Az Inter elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Inter elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma mestere reméli, hogy a sorozatos átigazolási pletykák nem lesznek kihatással a játékosaira.

Milyen állapotban tértek vissza a játékosok a téli szünetről?

"Nem örülök annak, ahogy ezt a szünetet megszervezték, és nem azért, amilyen állapotban a játékosok voltak, amikor visszatértek, hanem mert kénytelenek voltunk egy hetet adni nekik felkészülni erre a fontos meccsre. Egy hét nem a legideálisabb felkészülés szempontjából. A játékosok jó formában voltak, mikor visszatértek, eltekintve a kisebb balesetekről Gonalons és Perotti esetében. Ez pedig azt jelenti, hogy nem áll mindenki a rendelkezésemre."

"A játékosok jól néznek ki, és minden bizonnyal motiváltak, hogy bepótolják az utóbbi fordulókban elvesztett pontokat. Mostantól a legkomolyabb odafigyelést várom el a játékosoltól mind a bajnokságban, mind a BL-ben."

Miben szeretnéd, hogy a játékosok többet mutassanak, kezdve az Inter elleni meccsen?

"Szeretném azt látni, amit eddig csináltunk, hogy a csapat megmutassa a tudását, és azt a minőségi játékot, amit már láthattunk tőlük. Ahhoz, hogy fejlődjünk, szükség van a bátorságra, amivel szembe lehet nézni a félelemmel. Nagyon sok taktikai elemet gyakoroltunk, de a legfontosabb, hogy a kapu előtt sokkal határozottabbnak kell lennünk."

Edin Dzeko játszani fog holnap?

"Igen! Nagyon készül a meccsre, és tényleg szeretne jól teljesíteni. Mindenképpen a kezdőben kap helyet, és remélem, hogy döntő szerepe lesz, ahogy számtalanszor előfordult már régebben."

Mi a helyzet Daniele De Rossival? A szélen Alessandro Florenzi fog játszani?

"De Rossi a keretben lesz annak reményében, hogy holnap képes lesz pályára lépni. Gonalons és Perotti biztosan nem lép majd pályára a sérüléseik miatt. Abban reménykedünk, hogy Perotti a Sampdoria elleni hazai meccsre felépül. Gonalonsnak több időre van szüksége. Ami Florenzit illeti, mindig mondtam, remek képességei vannak ahhoz, hogy akár mélyen hátul, akár középen, vagy elől futballozzon. Hogy kit fogok szerepeltetni, az azon múlik, hogy De Rossi rendbe jön-e."

Nem érzi úgy, hogy valamit kellene üzennie a szurkolóknak?

"Ahelyett, hogy üzengetünk nekik, inkább a pályán a teljesítményünkkel üzennénk. Jobban szeretem, ha a tettek beszélnek. Mostanában nem sikerült a régebbi tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtanunk. Sok munkát kell abba fektetnünk, hogy újra szórakoztató legyen a játékunk. Vissza kell nyernünk a támogatásukat a teljesítményünkkel attól függetlenül, hogy éppen ki játszik. Mi a Romát képviseljük, nem mást."

Kolarov azt nyilatkozta, a Roma a legjobb négyben fog végezni.

"Nem úgy megyünk ki a pályára, hogy a nyolcadikok akarunk lenni. Sosem mondtam azt, hogy a bajnoki címért harcolunk, helyette inkább azt, hogy a legjobbak helyzetét akarjuk megnehezíteni, miközben a legjobb helyekért akarunk harcban lenni. Az elmúlt meccsek teljesítményét figyelembe véve mindenképpen javulnunk kell, de egyelőre ott vagyunk a BL-t érő helyek körül. Ez a hét roppant fontos lesz, a céljainkat illetően is, meg hogy megmutassuk a szurkolóknak és magunknak, hogy mire is vagyunk képesek. Nagyon motiváltak vagyunk, amikor kimegyünk a pályára."

Kihathat az utóbbi napok pletykái a játékosokra és azok teljesítményére?

"Remélem, hogy nem. Megpróbáltam a játékosaink koncentrációját, önbecsülését, a munka iránti szeretetét növelni, mert ezek fontosak. Nem is említve az összetartozás érzését, ami az első volt, amiről a játékosaimnak beszéltem. Az átigazolási időszak a játék része, és mindenki tudja, hogy ezt az időszakot az edzők utálják. Lehet, hogy a játékosok számára ez más. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy meg kell adni a játékosoknak mindent, hogy csak a meccsre kelljen összpontosítaniuk."

Mi a helyzet Patrik Schickkel?

"Nem fogok egyénekről beszélni. A csapat jobb formában van, és ami Schicket illeti, még időre van szüksége. Tőlem folyton ugyanezt kérdezik. Hallottam róla, hogy más formációban kellene játszania, de egyelőre fizikálisan kell teljesen rendbe jönnie, és megtalálnia önmagát. A válasz csak a pályán fog megérkezni, de nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a héten edzett."

Hogyan fogja kezelni ezt a hetet, amikor először Milánóban, majd Genovában kell a csapatnak pályára lépnie?

"Úgy döntöttünk, hogy Milánóban maradunk. Nem azért, hogy bárkit megbüntessünk, hanem így a lehető legjobban tudunk majd pihenni, és sokkal több időt tölthetünk majd együtt. Most jó pár fontos meccs vár ránk, és sajnos a számok most nem mellettünk állnak, így nagyon együtt kell maradnia a társaságnak."

Hogyan lesz képes Florenzi úgy a védelemben játszani egy olyan ellenféllel szemben, mint Ivan Perisic?

"Az elmúlt években Florenzi nagyon sokszor játszott szélső védőt, még olyan top játékosok ellen is, mint Eden Hazard, és a csapat így is jól szerepelt. Ivan Perisic ellen is képes lesz jól játszani, de akár előrébb is lehetőséget kaphat. A döntés sokkal inkább rajtunk múlik, mintsem az ellenfelünkön."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Inter, Serie A