Alisson: Letettük a névjegyünket, most többet akarunk

Alisson: Letettük a névjegyünket, most többet akarunk

A brazil kapus a Sky Sport Italia-nak nyilatkozott a pénteki Bajnokok Ligája sorsolást követően.

Mit szólsz a sorsoláshoz?

"Mindig van egy kis izgalom, hogy ki lesz az ellenfél. A Liverpool remek csapat, jól szerepelnek, és egyre jobbak. Még nem kaptak ki a BL idei sorozatában, szóval nehéz ellenfél lesz."

"De amikor ehhez a szakaszhoz érsz, akkor már nincs nagy különbség a csapatok között. Jó lesz Salah-t újra látni, mindenki nagyon szereti őt. Nekem Firmino is a jóbarátom, de mindenki remek játékos."

Mit nehezebb megnyerni, a világbajnokságot, vagy a BL-t a Romával?

"A Bajnokok Ligáját a Romával, de a futballt a pályán játsszák, és nem sok köze van ahhoz, amit általában az emberek beszélnek."

Írt valamelyik brazil csapattársad üzenetet azt követően, hogy legyőztétek a Barcát?

"Beszéltem Paulinhóval, akinek írtam, mert a meccs után nem találkoztunk. Azt mondta, hogy a Romában egy remek csapatot látott, és gratulált. Elmondta, hogy lenyűgöző volt a légkör a stadionban, és még hozzátette, hogy szép dolgokra vagyunk képesek."

Hajnali 5-kor újra megnézted a meccset?

"Igen, otthon megnéztem, a barátaimmal vacsoráztam, majd nem tudtam aludni, szóval jó dolog volt újranézni."

Viszont vasárnap már a derbi következik...

"A derbi nagyon sokat jelent a városnak és a szurkolóknak. A Lazio jól szerepel a bajnokságban, viszont az Európa Ligából most estek ki, mert ilyen a futball. Nagyon fegyelmezetten kell majd játszanunk, és oda kell majd figyelnünk Milinkovicra és Immobiléra, ők top játékosok. Jó meccs lesz."

A Barcát egy új formációval győztétek le. Lesz ennek folytatása?

"A mester dönt a felállásról. A Barca ellen működött, de ezt jól begyakoroltuk az edzéseken, a csapat pedig követte az utasításokat. Emellett nagyon szerettük volna letenni a névjegyünket, és szeretnénk ezt folytatni úgy, hogy azért maradunk a földön."

A neved folyton szerepel az átigazolási pletykákban.

"A jövőm az a jelenem, a jelenem pedig a Roma. Szerződésem van, jól érzem magam itt, ahogy a családom is. A csapattársaimmal remek a kapcsolatom. Most az a legfőbb feladatunk, hogy kiharcoljuk a jövő évi BL indulást, én most csak erre összpontosítok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson