Bruno Peres bajnok szeretne lenni a Romával

Bruno Peres bajnok szeretne lenni a Romával

Hivatalosan is bemutatták a médiának a Roma új szerzeményét, Bruno Perest.

Csütörtökön délután edzett először együtt új csapattársaival Bruno Peres, akit később hivatalosan is bemutattak a médiának. Peres pedig elmondta, nem szeretne mást, mint hogy bajnok lenni a Romával.

"A Juventus mindig rivális csapat lesz számomra, mert ne feledjük, hogy a Torino játékosa voltam, most pedig a Romához igazoltam."- kezdte a bemutatkozást a játékos.

"Nagyon jó csapatunk van, tele top játékossal és hiszek benne, hogy nagyon jó szezonunk lehet, ahol a bajnoki címért harcolunk majd."

"Már elegem van abból, hogy mindig a Juventus nyer, ezt nem akarom többé. Mindenkinek azt mondtam, idén meg kell nyerni a bajnoki címet és biztos vagyok, hogy egy olyan edzővel, mint amilyen nekünk is van, sikerülhet."

A Torinóban eltöltött két évet követően Bruno Peres ahhoz a csapathoz igazolt, amelyik folyamatosan érdeklődött iránta.

"Amíg szabadságon voltam semmit nem hallottam, mindent az ügynököm intézett. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy a két klub megegyezett. Lefeküdtem aludni, majd amikor felkeltem egy csomó nem fogadott hívásom volt. Azt mondták: 'Menj és írda alá a szerződésed a Romával.' Torino játékosként feküdtem le és Roma játékosként ébredtem. Erre az ajánlatra vártam évek óta és végre sikerült megvalósítani."

"Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagy klub a Roma - megkapom a lehetőséget a fejlődésre és talán még bajnok is leszek. Durva lesz a Bajnokok Ligájában játszani és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy klubhoz igazoltam."

Most először edzettél az új társaiddal. Felkészültél belőlük? Mit mondott az edző?

"Nagyon boldog vagyok, nagyon meleg fogadtatásban volt részem. Örülök, hogy itt lehetek. Az edzővel beszéltem egy kicsit a taktikáról, hogy képet kapjak arról, hogy miként kell játszanom a négy védős rendszerben. Ezzel nem lesz probléma, viszont azt kérte, hogy mindig keményen dolgozzak és tegyek meg mindent a fejlődés érdekében. Most csak ez jár a fejemben."

A Roma menedzsmentje már régóta érdeklődött irántad, azonban tényleges lépés csak azt követően következett be, miután Luciano Spalletti Trigoriában találkozott Giampiero Venturával. Ez csak egy véletlen egybeesés volt?

"Egyelőre úgy érzem magam, hogy a fellegekben járok, hogy itt lehetek és szeretném, ha a vezetőség elégedett lenne a játékstílusommal. Szerintem Ventura jókat mondott rólam és segített abban, hogy létrejöjjön a váltás."

Milyen állapotban vagy? Készen állsz a játékra hétvégén?

"100%-os állapotban vagyok. A felkészülési szezont a Torinóval töltöttem, edzettem és meccset játszottam. Amennyiben az edzőnek szüksége lesz rám. én készen állok, hogy pályára lépjek az Udinese ellen."

Miért a 13-as számot választottad?

"A 33-ast szerettem volna, de az már Emersoné, ő pedig a barátom. Nem a szám számít, hanem az, hogy mit mutatok a pályán."

Olyan játékosok nyomdokaiba lépsz, mint Cafu, vagy Maicon...

"Cafu és Maicon remek játékosok, igazi példaképek számomra. Szeretnék olyan sikeres lenni, mint ők voltak és szeretnék történelmet írni."

Kényelmesen érzed magad mindkét szélen?

"Csak az számít, hogy kivegyem a részem a Roma játékából, bárhol is számít rám az edző. Nem jelent problémát számomra, mert játszottam 3, 4 és 5 védős rendszerben is, vagy szélsőt és középpályást is. Csak az érdekel, hogy jól szerepeljek a Romában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Peres