Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A hétközi 5. fordulóban a Roma az Atalanta együttesét fogadja a Stadio Olimpicóban.

Sorozatban 3 győztes meccs után komoly erőpróba vár a Romára szerda este, miután a tavalyi negyedik helyezett, ezzel BL-induló Atalanta együttesét fogadja hazai pályán.

Milyen meccsre számít holnap egy olyan csapat ellen, amelyik igen jelentős eredményeket ért el a bajnokságban az utóbbi években?

"Nagyon nehéz meccsre számítok, mert egy igen erős, kristálytiszta identitással rendelkező csapat ellen lépünk pályára. Az Atalanta nagyon erős fizikálisan, agresszívak, a csatársorban pedig kiváló játékosaik vannak."

Látszik, hogy fejlődik a csapat, de nem szabad, hogy a lelkesedés túlságosan nagy magabiztosságba csapjon át.

"Mindig azt mondtam, és folyamatosan ezt ismételgetem a játékosaimnak, hogy nem szabad elveszítenünk a fejünket, nagyon koncentrálnak kell maradnunk. Semmit nem csináltunk még eddig, három meccset nyertünk csak meg, ennyi. Nagyon sok tanulnivaló van még, számtalan dologban tudunk fejlődni, szóval mindenképpen a földön kell maradnunk. Én roppant realista személy vagyok, a csapat fejlődik, de holnap nagyon nehéz meccs vár ránk. Örülök annak, hogy az emberek hisznek bennünk, de nekünk most mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk."

Mi a helyzet Kolarovval és Dzekóval? Mindketten folyamatosan játszanak, esetleg nem akarja őket pihentetni?

"Kolarov és Dzeko nagyon fontos játékosai a csapatnak. Szeretném őket pihentetni, de ez sajnos most nem lehetséges. Viszont ők profi játékosok, és mint ilyenek, nagyon szakszerűen odafigyelnek a fizikai állapotukra."

Tavaly a Romának komoly gondjai voltak kapusposzton, Pau Lopez érkezésével viszont úgy tűnik, hogy ezek a gondok megoldódnak.

"Megmondom őszintén, erre elsősorban Savorani tudna válaszolni, de az biztos, hogy amikor a választásunk Lopezre esett, előtte nagyon pontosan körbejártuk a képességeit. Kevesen tudnak ilyen gyorsan beilleszkedni és ilyen színvonalon játszani rögtön, de számíthattunk erre, hiszen a világ egyik legjobb kapusedzőjével dolgozik együtt. A Bologna ellen borzasztóan fontos védést mutatott be, én nagyon elégedett vagyok a játékával, de szerencsére itt van még Mirante és Fuzato is."

Úgy tűnik, hogy a csapat kezd összeérni, egyre jobban együtt van a társaság.

"Ez egy nagyon egységes csapat, mindenki ugyanabba az irányba húz, közös a cél. Sosem kellett ennek a fontosságát kiemelnem, és ez szerintem kulcsfontosságú olyankor, ha szeretnél valamit elérni. Itt most a csapategység teljesen természetes."

Mi a helyzet Cristantéval?

"Cristante nagyon okos játékos, nagyon hamar megértette, hogy mit várok el azon a poszton, ő pedig azt hozza. Emellett roppant bátor, aki kész némi kockázatot is vállalni. Nagyon jól védekezik, jól kezeli a labdát, és taktikailag képzett."

Chris Smalling az érkezése óta nem játszott egy percet sem, bevethető már?

"Holnap játszani fog."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Atalanta, Serie A