Castan szívszorító búcsúja

Castan szívszorító búcsúja

Távozását követően érzelmes és szenvedélyes levélben köszönt el a szurkolóktól Leandro Castan.

A volt brazil válogatott játékos, aki 2012-ben csatlakozott a Romához, ma közös megegyezéssel felbontotta szerződését, és visszatér hazájába.

A védő éppen egyre jobb formába lendült, amikor 2014-ben agyában tumort diagnosztizáltak nála.

A kezeléseket követően teljesen felépült, és a búcsújában ezt pályafutása legbüszkébb sikerének nevezte.

"Eljött a búcsú ideje, befejeződött hat éves római pályafutásom. Szinte gyerekként, tele álommal érkeztem ide; az első évem elfogadható volt, de brazil válogatott lettem, majd a másodikban összejöhetett volna egy nagyobb álom, a bajnoki cím, de a Juventust lehetetlenség volt megállítani."

"Azon a nyáron úgy mentem el szabadságra, hogy a harmadik szezon lesz az igazi. Életem formájában éreztem magam, és biztos voltam benne, hogy mindent megnyerünk. Sajnos ekkor jött egy olyan kihívás, amivel álmomban nem gondoltam, hogy szembe kell néznem. Csak én és a családom tudjuk, hogy milyen kemény és hosszú harc volt ez, és végül elmondhatom, a pályafutásom legbüszkébb sikerét arattam. Isten, igen, mert létezik, hiszen nélküle nem sikerült volna, és ezt minden nap meg is köszönöm neki."

"Közben elvesztettem a helyem a csapatban, de mindig hálás leszek azoknak, akik végig itt voltak. Nem sikerült trófeát nyernem a csapattal, de talán sikerült valami sokkal fontosabbat megtanulni, hogy soha nem szabad feladni, soha. Nem az számít, hogy milyen gyakran és mennyire kapsz ki, és hogy ez mennyire nehéznek tűnik, hanem hogy soha ne add fel! Én még mindig nem adtam fel, és nem is fogom!"

"Mindenkit üdvözlök, most egy új útra lépek, de a Romát mindig szeretni fogom! A srác tele álmokkal folytatja a kalandját, és az Isten vezeti útján! Hajrá Roma, örökre!" 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Castan