Belotti: Kerestem a megfelelő kihívást

Belotti: Kerestem a megfelelő kihívást

Azt követően, hogy a hétvégén a Romához igazolt, csütörtökön megtörtént Andrea Belotti bemutatása a médiának.

Mielőtt azonban válaszolt volna az újságírók kérdéseire, az olasz válogatott játékost a klub ügyvezetője, Tiago Pinto mutatta be.

"Nagyon fontos számomra, hogy olyan játékosokat hozzunk a klubhoz, aki tényleg tisztában van azzal, hogy milyen klub vagyunk, aki részese akar lenni ennek a projektnek, és ezért a csapatért akar játszani." - kezdte Pinto.

"Andrea egy ilyen játékos. Biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog lesz a Románál."

Miután hat szezonon keresztül zsinórban legalább 10 gólt lőttél a Serie A-ban, a tavalyi szezonban csak nyolc gólt sikerült szerezned. Mit gondolsz, mi volt ennek az oka?

"Csak azt tudom mondani, hogy az elmúlt szezonban sokkal zaklatottabb szezonom volt, mint a korábbiakban. Voltak sérüléseim, amelyeket többnyire inkább ilyen ütközésekből szereztem, és nem izomproblémák voltak."

"Szóval a legtöbbjük csak szerencsétlenség volt; hosszabb ideig voltam sérült, mint az előző szezonokban. Sosem könnyű visszanyerni az élességedet, ha folyamatosan kisebb sérülések érnek. Szóval az egész egy körforgás volt, és végül a szokásosnál is kevesebbet játszottam."

Mit jelent ez a lehetőség számodra? És milyen volt ez a nyár?

"Kicsit furcsa nyár volt. Az átigazolási időszakot tekintve mindenképpen más volt sokak számára. Úgy tűnt, hogy később kezdődött, mint általában. Rengeteg olyan játékos volt, akik már régóta szabadon igazolhatóak voltak."

"De az én prioritásom az volt, hogy a Romához jöjjek. Itt van egy érdekes projekt, egy olyan csapattal és játékosokkal, akik mind magas célokat tűznek ki maguk elé. Ez az, amire szükségem volt."

"Nem egy olyan szerződést kerestem, amivel jól tudok járni, sokkal inkább egy olyan kihívást és helyzetet kerestem, amely megfelelő lesz számomra. A Roma volt a legjobb lehetőség. Nem kellett gondolkodnom rajta, mindig ez volt az elsődleges."

"Tudom, hogy már van itt egy olyan nagyszerű csatár, mint Tammy Abraham, de ez csak egy újabb motiváció számomra, hogy tovább fejlődjek. Amikor egy nagy csapathoz csatlakozol, minden játékos nagyszerű. Ez csak egy újabb ok arra, hogy még keményebben edzek és törekedjek arra, hogy kihozzam magamból a legjobbat."

Milyen a fizikális állapotod most?

"Mint mondtam, ez egy kicsit szokatlan nyár volt. Amikor rájöttem, hogy a dolgok egy kicsit elhúzódnak, felvettem egy fitneszedzőt, akivel együtt edzettem, tudván, hogy a legtöbb csapatnál hamarosan kezdődik az előszezon. Úgy voltam vele, hogy ha későn tudok csak csatlakozni a Romához, akkor biztos akartam lenni abban, hogy a lehető legjobban felkészüljek addigra."

"Megérkeztem, kétszer edzettem a csapattal, majd kedden 10 percet játszottam a mérkőzésen. Szóval a fittségemet tekintve úgy gondolom, hogy jól vagyok, játszhatok. Nyilvánvalóan szükségem lesz még egy kis időre, hogy felvegyem a ritmust, és megszokjam a csapat játékát, és hogy pontosan mit vár tőlem az edző. De készen állok arra, hogy mindezen dolgozzak."

Az amúgy is meglehetősen szokatlan és kiegyenlített szezonban a Roma megcélozhat-e valami még magasabb helyezést, mint egy top4-es hely?

"Ez mindenképpen egy szokatlan szezon lesz, a novemberi világbajnokság miatti szünettel. Azt hiszem, ez lehetőséget ad majd azoknak a játékosoknak, akik nem mennek a világbajnokságra, hogy januártól készen álljanak. Ez egy nagy csapat, és minden játékosra szükség lesz. A Roma célja az, hogy minden mérkőzést megnyerjen - erre kell összpontosítania."

"Mi vagyunk a Roma, és attól a naptól kezdve, hogy idejöttem, megértettem, hogy itt mennyire vágynak a győzelemre, már az edzéseken is. Ez olyasmi, amire szerintem szükség van. A Roma minden meccset megnyerhet, amelyen játszik, ezért minden meccsen a győzelemre kell összpontosítanunk."

"Aztán ezután majd meglátjuk, hogy ez hova vezet. De nem szabad korlátokat szabnunk magunknak - csak arra kell koncentrálnunk, hogy minden meccsen három pontot szerezzünk."

Mikor hallottál először arról, hogy lehetőséged van csatlakozni a Romához? És láttad az ünneplést, amikor a csapat megnyerte az Európa Konferencia Ligát?

"Júliusban voltak az első kapcsolatfelvételek a felek között, de ez inkább csak egy szándéknyilatkozat volt. Abban az időben a Roma támadószekciója megtelt, és nem volt mód az üzletkötésre. Körülbelül az elmúlt héten kaptunk egy hívást az ügyvezető igazgatótól, aki további részleteket kért a helyzetemről. Megkérdezte, hogy tudnánk-e várni 72 órát, mielőtt bármilyen döntést hoznánk a jövőmmel kapcsolatban, és én azonnal azt mondtam neki, hogy ez lehetséges."

"Ahogy már mondtam, mindig is az volt az elsődleges célom, hogy a Romához jöjjek, még akkor is, ha kezdetben nem volt konkrét ajánlat. De 72 órával később az általános igazgató felhívott, és hangsúlyozta a klub érdeklődését, és két-három nap alatt mindent el tudtunk intézni. Minden elég gyorsan történt."

"Láttam az ünneplést, gyönyörű volt nézni - az ember kapott egy képet a Roma és a szurkolók közötti szeretetről. Ez valami különleges volt."

Hogyan látod a Tammy Abrahammal való versengést? És milyen érzés, hogy újra csapattársak lettetek Paulo Dybalával?

"Az Abrahammal való versengést inkább úgy látom, mint egy lehetőséget arra, hogy fejlődjek. Tudom, hogy ő egy nagyszerű csatár, és ez motiválni fog engem, hogy még többet nyújtsak. Minden nap, minden edzésen. Úgy gondolom, hogy ez egy pozitív dolog számomra. Hatalmas lökést fog adni, hogy folyamatosan jobb legyek."

"Ami Paolót illeti, utolértük egymást, jó volt újra látni őt. Beszélgettünk egy kicsit a mindkettőnk által megtett útról. Mindketten elhagytuk Palermót 2015-ben, mindketten Torinóba mentünk - ellentétes oldalra - és most itt vagyunk újra együtt."

"Beszéltünk arról, hogy mindketten felnőttünk. Palermóban még gyerekek voltunk, mostanra már sok mindenben megalapoztuk magunkat. Szóval ez volt a legfontosabb dolog, amiről beszélgettünk."

Milyen érzés volt kisétálni a Stadio Olimpicoban a bemutatásodra?

"Valami varázslatos volt. Csodálatos volt látni az egészet. Miután a csapattársaim bementek a bemelegítésre, én ott vártam - és már éreztem, hogy a szurkolók várnak. Éreztem a bőrömön ezt a szeretetet."

"Nem számítottam ennyi szurkolóra, még akkor sem, ha tudtam, hogy teltház van - egy dolog, hogy mondják, de más dolog, hogy tényleg látod."

"Csodálatos volt látni, ahogy az a sok rajongó bátorított engem. Aztán ott volt a hangulat is, a himnusz, a játék, a debütálásom. Olyan volt, mint egy álom - ha gólt szereztem volna, akkor lett volna igazán tökéletes, de ettől függetlenül ez egy felejthetetlen este marad számomra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Belotti