Belotti: Össze kell tartanunk, és keményen dolgozni

Belotti: Össze kell tartanunk, és keményen dolgozni

Az olasz támadó szerint a csapatnak a Milan elleni vereséget követően össze kell tartania, és kemény munkával lehet kimászni a hullánvölgyből.

Úgy tűnik, valami egyáltalán nem működik...

"Egyértelmű, hogy kényszerhelyzetben vagyunk, mert amikor több meccset is elveszítesz, nem vagy boldog, nem vagy nyugodt. Épp most kaptunk ki a derbin, és érthető, hogy nagyon frusztráltak voltunk az eredmény miatt."

"Úgy gondolom, hogy ma a hozzáállásunk és a szervezettségünk a helyén volt, mert az elején jól játszottunk. Elkezdtek felpörögni, és amikor gólt szereztek, az nagyon visszavetett minket. A második bekapott gól után felpörgettük a játékot, és ezért tudtunk visszajönni a meccsbe."

"Nyomtunk tovább, és azt hittem, hogy sikerül egyenlíteni, mert tisztességesen játszottunk - láttam, hogy mindenki jól teljesít. A gólunk adott egy lökést, de a harmadik góljuk kivette a szelet a vitorláinkból."

A Roma nehéz időszakon megy keresztül, de most három meccsel a hátuk mögött lehetőségük van arra, hogy belevessék magukat a munkába. A szezon megmentése érdekében most már muszáj visszapattanni?

"Egyetértek azzal, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül, és az apró részletek és hibák, amelyeket a mérkőzéseken elkövetünk, az eredménybe kerülhetnek. Nézze, jól ismer engem [a kérdést Andrea Stramaccioni, a DAZN munkatársa tette fel] - tisztában van vele, hogy amikor nehéz idők járnak, úgy gondolom, hogy az egyetlen módja annak, hogy talpra álljunk, az az, ha egy csapatként összefogunk és keményen dolgozunk.

"Persze, amikor hat napod van arra, hogy egy meccsen dolgozz, az hosszú idő, mert sokszor volt már olyan, hogy csak pár napunk volt, amiből az egyik a regenerációs nap. Ez azt jelenti, hogy a felkészülés veszélybe került. Az a tény, hogy hat napunk van, azt jelenti, hogy rengeteg időnk van arra, hogy fizikailag és mentálisan is felkészüljünk, és a védekezés és a támadás megoldásain dolgozzunk. Aprólékosan fel kell készülnünk a veronai mérkőzésre és a többi közelgő találkozóra is. Igen, talán elértük a mélypontot, de lejjebb már nem mehetünk. Az egyetlen út felfelé vezet."

Hogy látod magát a Romát, mint csapat? Mit gondolsz, amikor azt hallod, hogy néhány sztár hiányában nem vagytok méltóak a legjobb négy közé kerülésre?

"Mi egy jól összeszokott csapat vagyunk. Minden csapattársamnak van kvalitása. Természetesen, amikor Paulo Dybala hiányzik, hiányzik egy olyan játékos, aki az ő tulajdonságaival rendelkezik, és kénytelenek vagyunk változtatni a játékunkon. Pauló olyan klasszist és találékonyságot nyújt, amivel kevés más játékos rendelkezik a világ labdarúgásában."

"Nagyszerű csapat vagyunk, tele minőséggel. Mindent meg kell tennünk azért, hogy feljebb lépjünk a tabellán, mert nem kellene ott lennünk, ahol most vagyunk, azzal a csapattal, amivel rendelkezünk."

Miért van az, hogy egy olyan csapat, amely a Roma potenciáljával rendelkezik, a szezon első felében alatta maradt annak, amire képes?

"Az apró részleteken múlik - ha lankad a figyelmed, a végén még pontokat dobhatsz el. Talán egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy hiba vagy egy piros lap - ezek a dolgok kondicionálhatják a meccseket, és megnehezíthetik, hogy visszakapaszkodj a mérkőzésbe. Nehéz helyzetben vagyunk, nem mennek jól a dolgaink. Szükségünk van egy szikrára, és ezt úgy tudjuk elérni, ha összefogunk és keményen dolgozunk. Amint a dolgok elkezdenek a javunkra alakulni, újra a helyes útra térünk."

Maradsz a Románál?

"Jelen állás szerint igen. Semmit sem tudok egy esetleges költözésről - senki sem mondott nekem semmit".

Forrás: https://asroma.hu

Címkék: AS Roma, Belotti, Milan, Ser