Büszke a játékosaira Di Francesco

Büszke a játékosaira Di Francesco

Érthetően büszke volt a játékosaira a kedd esti mérkőzés után Di Francesco, hiszen a Roma győzelmével bejutott a BL legjobb 8 csapata közé.

Milyen üzenete van ennek a sikernek?

"A játékosaim ezen a meccsen tényleg odatették magukat. Végig koncentráltak, és az ellenfélnek szemernyi esélyt nem adtak. A mérkőzéseket általában hibák, valamint azok a pillanatok, amiket lehetőség formájában adódnak döntik el, ennek tekintetében ezen az estén pedig tökéletesek voltunk. Az első meccsen voltak hibák, és tudtuk, hogy a Sahtarnak lesz néhány lehetősége. Ez egy olyan meccs volt, ahol férfiakra volt szükség a csapatban, ami mindenképpen lényeges, ha fontos célokat akarsz elérni."

Kivel szeretnének játszani a negyeddöntőben?

"Én azt akarom, hogy a Roma tovább álmodhasson. Csodálatos látvány volt a sok szurkoló, ahogy mögénk állt a nehéz időszakban. Nagyszerű érzés részese lenni egy ilyen meccsnek, mint a mostani, és remélem, hogy sok hasonlóban lesz még részünk. Egy dolgot akarok a negyeddöntőben elkerülni, az pedig a félelem. Bárki legyen az ellenfelünk, azt akarom, hogy a csapat ugyanazzal a lelkesedéssel futballozzon, mint tette ezen az estén."

Miben lehetett volna jobb a csapat?

"Mindig lehetsz jobb. Amikor olyan csapat ellen lépsz pályára, ahol nagyon technikás futballisták játszanak, akkor elég bátornak kell lenned, hogy lezárd a területeket. Voltak bizonyos helyzetek, amiket jobban kellett volna olvasnunk, például amikor visszajátszották a labdát a kapusuknak, a szélső pedig fent maradt elől. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Nem szabad, hogy megelégedjünk azzal, amit most elértünk, lehetünk még ennél is jobbak."

Hányas osztályzatot adna a Romának?

"10/10-et adnék arra, ahogy odatették magukat a pályán, 6/10-et pedig a technikára, és a taktikai utasítások betartására. Bizonyos eredményeket úgy érhetsz el, ha hiszel a képességeidben."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája