Az első meccshez hasonló hozzáállást vár Di Francesco

Az első meccshez hasonló hozzáállást vár Di Francesco

Eusebio Di Francesco azt várja a csapattól, hogy az első meccshez hasonló hozzáállást mutatnak majd be a holnapi mérkőzésen is.

A Roma mestere tisztában van azzal, hogy a Chelsea elleni mérkőzés komoly hatással lehet a csoport végkimenetelére, ezért szeretné, ha csapata ugyanolyan hozzáállással lépne pályára, mint tette azt Londonban.

A londoni meccsen az eddigi legjobb Romát láttuk. Hasonló támadó mentalitással fog pályára lépni a Roma, vagy ahogy Fazio tegnap mondta, sokkal óvatosabb lesz a csapat?

"Nem tudom pontosan, hogy mit mondott Fazio. Mi nem csupán támadó focit játszottunk Londonban, hanem legalább annyira tömörek, és kiegyensúlyozottak voltunk a pályán. Remélem, hogy hasonló felfogásban fogunk játszani, talán megint hatékonyak leszünk, és kihasználjuk a lehetőségeinket."

"Viszont nagyon figyelnünk kell majd az egyensúlyra, a 2 héttel ezelőtti meccs hozzáállását kell alapul venni, és azt folytatni."

Mi a helyzet Patrik Schickkel?

"Jelezte, hogy rúgásnál fáj egy kicsit a lába, ezért újabb teszteket végeztek el, amik végül nem mutattak ki komoly problémát. Viszont továbbra is keressük a problémát, és óvatosan tanulmányozzuk az esetet, ezért személyes programot végez annak érdekében, hogy meggyógyuljon. Viszont holnap nem fog játszani, az biztos, majd meglátjuk a Fiorentina ellen."

Mit gondolsz Fazio hosszabbításáról, és mi az, amit ő a csapatnak ad?

"Örülök annak, hogy hosszabbított. Ő a védelmünk egyik vezéregyénisége, amit meccsről meccsre bizonyít. Sokan úgy gondolták, hogy a négy védős rendszerben nem képes játszani, de bebizonyította, hogy ilyenről szó sincs. Nagyon jól bánik a labdával, és a védekezésben nagyon erős. Iszonyat sokat fejlődött, nagyon tetszik ahogy dolgozik - a csapat egyik nagy értéke."

A holnapi kezdőt illetően is várható rotálás? Várhatjuk, hogy ott lesz a pályán Nainggolan és Gonalons mondjuk?

"Radja kezdő lesz. Viszont nem akarok a többi játékosról beszélni, nem szeretnék senkit előnyhöz juttatni ezáltal. Azt akarom, hogy minden játékosom készen álljon a bevetésre, holnap pedig kijelölöm azt a csapatot, amelyiknek a legnagyobb esélye lesz arra, hogy legyőzze a Chelseat."

Lassan több szó esik a sérülésekről, mint a meccsekről. Mi folyik itt, ez véletlen egybeesés lenne, vagy valami más?

"Nem hiszek a véletlenekben, vagy a balszerencsében. Bruno Perest külön kell figyelembe venni, ő teljesen másképpen sérült meg a lábán. Viszont az biztos, hogy keményen dolgozunk a megoldáson, de akármiről is beszélnek, nekem csak egy dolog jár jelenleg a fejemben, a holnapi Chelsea elleni meccs. Remek hangulat várható, és remélem, hogy megörvendeztetjük a szurkolóinkat."

"Minden más most mellékes, persze figyelünk rá, de a kivizsgálás belső ügy, amit most nem akarunk megosztani senkivel. De akkor sem hiszek a véletlenekben."

Defrel tud játszani?

"Mind Defrel, mind Manolasz edzettek ma, aztán majd eldöntöm, hogy benne lesznek-e a keretben, vagy sem."

Mit gondolsz, Conte nem fog plusz egy középpályást feltenni a pályára holnap?

"Nos, David Luiz 2 hete az 5-3-2-es hadrendben középpályást játszott, pedig nem az a fő profilja, de mégis ott szerepelt. Látva az utolsó meccseiket azt várom, hogy két előretolt középpályással fognak játszani. Persze mi ugyanúgy készülünk a meccsre, ahogy tettük azt először is, mindössze annyi változás van, hogy Kante visszatért, aki roppant fontos játékosa a Chelsea-nek."

A kezdőről igaz nem tudunk meg többet, de mi a helyzet a taktikával? A Bologna elleni meccs után kijelentetted, hogy megváltoztattad a védekező emberfogást.

"Én csak a védekezésben változtattam, a zónavédekezésről átváltottam emberfogásra a játékosaim karakterisztikája miatt. A jövőben is fogok ilyen változtatásokat csinálni, de a legfontosabb az, hogy nem szabad improvizálni, hanem amennyire csak lehet, stabilitást kell biztosítani a játékosoknak."

A gyengébb csapatok ellen a Roma nagyon jól védekezik, de nem ez a helyzet a jobbak ellen...

"Nos, lehetetlenség mindig megúszni kapott gól nélkül. Szerintem az a jó, hogy kevés lehetőséget alakítanak ki ellenünk. A Bologna ellen volt Alissonnak egy remek védése, de ezen kívül nem nagyon volt dolga, ami a csapat remek védekezését bizonyítja. Amikor gólt kapsz, akkor valahol hibázol, de ugyanez a helyzet akkor, amikor gólt szerzel, akkor is hibából születik a gól. Általában mindig az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik."

"Az Inter ellen helyezkedési problémák voltak, míg a Chelsea ellen inkább egyéni bakik voltak. De ahogy telik az idő, remélem, hogy egyre kevesebb lehetőségük lesz az ellenfeleknek."

Nézegetve a statisztikákat, a Roma számos európai listán az élmezőnyben van. Az olasz csapatok újra visszatértek az elitbe? Valamint mint gondolnak a játékosok a rotálásról?

"Szerintem a gondolkodásmód javult sokat. Amikor feltolod a védekezésedet, az azért van, mert olyan messze akarod tartani az ellenfeled a kapudtól, amennyire csak lehet. Ez az én filozófiám. De mi nem akarunk lesreállítást játszani, egységesek vagyunk, és szeretnénk proaktívan visszaszerezni a labdát."

"Tudom, hogy a játékosok szeretnének 6 napon belül 3 meccset játszani, de nem mindig lehetséges folyton 100%-ot nyújtani. Még az olyan játékosok, mint Radja, aki sokkal több meccset képes játszani, mint sokan mások, neki is szüksége van pihenésre."

A Chelsea elleni keret:

Alisson Becker
Lukasz Skorupski

Juan Jesus
Aleksandar Kolarov
Hector Moreno
Federico Fazio
Kostas Manolas

Radja Nainggolan
Kevin Strootman
Lorenzo Pellegrini
Daniele De Rossi
Maxime Gonalons
Alessandro Florenzi
Gerson

Diego Perotti
Edin Dzeko
Cengiz Under
Gregoire Defrel
Stephan El Shaarawy

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chelsea, Bajnokok Ligája