Alisson készen áll, hogy megmutassa mit tud

Alisson készen áll, hogy megmutassa mit tud

Alisson Becker elárulta, minden nap folyamatosan keményen dolgozik azért, hogy készen álljon a következő szezonra.

Az elmúlt szezon tanulóéve után, amikor csak a kupákban kapott lehetőséget, a brazil kapus most Wojciech Szczesny távozásával előlépett elsőszámú kapussá és alig várja, hogy megragadhassa a lehetőséget a bizonyításra.

"Ez egy nagyon fontos év lesz számomra. Eljött az én időm, a klub és a szurkolók pedig bíznak bennem. Én mindig a maximumot akarom nyújtani."- mondta Alisson a Roma TV-nek.

Savorani a kapusedző már eddig is nagyon sokat dolgozott veled...

"Nekem erre volt eddig is szükségem, a mi posztunkon nem lehet hibázni, szóval nekünk még keményebben kell dolgoznunk, mint a csapattársainknak."

Hogyan írnád le Alissont, a kapust?

"Mint egy jó srác, aki a pályán tud dühös és mérges is lenni, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobbját nyújtsa. Gyors, keményen dolgozik és nagyon szeretne nyerni."

Mi változott az elmúlt egy évben számodra Európában?

"Az elmúlt évben nagyon sokat tanultam és egy kicsit a hozzáállásom is megváltozott. Savorani nagyon szeret a helyezkedésen dolgozni és pedig ezt kimondottan élvezem. A labdával való munkavégzés is kicsit más Európában, mint nálunk Brazíliában."

A legjobb brazil kapusok mindig finomítottak még a technikájukon Európában.

"Igen, és amikor ide igazoltam éppen ezt kérdeztem én is, és sokan mondták, hogy ezt is meg fogom tanulni itt. A testvérem, aki szintén kapus, ő is Európában játszik. Az élet is más itt, sokkal nyugodtabb körülmények között dolgozhatunk ez pedig nagyon fontos az életminőség szempontjából."

Ki döntötte el, hogy kapus leszel?

"Amikor kiskoromban játszottam, mivel nagyon kicsi voltam, ezért folyton a kapuba állítottak. Aztán megszerettem, meg persze mindig figyeltem a testvéremet, aki remek kapus volt. Kimentem az edzésre és néztem. Ezt követően egy ideig még kint játszottam, de hamar visszaálltam a kapuba."

Brazíliához képest többet kell itt a labdával dolgozni?

"Az Internacionalnál is szerettem használni a lábaimat és amikor megérkeztem Olaszországba, csak folytatnom kellett azt, de persze nagyon sokat tanultam és fejlődtem."

Milyen volt kifogni Perotti büntetőjét?

"Ő egy remek srác, a tizenegyesei pedig borzasztó nehezek. Minden edzésen elvégez 10 büntetőt, szóval volt időm kifigyelni. Különleges technikája van... de kimondom, eltanultam pár dolgot."

Ha már Perottinál tartunk, azt mondta, hogy egész nyáron tréningezett.

"Az remek, ez is azt mutatja, hogy mennyire nyerni akar. Mint minden argentin, ő is erős játékos, mind mentálisan, mind technikailag. Hatalmas szerepe volt abban, hogy sikerült a BL-t érő második helyet megszerezni egy őrült meccsen, ahol nagyon akartunk nyerni. Nagyon keményen megdolgozott azért a pillanatért és utána is keményen dolgozott, hogy készen álljon a következő szezonra."

Nehéz lesz a tavalyi szezonhoz képest tovább fejlődni?

"Idén sokkal nagyobb lesz a versengés, szóval keményen kell dolgozni és fontos a megfelelő hozzáállás. A bajnokság nem augusztusban kezdődik, az már elkezdődött. A futballban minél hamarabb állsz neki dolgozni, annál jobb."

A Romának remek hagyományai vannak a brazil játékosokat illetően. De egy olyan 20 éves srácnak kontinenst váltani, mint Gerson, nem lehet könnyű, ugye?

"Ez így van. Minden változik: az időjárás, a nyelv, a futballstílus. De szerintem ő egy nagyon jó játékos, készen áll tanulni és szerintem még hasznára lesz a csapatnak."

Viszont Róma még mindig egy ideális hely a braziloknak, nem?

"A Románál nagyon sok remek példa van erre: Cafu, Emerson, Falcao... Róma kicsit hasonlít Brazília déli részére, ahol szintén olyan az időjárás, mint itt. Ráadásul szerintem a nyelvet sem olyan nehéz megtanulni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson, interjú