Alisson: Sosem felejtem el az első meccsem

Alisson: Sosem felejtem el az első meccsem

A brazil kapus a Roma TV-nek adott interjúban többek között mesélt arról, hogy miként illeszkedett be a Romába, az első meccséről, és a fogadásáról Edin Dzekóval.

A válogatott kapus az idei szezonban kimagasló teljesítményt nyújt a Romában, és reméli, hogy egyszer a legendás Claudio Taffarel nyomdokaiba tud lépni.

"1992-ben születtem, szóval nem sokat láttam őt játszani, de amit azóta láttam, abból egyértelműen kiderült számomra, hogy több volt, mint egy profi kapus."- kezdte Alisson.

"Találkoztam vele, ami hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Brazíliában rengeteg dolgot megváltoztatott, ő volt az első kapus, aki Európába jött. Nálunk ez egy teljesen más poszt, itt nagyon sokat használják a lábukat a kapusok, amiben én is sokat változtam."

"A Roma nagyon szereti a kapust is bevonni a játékba, ezért ezzel kapcsolatban is nagyon sokat kellett fejlődnöm. Brazíliában leginkább a lábaim erősségén, és az intenzitáson dolgoztam sokat, míg Olaszországban sokkal többet számít a technika, hogy mindenhogyan képes legyél a labdával bánni."

"Nagyon szeretnék valamit nyerni a Romával, mert ez a csapat megérdemli, én pedig szeretnék a részese lenni. A Curva Sud az otthonommá vált. Olyan csapatot választottam, amelyik nagyon szívélyesen fogadott, és mindenben megkönnyítette a beilleszkedést."

"Juan Jesus nagyon segítőkész volt, mert ő már 5 éve Olaszországban volt, ráadásul a felesége is nagyon sokat segített az én feleségemnek."

Alisson 2016-ban érkezett a Romához az Internacionaltól, azonban az első évében Wojciech Szczesny mögött csak másodikszámú kapusnak számított.

"Kivártam a megfelelő alkalmat, és megszereztem az egyes mezt. Most pedig nem áll már szándékomban megválni tőle. Senki sem pótolhatatlan, de minden nap, mikor edzésre jövök abban a reményben teszem, hogy a legjobbat tudom nyújtani, és a csapat segítségére lehetek. Egy játékos számára az a legrosszabb, ha a cserepadon kell ülnie, én pedig nagyon sokat vártam, hogy mikor tudok már segíteni. Nagy nyugalomra volt szükségem, hogy kivárjam a megfelelő alkalmat, ami végül eljött."

Alisson számos hihetetlen védést is bemutatott a szezon során, köztük az első BL mérkőzésen, az Atletico Madrid ellen is.

"Saul Niguez helyzete az utolsó percben volt a legnehezebb. Sosem felejtem el azt a meccset. Brazíliában játszottam a Libertadores kupában, de az nem hasonlítható össze a Bajnokok Ligájával. Amikor pályára léptem, farkasnak éreztem magam."

"Eusebio Di Francesco megváltoztatta a hozzáállásunkat, sokkal határozottabbá és agresszívebbé tett, de persze nem feledkeztünk meg a minőségi futballról. Mindenki keményen dolgozik azon, hogy hozzátegyen a védekezéshez."

"Edzésen fogadtam Edin Dzekóval, aki mindig megpróbál nekem gólt rúgni. Az, hogy egy ilyen játékossal kell minden nap szembenéznem, nagyon sokat segít a fejlődésben."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Alisson, interjú