Alisson: Jó irányba tartunk

Alisson: Jó irányba tartunk

Újabb kapott gól nélküli mérkőzésen van túl Alisson Becker, aki szerint a Roma jó irányba tart.

A védelem volt a csapat egyik erőssége ebben a szezonban...

"Ebben a tekintetben tavalyhoz képest javultunk. A technikai stábbal minden nap keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy egyre jobbak legyünk. Tudjuk, hogy különösen Olaszországban igaz az, hogy amelyik csapat a legkevesebb gólt kapja, annak van a legnagyobb esélye a győzelemre, mi pedig ebből a szempontból elég jó munkát végeztünk."

"Mind a védők, mind a többiek jó munkát végeztek, viszont most a csapatnak éhesnek kell lennie a további fejlődésre."

Most a Sassuolo következik, ahol a tét a harmadik hely.

"A BL-indulás már megvan, most szeretnénk megszerezni a harmadik helyet. Jelenleg mi vagyunk előnyben, de úgy utazunk Reggio Emiliába, hogy nyerni akarunk, és mi szeretnénk bebiztosítani magunknak a harmadik helyet. Ebben a szezonban jól szerepeltünk idegenben, inkább az a kár, hogy otthon nem voltunk hasonlóan sikeresek. A BL-ben pont az ellenkezője volt, ott megmutattuk hazai pályán, hogy mire vagyunk képesek."

Hogyan értékelnéd az idei szezont? Mi hiányzott?

"Néha elől valami plusz hiányzott, nem voltunk képesek gólokat szerezni a bajnokságban. Volt pár döntetlenünk, vagy vesztes meccsünk amiatt, mert az első harmadban túlságosan pazarlóan bántunk a helyzeteinkkel, de ez nem csak a csatárok hibája, hanem az egész csapaté. Mindenkinek dolgoznia kell azon, hogy ebben a tekintetben is javuljunk."

"Ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, a játék minden fázisában tökéletesnek kell lenned. A Juventusnak ez sikerült, jók voltak védekezésben és támadásban is. Folytatnunk kell ezt az utat, amin vagyunk, mert az irány, amerre tartunk jó."

Amikor a szezon elején Di Francesco közölte veled, hogy ő magas védelmi vonalat, és letámadást szeretne, mit szóltál hozzá?

"Ez a filozófia egyértelmű eredményeket hozott a pályán; a védekezésünk mindig a legjobb volt, amikor az egész csapat összedolgozott, feltoltuk a védekezést és úgy támadtuk le az ellenfelet. Ennek én is a része vagyok. Arra nagyon oda kellett figyelni, hogy mindenkinek meglegyen a posztja és azt tartsa is, mert így lehetett elkerülni a kontrákat. Szerintem ennek a csapatnak komoly erőssége az, hogy az ellenfelet képes már a saját térfelén letámadni, a Juventus ellen is vagy 15-ször sikerült visszaszereznünk a labdát az ő térfelükön. Így lehet a riválisainknak komoly gondot okozni és lehetőségeket kidolgozni."

Melyik volt a kedvenc védésed és a legjobb meccs, amit játszott a csapat?

"Volt pár védésem, de ami először eszembe jut, az Pjanic helyzeténél a Juve elleni első meccsen Torinóban: a tizenhatoson kívülről lőtte rá, nekem pedig sikerült beleérnem és kapufára tolnom. Nagyon nehéz mentés volt, de egyben nagyon jó is. Az egyik legjobb meccsünk pedig egyértelműen a Barcelona elleni volt, ez volt az, amiből nagyon sokat lehet tanulni a későbbiekre nézve."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson, Juventus, Serie A