem magam, nagyon. Most először tapasztaltam azt meg, hogy milyen magányosnak lenni."

A MUNKAMORÁLRÓL...

"Vannak játékosok, akik panaszkodnak az edzések miatt, de én ennek az ellentétje vagyok. Én imádom. Amikor a kapuralövéseket gyakoroljuk, olyankor még az edzés után is kint maradok, és folytatom a gyakorlást. Nagyon hosszú utat tettem meg igen rövid idő alatt. Szeretném bebizonyítani az embereknek, hogy rossz véleménnyel voltak rólam, és megfelelek az elvárásoknak. Ezt teszem 10 éves korom óta."

"Megtiszteltetés, hogy csodagyereknek hívnak. A közösségi médián keresztül folyamatosan kapom az üzeneteket, hogy az emberek mennyire büszkék rám, szóval ilyenkor úgy érzem, hogy külföldön az ő nagykövetük vagyok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cengiz, interjú