Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma szombat este a Gewiss Arenában lép pályára a közvetlen rivális, Atalanta ellen.

Mit gondol, a szombat este mérkőzés más lesz, mint az őszi?

"Teljes mértékben más meccsre számítok. Az Atalanta egy kiváló csapat, a védekezésük nagyon agresszív, elől pedig hihetetlen minőségi csatáraik vannak. A csapat remek játékosokból és remek edzőből áll. Ez egyértelműen az egyik legnehezebb mérkőzésünk lesz."

Gondolt arra, hogy változtat valamit a taktikán?

"Meglátjuk. Néhány más meccsünkön formációt váltottunk, de igazán az számít, hogy azok az alapelvek, amikben hiszünk, azokon ne változtassunk. Megértem, hogy az emberek két vereség után elkezdenek kételkedni, de ha hiszünk az elvégzett munkánkban, és ha megnézzük mindazt a jó dolgot, amit eddig sikerült megcsinálnunk, akkor nem csinálhatunk rosszul mindent. Csak újra a jó dolgokat kell csinálnunk, amit már megmutattunk, hogy képesek vagyunk rá."

Mancini a középpályán fog játszani?

"Ez is egy lehetőség. Amikor ott játszott, akkor nagyon jól megvolt az egyensúly a csapaton belül, szóval mindenképpen komoly lehetőség."

Carles Perez jól mozgott az elmúlt meccsen, akár kezdhet is Bergamóban?

"Azt kell mondjam, hogy mikor csereként pályára lépett, tényleg jól játszott a Bologna ellen. Elég jól alkalmazkodik az olasz focihoz, pedig az teljesen különbözik a spanyoltól. Az Atalanta elleni meccs még különlegesebb, ezért szerintem nem ez lesz a legjobb alkalom arra, hogy kezdőként lépjen pályára. Nagyon nagy felelősség nehezedne a vállára, ami nagyon megnehezítené a helyzetét."

Petrachi azt mondta, hogy a derbi után a csapat elvesztette a személyiségét, egyetért ezzel?

"Sejtettem, hogy lesznek kérdések a sportigazgató sajtótájékoztatójával kapcsolatban, de nem szeretnék azzal kapcsolatban semmit kommentálni. Nincs gond, nincs a csapaton belül szakadás. Mindenki együtt dolgozik azon, hogy szombat este jó teljesítményt tudjunk nyújtani."

Mi a helyzet Cengiz Ünderrel, és Justin Kluiverttel?

"Való igaz, hogy Kluivert a sérülését követően messze van még az azelőtti formájától, míg Ündernek volt két jó meccse Zaniolo sérülését követően, de két vereséget követően mindenkire figyelnünk kell, nem csak 1-2 játékosra. Jelen pillanatban tapasztalt játékosokra van szükség, az ilyen helyzetekben a fiataloknak sokkal nehezebb. Szombaton kiderül, hogy ki fog játszani."

Mi a véleménye az esetleges VAR-ral kapcsolatos szabálymódosításokról?

"Bármit támogatok, ami javítja a játékot, de be kell vallanom, nem ismerem a részleteket, ezért jobb lenne, ha erről később beszélnénk."

Amennyiben Mancini a középpályán szerepel majd, úgy ki játszik majd a védelemben, Fazio, vagy Cetin? Valamint Bruno Peres akár kezdhet is, mint szélső védő?

"Meglátjuk, de mindenkinek esélye van a játékra."

Mindig azt várja a csapatától, hogy legyen bátor, mi nem működött ebben a tekintetben a Bologna ellen?

"Az én csapatomban a bátorság alapvetően szükséges, ez akkor is kell, ha netalántán kikapunk. Nem volt könnyű a dolgunk a Juve ellen, amikor az első 8 percben két gólt is kaptunk, és ha egy olyan csapat ellen nem játszol bátran, akkor a végén 4-5 gólt is kaphatsz. A legutóbbi teljesítményünk a Sassuolo elleni meccsen történtek eredménye volt, az a meccs komolyan rányomta a bélyegét a Bologna elleni mérkőzésre. Lemondtunk a letámadásról, nem volt nálunk a kezdeményezés, és mindez az előző meccs miatt. Én is futballoztam, ezért könnyű megérteni, hogy mikor mi történik."

Hogyan fog megbirkózni az Atalanta letámadásával?

"Ez a meccs kulcskérdése. Nincs sok időnk ezen gondolkodni és dönteni. A döntésképességünknek gyorsnak kell lennie. Amikor elkezdünk építkezni, akkor mindig nagyon agresszíven visszazárnak, és sokszor megszerzik a labdát, amivel gyors kontrákra képesek. Ezeken nagyon sokat dolgoztunk, mert ha nyerni akarunk, akkor ez a legfontosabb, amire figyelnünk kell."

Mi a helyzet Diawarával?

"Napról napra javul az állapota, és a következő hét döntő fontosságú lehet. Jól halad, én pedig minden nap beszélek vele, és az orvosokkal is. Jövő héten elkezdheti az edzéseket velünk, szóval akkor fogjuk igazán meglátni, hogy mi a helyzet. De egyelőre biztatóak a jelek."

Henrikh Mkhitaryan sokszor úgy tűnt, hogy nagyon fontos Önnek, hiszen képes gólt szerezni és segíteni a csapatot. Mi a legmegfelelőbb posztja?

"Amennyiben válaszolnék erre a kérdésre, akkor azzal mindent elárulnék a szombati csapattal kapcsolatban. Miki nagyon fontos, tapasztalt játékos, aki képes a legjobb döntést hozni. Képes a szélen, mélységben, valamint más rendszerben második csatárként is játszani. Ő az egyik legintelligensebb játékos, akivel valaha találkoztam. A legmegfelelőbb poszt számára a támadó középpályás, vagy az a szélső, amelyik sokszor behúz belülre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Atalanta, Serie A