Az egyetlen játékos, aki visszautasította a Realt

Az egyetlen játékos, aki visszautasította a Realt

A Roma az ellen a Real Madrid ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája szereplést, amelyik évekkel ezelőtt mindent megtett, hogy megszerezze Francesco Tottit.

A tavalyi remek BL-szereplést követően idén mi a cél, meddig szeretne eljutni a csapat?

"Azzal a céllal vágunk neki az idei sorozatnak, hogy sikerül hasonlóan jól szerepelni, mint tavaly. Ezt várja mindenki a klubnál, és ezt várják a szurkolók is. Tudjuk persze, hogy nem lesz könnyű megismételni a tavalyi remek szereplést, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan messzire jussunk, amennyire csak lehet."

Mindjárt az első meccs lesz a legnehezebb, papíron legalábbis. Milyen mérkőzésre számítasz a Bernabeuban?

"Azért is ez a legnehezebb meccs, mert mindjárt a címvédővel játszol Madridban, és nagyon jól tudjuk, hogy a Bernabeu teljesen más a többi stadionhoz képest. Ettől függetlenül képesek lehetünk arra, hogy jó játékot bemutatva jó eredményt érünk el, ha csapatként fogunk játszani."

A Bernabeu megrémiszti, vagy motiválja a játékosokat?

"Az a stadion képes megijeszteni, de akár inspirálhat is. Nem túl gyakran lépsz pályára ilyen meccseken, szóval amikor lehetőséged nyílik, mindenképpen szeretnél jó teljesítményt nyújtani."

Neked elég különös kapcsolatod van a Bernabeuval, és a pályafutásod során számos szép pillanatot átéltél ott. Mi jut eszedbe 2002. október 30-ról?

"Nagyon sok csodálatos, és persze sok kevésbé szép emlékem van a Bernabeuról, de a 25 éves pályafutásom alatt több volt a jó, mint a rossz. 2002-ben gólt szereztem Madridban, és nyertünk 1:0-ra, ez volt pályafutásom egyik legszebb pillanata."

"Hosszú évek után az volt az első alkalom, hogy olasz csapat nyerni tudott Madridban, ráadásul én szereztem a gólt, így duplán boldog voltam, habár a csapat sikerei már akkor is fontosabbak voltak számomra, mint a sajátom."

Aztán 2016-ban állva tapsolt neked a madridi közönség...

"A meccs vége előtt nem sokkal lépetem pályára, és az egész stadion felállt, hogy megtapsoljon engem. Azt hiszem, ez mindent elmond az egész pályafutásomról. Azt a napot sosem felejtem el. Ők már hozzászoktak ahhoz, hogy komoly, meghatározó játékosokat látnak meccsről meccsre azon a pályán, és most is remek játékosaik vannak. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy az egész stadion állva tapsol majd."

"Végtelenül hálás vagyok nekik ezért, mert akárhányszor játszottam ott, mindig nagyszerűen bántak velem."

Elmondanád, hogy pontosan mi volt a történet a Real Madriddal? Igaz az, hogy egy a neveddel ellátott mezt küldtek neked, hogy meggyőzzenek?

"2004-05 között volt egy időszak a pályafutásomban, amikor a Real Madrid mindent megtett, hogy leigazoljon. Küldtek egy 10-es számú mezt, rajta a nevem, Totti, hogy hátha meggondolom magam. Azzt nem mondom, hogy Florentino Perez folyamatosan hívogatott, de ő, és akikkel dolgozott, elég sokszor próbáltak meggyőzni."

"Aztán végül győzött a szerelem. A klub, a város, a szurkolók iránti szerelmem. A szerelmem azok iránt, akik az elmúlt 25 évben végig segítettek nekem abban, hogy ennek a csapatnak lehessek a csapatkapitánya, és hogy csak ebben a csapatban futballozhattam végül."

Mondott bármit Florentino Perez neked azóta?

"Találkoztam vele párszor már azóta, legutóbb Monacóban a sorsoláson. Mindig nagyon barátságos volt, de minden egyes alkalommal ugyanazt mondta nekem? 'én voltam az egyetlen olyan játékos, akit nem sikerült meggyőzni arról, hogy a Real Madridhoz igazoljon.' Sosem tudott zöld ágra vergődni ezzel. Legutóbb, mikor ellenük játszottunk megkért rá, hogy írjak alá egy mezt neki az alábbi felirattal: 'Az egyetlen játékos, aki nemet mondott a Real Madridnak'."

Luka Modric mindig téged tartott a példaképének. Mit gondolsz, megnyerheti idén az Aranylabdát?

"Szerintem idén Modricnak nagy esélye van a végső győzelemre, habár meg kell mondanom, sosem értettem, hogy mik a feltételei a győzelemnek. Azért lesz valaki Aranylabdás, mert számos trófeát nyer, vagy mert a legjobb játékos... Ez teljesen két különböző dolog. Az elmúlt 10-15 évben ketten teljesen más szinten voltak a többiektől."

"Modric világklasszis játékos, számos trófeát nyert, remekül szerepelt a válogatottjával a világbajnokságon, szóval szerintem komoly esélye van a győzelemre. Aztán a végén szerintem megint Cristiano Ronaldo nyeri majd."

Te kinek adnád az Aranylabdát?

"Én személy szerint Modricnak, ha másért nem, hogy végre kicsit változatos legyen. Szerintem Ronaldo és Messi is boldog lenne."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, Real Madrid