Az Atletico Madrid elleni meccs sajtótájékoztatója

Az Atletico Madrid elleni meccs sajtótájékoztatója

A Roma mestere tisztában van azzal, hogy csapata nem pihenhet a babérjain annak ellenére, hogy vezeti a BL csoportját.

Mivel tudja motiválni a játékosait a derbi után?

"A srácok nagyon jól közelítették meg a derbit, és biztos vagyok benne, hogy most is a lehető legjobban felkészültek a mérkőzésre. Egy remek európai sorozattal büszkélkedő csapat ellen lépünk pályára, és igaz vezetjük a csoportot, de nem elégedhetünk meg azzal, amit eddig elértünk, holnap is eredményesnek kell lennünk."

Hogy van Radja Nainggolan?

"Benne van a keretben, ami azt jelenti, hogy pályára is léphet."

Gerson kezdő lehet holnap, ahogy Londonban volt?

"Gerson is egy lehetőség a holnapi meccsen. A jobb szélen jó teljesítményt nyújtott, és holnap akár újra szerepet kaphat ott. Viszont ma nem szeretnék többet elárulni, majd holnap meglátják."

Mit gondol, milyen típusú játékot fog játszani az Atletico?

"Az elmúlt pár meccsüket megnéztem, és minden egyes alkalommal elég agresszív játékot produkáltak. Holnap azt várom, hogy még agresszívabbak lesznek. Minden területen fel kell vegyük a versenyt velük, és meg kell próbálni minél több időt eltölteni az ő térfelükön. Nem könnyű ellenük Madridban játszani, hiszen nagyon jó csapat. Össze kell fognunk, és emlékeznünk kell arra, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban."

A csapat összeállításakor figyelembe veszi a Genoa elleni bajnokit már? Hiszen ez a meccs nem lesz döntő fontosságú a továbbjutást illetően.

"Nekem nagyon is fontos. A Genoa majd csak azután következik. A holnapi meccs igenis fontos, ha az utolsó meccstől függetlenük tovább szeretnénk jutni, és ha a csoport élén szeretnénk végezni. Jelen pillanatban a Genoa egyáltalán nem jár a fejemben. A lehető legjobb csapatot fogom összeállítani."

A közösségi médiában számos képet láthattunk arról, hogy a csapat együtt vacsorázott, és élvezték az estét. Milyen benyomást tett ez Önre?

"Ez az, amiről a szezon kezdete óta beszélünk. Nagyon örülök annak, hogy elmentek együtt, még ha - remélem - csak vízet is ittak!"

Milyen emlékei vannak Diego Simeonéról, amikor még játékosként a derbin egymás ellen játszottak, valamint az európai kupaporondon az Atletico ellen?

"Simeone ugyanolyan határozott, és kemény edzőnek, mint amilyen játékos volt. Emlékszem, amikor itt játszottunk az Atletico ellen, a közönség nagyon ellenséges volt. Itt elég nehéz játszani, el is követtünk néhány hibát, de mind otthon, mind idegenben végül jól játszottunk."

Számított arra, hogy ilyen gyorsan megnyeri a szurkolókat?

"Nem volt semmilyen tervem, mindössze megpróbáltam keményen dolgozni, és az elképzeléseimet átadni a játékosoknak. Nem próbáltam megnyerni a szurkolókat, viszont a játékosokat igen, hiszen ők azok, akik a szurkolókat a mi oldalunkra tudják állítani. Rómában könnyű a babérjaidon üldögélni, de ez az, amit én tökéletesen szeretnék elkerülni."

Számított arra, hogy ilyen jó pozícióból várja majd a Roma a madridi meccset? A Roma szinte már továbbjutott a csoportból, a cél az első hely?

"Nem számítottam arra, hogy az Atleticonak mindössze 3 pontja lesz, mi viszont elég jól teljesítettünk, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Londonban nyernünk kellett volna. Jelen pillanatban a célunk az, hogy továbbjussunk a csoportból, és ezt az első helyen tegyük meg."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Atletico Madrid, Bajnokok Ligája