Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap délután az idei szezonban remeklő újonc Empoli otthonában lép pályára.

A portugál mester nem szeretné, ha csapata kifogásokat keresne a csütörtöki, Lecce elleni nem túl meggyőző győzelem után.

"A Lecce ellen azt mondtam a meccs után, hogy az első félidőért én voltam a felelős. Próbáltam elmagyarázni, hogy amikor a következő meccsre gondolsz, akkor általában nem segítesz a csapatnak, és én ezt tettem."

A mester kitért Chris Smalling fizikai állapotára és Kumbulla javuló játékára.

"Smalling jól van, de még nincs nagyszerű formában. Két napig velünk edzett, viszont csütörtökön a csapattól külön edzett. Rendelkezésre áll, és ha játszania kell, akkor játszani fog."

"Minden középső védőnk rendelkezésre áll, és jól játszanak. Még Kumbulla is, aki néhány hónappal ezelőtt nem volt az a játékos, akinek teljes önbizalma volt, alázattal, munkával, az építő kritikára való teljes nyitottsággal megszerezte azt, és én boldog vagyok."

A portugál edző beszélt Tammy Abrahamról és arról, hogy meddig juthat el a pályafutásában.

"Hová juthatunk vele és ő velünk... Nem teljesít rosszul az első olasz szezonjában a futballkultúra változása miatt. A számok megvannak, és ezek tizenegyesek nélküli számok. Ezek a számok sok szabálytalansággal alakultak így, amelyeket több góllá lehetett volna váltani."

"Többet várok, van még hova fejlődnie, és nem csak a számok tekintetében, hanem a minőség tekintetében is, és a játék azon területén, ahol nem volt olyan jó. Ha minden meccsen játszik és úgy dolgozik, ahogyan most, 24-25 évesen, akkor többet várok."

Mourinho az átigazolási piaccal kapcsolatos aktualitásokról is beszélt, valamint tisztázta az erre a hónapra vonatkozó elvárásait.

"Talán tévedtem, amikor azt mondtam, hogy lezárult a piac, hiszen január 31-ig nyitva van. Ha az a kérdés, hogy várok-e még valamit, a válaszom az, hogy nem várok semmit."

"Ez egy kicsit furcsa, mert úgy tűnik, hogy minden alkalommal, amikor egy csapat kispadra ültet egy játékost, kevesebbet játszik, akkor rögtön arról megy a pletyka, hogy eladják a játékost. Veretout egy meccset ült a kispadon, és máris eladó. Carles Perez játszik, de távozik, és azért távozik, mert eladó."

"A távozó játékosok egy stratégia részei voltak, hogy strukturáljuk a csapatunkat. Úgy gondolom, hogy ez a csapat marad a szezon végéig. A két új játékos ezeken a meccseken több percet játszott, mint a másik négy együttvéve."

"Ez javított a csapatunkon, és ezért mondtam mindig is, hogy boldog vagyok. Január 10-ig igazoltunk, nem pedig a végén, 31-én. A többi játékosnak, akiről beszélünk, vannak percei. Perez 8-9 meccset játszott kezdőként. Nekünk a csapatra van szükségünk, nem arra, hogy játékosok távozzanak."

A kupában a Lecce vezető gólja az egyik új szerzemény, Ainsley Maitland-Niles hibájából született.

"Jár az elismerés a Leccének, akik nem féltek a középpályán. Megleptek minket, jól játszottak, bátrak voltak."

"Néha az ember azok irányába megy, akik hibáztak, és elfelejtkezik azokról, akik nagyon jól teljesítettek. Maitlandnek a terület szélén kellett lennie, hogy lássa azt a területet ott, aztán be kellett mennie, mert nem volt ott senki. De a Lecce jól csinálta."

"El Shaarawy bekerült újra a keretbe, és csak Pellegrini és Spinazzola az egyetlenek, akikre nem számíthatok. Az Empoli fantasztikus szezont fut egy olyan csapathoz képest, amely a Serie B-ből érkezett. Nagyon minőségi játékot játszanak, tudják mit akarnak, és azt maximálisan teljesítik is. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon jól kell játszanunk."

"Gólokat lőnek, tudnak játszani, minden meccsen gólt lőnek. Az elmúlt 10 meccsen csak egy meccsen nem sikerüt nekik ez. Mindig fejlődnek, és most azzal az ambícióval játszanak, hogy nyerni akarnak, hogy minél előrébb végezzenek a tabellán. Ezek a csapatok, amelyek az európai helyek és a kieső zóna között játszanak, olyan csapatok, amelyek nyugodtan, nyomás nélkül játszanak, és így sokkal könnyebb játszani."

"Nem hiszem, hogy ez egy a csütörtökihez hasonló mérkőzés lesz. A Lecce egy jó Serie B-s csapat, az Empoli pedig egy Serie A-s csapat. A játékelvek szempontjából talán vannak közös elvek, de máshogy játszanak."

"Nagyon sok változtatási lehetőség van a mozgásukban, és mindig nagy stabilitással játszanak. Azzal a szándékkal megyünk oda, hogy egy győzelmi ciklust, egy pozitív meccsekből álló ciklust csináljunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Empoli, Serie A