Alisson: A válság nem befolyásolja a csapat hangulatát

Alisson: A válság nem befolyásolja a csapat hangulatát

A brazil kapus elárulta, a december óta tartó rossz sorozat nem befolyásolta a csapat hangulatát az edzéseken.

"Nem hagytuk, hogy a válságos időszak rányomja a bélyegét az edzéseinkre."- jegyezte meg a brazil kapus.

"Racionálisnak, és nyugodtnak kellett maradnunk. Van olyan, hogy nem jönnek az eredmények, néha túl sokat hibáztunk, ezt tudjuk mi is."

"A legutolsó meccsünket megnyertük, és habár nagyon nehéz dolgunk volt a kiállítás után, ennek ellenére nem volt kapura lövésük, ami hatalmas lökést adott nekünk. Folytatnunk kell a kemény munkát, csak úgy, mint amikor nem jöttek az eredmények."

Sokan meglepődtek, hogy milyen remek formában vagy, míg mások tudták, hogy mit várhatnak tőled...

"Ez teljesen normális számomra. Ez a munkám. Sokkal többet játszom idén, és minden nap keményen dolgozom, hogy segíteni tudjak a csapatnak."

A Roma volt kapusezdője, Piergiorgio Negrisoli jegyezte meg, hogy Dino Zoffra emlékezteted. Látod az összehasonlítást?

"Nem láttam őt játszani, de nagyon sok jót hallottam róla. Az elismerés boldoggá tesz, de nekem arra kell koncentrálnom, hogy jól teljesítsek és segítsek a csapatomnak. Azért jöttem ide, hogy minden nap Marco Savoranival, a kapusedzővel dolgozzak, aki nagyon sokat segített fejlődni."

Hogy érzed, sokat fejlődtél Olaszországban?

"Egyértelműen. A Serie A segített megérteni a taktikákat, ami válogatott szinten is előnyömre válik. Eléggé szerencsés vagyok, hogy remek edzőm, és jó pár klasszis játékostársam van. Nagyon szépen halad előre a karrierem."

A Roma mellett az Inter és a Lazio is BL-t érő helyekre pályázik. Melyik csapattól kell jobban tartani?

"Az Inter egy kicsit szenved jelenleg, de nagyon jó a keretük, és tele van fantasztikus játékosokkal. A Lazio nagyon jól szervezett csapat - erősek támadásban, és vannak igen jó játékosaik. Nekünk a saját feladatunkkal kell foglalkoznunk, és arra figyelni, hogy az első háromban végezzünk legalább."

Az egyik statisztikákkal foglalkozó oldal a harmadik legjobb Európában védő kapusnak hozott ki. Előbb, vagy utóbb kopogtatni fognak a Roma ajtaján egy hatalmas ajánlattal. Mit fogsz válaszolni?

"Most csak a Romával foglalkozom, csak a jelen érdekel. Nem tudok azokról a statisztikákról. Csak az foglalkoztat, hogy a csapatnak segítsek. Nagyon sok segítséget kapok a csapattól, a társaktól, Savonitól."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson, interjú