Bove: Ezt csapatként nyertük meg

Bove: Ezt csapatként nyertük meg

A fiatal középpályás szerint az egész csapatnak keményen kellett harcolnia azért, hogy győztesen hagyják el a pályát Salernóban.

Mi a véleményed, milyen típusú játék volt?

"Kemény meccs volt. Nagyon kompaktak, szervezettek voltak hátul. Jól kezdtük a meccset, gyorsan járattuk a labdát, viszont eredménytelenül."

"Aztán néhány kontrájuk után kicsit megijedtünk, és visszábbvettünk a labdajáratás sebességéből, viszont ez megnehezíti, hogy megtaláljuk gólszerzési lehetőségeket."

"A második félidőben összeszedtük magunkat, erősebbek lettünk, sikerült két gólt is szereznünk, és visszavezettük a meccset a helyes irányba. A Salernitana viszont nem adta fel, mi pedig összefogunk, és mindent elkövettünk, hogy egységes, nagyszerű csapatmunkával nyerjünk."

Milyen érzés, hogy De Rossi az edződ? Ő volt a példaképed.

"Igen, ez egy nagyszerű érzés. Nem csak ez, de a pályán is hasonló poszton játszott, mint én, ami még boldogabbá tesz, mert olyan tanácsokat adhat, amelyek hasznosak lesznek a jövőben. Boldog vagyok."

Szívesebben játszanál előrébb?

"Nem, bár tudom, ha előrébb játszanék, akkor könnyebben kerülnék helyzetbe a 16-os környékén. De amikor Paulóval az oldalamon játszom, akkor vannak feladataim. Elégedett vagyok azzal, amit csinálok."

Mit gondolsz, versenyben vagytok a negyedik helyért?

"Abszolút. Egy nehéz időszakot követően vissza kellett nyernünk az összetartást és a biztonságot. Ez volt az első cél."

"Aztán ott van a bajnoki tabella, amivel csak meccsről meccsre foglalkozunk. Természetesen a negyedik hely a célunk, de folytassuk így, és koncentráljunk a következő, Cagliari elleni meccsre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Bove, Salerintana, Ser