Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Az Atalanta elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Roma hétfő este a bergámói együttest fogadja a Serie A második fordulójában hazai pályán.

A Roma-Atalanta lesz vezetőedzőként a 200. mérkőzése. Milyen érzés?

"Ha nem láttam volna leírva, nem is tudnám. Remek mérföldkő, de remélem, hogy egy győzelemmel lesz okom ünnepelni."

Milyen hibákat szeretne elkerülni a tavalyi évi hazai meccs után?

"Az a meccs 7 hónappal ezelőtt volt, szóval nem is értem, hogy mit számít ez most. Az Atalanta már játszott 7 tétmeccset, tudják mit akarnak játszani, és remek edzőjük van."

Strootman kerettag lesz? Mit gondol a folyamatban lévő tárgyalással kapcsolatban?

"A felek átértékeltek mindent. Meglátjuk milyen pszichikai állapotban lesz a mai edzés után, és akkor eldöntjük. Hasonló helyzetben van, mint télen volt Dzeko."

Strootman végigjátszotta a Torino elleni meccset. Gondolt akkor arra, hogy eladják?

"Semmi nem fontosabb annál, mint a holnapi meccs. Strootman fontos játékos, de én nem szeretek egyénekről beszélni. Vannak dolgok, amiket együtt kell megtennünk, és ez a döntés pont ilyen. Rengeteg középpályásunk van, és mindegyik elkészíti a saját helyzetértékelését. Tudják, hogy nekem a csapat ereje sokkal fontosabb, mint az egyének."

Hogyan lehet, hogy egy kezdő játékost hirtelen elad a klub, miközben vásárolni már amúgy sem lehet?

"Meghoztam a döntésem a középső középpályát illetően. Nagyon sok játékos megérdemelné, hogy pályára lépjen, és tudom, hogy másképpen is választhattam volna akkor, de lesznek még meccsek. Azt akarom, hogy mindenki érezze, mennyire fontos. Bizonyos döntéseket kicsit másképpen kell nézni, bevonva a játékost magát, a klubot, és engem is."

"Nem beszéltem a játékossal, majd fogok. Most a Roma játékosa, vannak tárgyalások, de a döntést közösen hozzuk meg. Én vagyok az edző, és a csapat az elsődleges."

Hol végezhet a Roma a szezon végén?

"Ezt túl korai lenne most megmondani. A nyáron sokat dolgoztunk együtt, és én bizakodó vagyok, mert sokat fejlődtünk, és még tudunk is fejlődni. Ott van például Pastore, aki az első meccsen rengeteg hibát vétett, és sokan úgy vélik, hogy nagyon keveset futott. Pedig egészen a 75. percig ő volt az, aki mindenki másnál többet futott a pályán. Amit eddig nem láthattunk tőle, az a legjobb tudása, amit igazán tud, de meggyőződésem, hogy hamarosan ez az idő is eljön."

Bryan Cristante érkezésével a Roma játéka legyorsult az Atalanta ellen. Most akár kezdő is lehet?

"Remek fizikai állapotban van. Őt nagyon akartuk a nyáron, mert a középpálya mindkét oldalán képes játszani, de akár egy 4-2-3-1-es felállásban a 10-es posztján is tud játszani. Nagyon jól jártunk vele, mert nagyon jó fizikai adottságai vannak, és az előrejátékban nagyon erős. Szinte biztos, hogy holnap kezd."

Justin Kluviert is készen áll arra, hogy kezdő legyen?

"Készen áll, jelentsen ez bármit, akár kezdőként, akár csereként lépjen pályára. Fejlődnie kell, de nagyon jól alkalmazkodik az itteni futballhoz. Tudom, hogy számíthatok rá, akár kezdőként, akár csereként, de az biztos, hogy ő is a kezdő helyekért van versenyben."

Kluivert az a játékos, aki a legesélyesebb a jobb oldali támadó szerepére?

"Jelenleg ő az a játékos, aki a legjobban alkalmazkodik. Régen El Shaarawy is jól teljesített ott, de jelen pillanatban Cengiz Ünder alternatívájaként Kluivertet látom."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Serie A, Atalanta