Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A szezon utolsó mérkőzésén a Roma a kiesés elől menekülő Empoli vendégeként lép pályára vasárnap.

A Roma a héten jelentette be, hogy új technikai igazgató érkezik az OG Nice csapatától.

"Ghisolfi? Találkoztunk és beszélgettünk egy kicsit. Az első benyomások nagyon pozitívak voltak. Lesz időnk beszélni az átigazolási piacról, most viszont csak a holnapi meccsre gondolok" - kezdte De Rossi.

"Dybala jól van. A héten edzett, és holnap játszhat. A rendelkezésemre áll."- tette hozzá.

"Azt a felállást kell kialakítanom, amivel szerintem megnyerhetem a meccset, még akkor is, ha ennek nagyobb súlya van az Empoli számára, mint nekünk." - mondta, utalva arra, hogy az Empoli a kiesés ellen küzd.

"Spinazzola nem utazik el velünk holnap, mert bár jobban van, de még nem áll készen a játékra. Baldanzi jól van és ő is a rendelkezésemre áll."

"Ezek a hónapok a Roma kispadján megtanítottak arra, hogy miben kell fejlődnöm a jövőben, és hogy a stábom és én képesek vagyunk erre a munkára, és sokat tudunk adni ennek a csapatnak, hogy elérjük a klub céljait. Jó helyen vagyunk."

"A következő szezon fontos lesz a klub számára, képesek leszünk változtatni, és valami fenntarthatóbbat és hosszú távúbbat csinálni." - folytatta.

"Hogy van-e esélyünk bejutni a Bajnokok Ligájába? Nehéz elképzelni, hogy az Atalanta ne szerezzen annyi pontot, amivel előrébb tudnak lépni. Ha bejutunk az Európa Ligába, akkor elmegyünk és játszunk abban a sorozatban, amiről gyerekkoromban álmodtam. Ez egy olyan sorozat, amit nagyon tisztelek, mert a Roma az elmúlt években annyi csodálatos emléket szerzett benne"

" Az Atalanta Európa Liga-győzelme a Bayer ellen? Más egy döntőt, egyetlen meccset játszani egy ellenféllel szemben, mint két párharcon keresztül szembekerülni vele. Nekünk más volt az utunk, némi nehézséggel az elején."

"Az Atalanta jobban kezelte a helyzetet, mint mi, de két párharcon keresztül könnyebb kikapni. Már az elején megmondtam: nincs olyan csapat, amely alkalmasabb lenne a Leverkusen legyőzésére, mint az Atalanta. Mindent jól csináltak, amit mi elrontottunk. Az Atalanta másképp épült fel, évek óta ugyanazzal az edzővel. Nagy kihívás lesz megpróbálni megismételni azt, amit ők csináltak".

"Távozó játékosok? El fogjuk végezni a szükséges értékeléseket, hogy mi a legjobb számunkra, és mely részlegeket kell megerősíteni."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De, Empoli, Serie A