Alisson a soron következő fontos feladatokra összpontosít

Alisson a soron következő fontos feladatokra összpontosít

Fontos szezon elé néz Alisson Becker, miután a Romában első számú kapussá vált, közben pedig a brazil válogatottban is helyt kell állnia.

A Roma hálóőre jelenleg a brazil válogatottal készül az Ecuador és Kolumbia elleni világbajnoki selejtezőkre.

"Ez most egy nagyon fontos időszak számomra. Itt a lehetőség, hogy kezdő lehetek a Romában és emellett örülök annak, hogy a válogatottnál is ugyanez a helyzet, továbbra is élvezem a bizalmat."- mondta Alisson.

"Szeretnék ott folytatni, ahol abbahagytuk és az oroszországi világbajnokságra jó formában érkezni."

Alisson erre a szezonra lett a Romának alapembere, miután Szczesny távozott a klubtól, de mindenképpen köszönettel tartozik a válogatottnál mindenkinek, aki folyamatosan bízott benne akkor is, amikor csak a kupasorozatokban szerepelt.

"Taffarel mindig hitt bennem és az ő támogatása nagyon fontos volt. Egy kicsit beszéltem csak az edzővel, Titével, de ő csak annyit kért, hogy mindig tegyek meg minden tőlem telhetőt a pályán."

"Tudta, hogy része voltam a jövő Romájának és hogy több lehetőséget fogok kapni. Azt kérte csupán, hogy ha lehet, akkor keressem és találjam meg a folytonosságot és következetességet. Köszönettel tartozom nekik azért, hogy bíztak bennem."

Most, hogy már a Romában is kezdő lett, a célja az, hogy a világ legjobb kapusai közé kerüljön.

"Remélem, hogy jól szereplek majd a BL-ben és sikerül azt a szintet elérnem, amit Neuer, vagy Buffon képviselnek, mert mindketten a posztjuk legjobbjai. Nagyon sokat lehet tőlük tanulni azzal, hogy nézi őket az ember."

"Jelen pillanatban egy bajnokságban szereplek Buffonnal, akit mindig csodáltam és inspirált engem. Nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy sikerüljön egy szintre kerülnöm vele. Kemények kell edzenem és folyamatosan fejlődnöm kell, mert csak úgy kerülhetek oda."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson