Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Empoli elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma holnap este 20:30-kor az Empoli vendégeként lép pályára a Serie A 8. fordulójában.

Az Empoli teljesítménye alapján több pontot érdemelne, mint amennyivel rendelkezik. Egyetért ezzel? Ez a meccs egy újabb komoly teszt lesz?

"Minden nap egy teszt, és a válogatott szünet után visszatérve egy újabb vár majd ránk. Folytatnunk kell azt, amit az elmúlt fordulókban láthattak tőlünk, és emellett folyamatosan fejlődnünk kell. Az Empoli komoly erőpróba lesz számunkra, mert jól játszanak, és annál sokkal több pontot érdemelnének, mint amennyi ténylegesen van nekik. Ami a kisebb csapatokat illeti, a labdabirtoklást illetően ők a legjobbak, és a statisztikák is azt mutatják, hogy nagyon jók. Aurelio Andreazzolit elismerés illeti, mert remek munkát végez."

Az Empolinál kezdte a pályafutását, milyen emkékei vannak arról az időszakról?

"Mindig jó visszatérni az Empolihoz. Nagyon sok barátom van ott, akiket nagyon kedvelek, köztük Nicola Caccia, akivel együtt nőttünk fel. Örömmel térek vissza. Volt már rá alkalom, hogy jártam ott, de a Roma edzőjeként most először fogok."

Aleksandar Kolarov végül pihenni fog, ez lehetőséget biztosít majd Davide Santonnak, vagy Luca Pellegrininek?

"Luca Pellegrini fog holnap kezdeni, mivel Kolarov nincs a keretben, mert ma járni sem birt. Ez mindent elmond arról, hogy milyen állapotban játszott. Mindent beleadott a csapatért, amit csak tudott, ezért gratuláció és elismerés illeti."

Mind a négy olasz csapat megnyerte a BL-meccsét hétközben. Ez jó jel az olasz futball számára?

"Ez egyértelműen azt mutatja, hogy fejlődünk, de folytatni kell tovább, mert csak ez számít. Nekem, mint olasz edzőnek jó ezt látni, hogy az utóbbi években milyen fejlődésen mentünk keresztül."

Láthatjuk esetleg Santont a jobb oldali védő posztján? Ezzel együtt Florenzi megint elől játszik majd?

"Egyelőre két biztos kezdő védő van holnapra, Manolasz és Pellegrini. Santon és Florenzi esetében még nem döntöttem, szóval nem tudom ki fog holnap játszani. A mai edzésen számos dolgot kipróbáltam, és holnap majd az ellenfél csatárainak tudatában fogok dönteni. Számos tényezőt meg kell vizsgálni."

"Lorenzo Pellegrini biztosan játszani fog a Nzonzi, De Rossi, Cristante hármas két tagjával, attól függően, hogy ki milyen állapotban lesz. Danielét még meg kell néznünk, ma nem tudta befejezni az edzést, ahogy tegnap sem, akkor is csak félig vett részt rajta. Csak akkor fog kezdeni, ha egészséges lesz. Elől Dzeko helye biztos, de hogy a szélen kik szerepelnek majd, azt még nem tudom."

Ante Coric számára eljöhet a lehetőség?

"Azoknak a srácoknak, akik más bajnokságokból érkeztek, többféle módon kell alkalmazkodniuk. Eddig 23 játékost használtam, és az ő ideje is eljön hamarosan."

Mi a helyzet Karsdorppal és Schickkel?

"Mindketten fejlődnek. Karsdorpnak komoly sérülése volt, most már egyre jobb állapotban van, de még van sok olyan dolog, amin dolgoznia kell. Szerencsére sok lehetőségünk van a szélső védő posztjára, és mindenki megkapja majd a lehetőséget. Schick bizonyos dolgokat jól csinált, másokat kevésbé, de én hiszek a képességeiben és magában a játékosban. Holnap azért kezd Dzeko, mert megpróbálom kihasználni azt a góllövő formáját, amit kedden láthattunk tőle."

Adott bármikor Andreazzoli tanácsot Önnek, amikor a Románál dolgozott?

"Aurelio és én gyakran teniszeztünk esténként együtt. Jó kis csapat voltunk, de a futballról nem túl sokat beszéltünk. Régen teljesen más feladatköröm volt, és akkor nem akartam bizonyos dolgokba beleártani magamat."

Előfordulhat, hogy Florenzi megint előrébb kap lehetőséget?

"Néhány meccsen biztosan, de nem holnap. Amennyiben pályára lép holnap, akkor biztosan szélső védőként."

Az újabb válogatott szünet jól jön majd, vagy most rosszul?

"Szerintem mindig jó, mert lehetőséget biztosít, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan feltöltődj. Sokan elutaznak majd a válogatottakhoz, de ez is segít kicsit kikapcsolni, és lazítani. Néha szükség van erre. De mielőtt a szünettel foglalkoznánk, előtte még vár ránk egy nagyon nehéz meccs, ahol meg kell szereznünk a három pontot, hogy feljebb lépjünk a tabellán."

Hol tart most Schick?

"Segítenünk kell neki abban, hogy a legtöbbet legyen képes kihozni magából. Mindenki keresztülmegy nehéz időszakon. Egészen egy héttel ezelőttig az emberek azt mondták, hogy Lorenzo Pellegrini nem elég jó ahhoz, hogy a Romában futballozzon, most pedig arról beszélnek, hogy szerződést kellene vele hosszabbítani. Nincs köztes út. Előfordul, hogy egy játékosnak több időre van szüksége a fejlődésre, mint másoknak, de ettől még remek játékos válik belőle. Patrikban pedig ott van a tehetség ahhoz, hogy remek játékos legyen."

Mitől tart a legjobban az Empoli elleni meccsen?

"Látva őket játszani látható, hogy nagyon gyorsan képesek a labdát eljuttatni az ellenfél tizenhatosáig. A csatáraik és a középpályásaik is letámadnak, és látszik, hogy a csapat nem elképzelés nélkül játszik. A csapat 4-3-2-1-es felállásban játszik, szóval meg kell majd találnunk a rést, mert a középpálya eléggé tele lesz. Fontos az egyensúly, megfelelően kell majd védekezni, és támadni is egyben. Jól kell a meccshez hozzáállnunk."

Kolarov is elutazik majd a válogatotthoz?

"Erről még senkivel sem beszéltem. Szerintem mennie kell, de majd úgy is látják a sérülését. Szerintem nem lenne helyes játszania, de megmutatta már, hogy nehéz körülmények között is képes játszani. Abban biztos vagyok, hogy a klub mindent megtesz majd annak érdekében, hogy mihamarabb viszontlássa a játékost."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Empoli, Serie A