Alisson: A Románál váltam kész kapussá

Alisson: A Románál váltam kész kapussá

A brazil hálóőr úgy véli, a Románal nagyon sokat fejlődött az elmúlt két évben.

Alisson két éve igazolt a Romához, azonban az első idényében csak második számú kapusnak számított a lengyel Wojciech Szczesny mögött. Az idei szezonban azonban már ő a Roma állandó kapusa, aki hétről hétre remek formában védi az együttes kapuját.

"Az elején egy kicsit magányosnak éreztem magam, de később egyre több időt tudtam a feleségemmel tölteni, aki akkor éppen terhes volt, így kevésbé tudtam a karrieremre koncentrálni."- nyilatkozta a kapus a Sportweek-nek.

"Az edzéseken nagyon keményen dolgoztam, és olyan remek kapustól tanulhattam, mint Szczesny. Amikor a Romához érkeztem, akkor készen álltam arra, hogy egy játékos legyek, most viszont kész vagyok, hogy egy olasz játékos legyek."

"Az ember nem gondolkodhat sokat egy remek védésen, mert lehet, hogy szöglet lesz belőle, amiből meg gólt kapsz. Borzasztó érzés gólt kapni még olyankor is, ha nyer a csapat. Nagyon mérges leszek tőle. Számos alkalommal védtem a pályafutásom során, de sajnos gólt is kaptam jócskán."

"A büntetőknél nagyon magányosnak érzi magát az ember. Mindig tanulmányozom az ellenfél játékosainak a rúgásait, és megpróbálok emlékezni rá, amikor védenem kell. A legjobb védésem a Palmeiras ellen volt a kupában, 0:0 volt a meccs, és a paraguayi Lucas Barrios végezte el a tizenegyest. Amikor kivédtem olyan volt, mintha az egész stadion felrobbant volna."

"Én is tudok tizenegyest rúgni, de ezt inkább meghagyom másoknak. A pályán sosem szoktam viccelni, bár jól szórakozom, mert imádom a munkámat, viszont a futball az apró részletekről szól. Azért dolgozik az ember, hogy tökéletes legyen."

Ma a Roma az Udinese ellen lép pályára, majd hét közben a Sahtar elleni BL meccs következik.

"Két olyan csapat csap majd össze, amelyik mindkettő győzni akar, és ehhez meg is van a megfelelő képessége. Van pár honfitársam az ukrán csapatban, akik magukon viselik a brazil játékosok jellemzőit. Az ifjúsági csapatban Taisonnal nőttem fel, az első csapatban pedig együtt játszottam Freddel."

Alissont Brazíliában csak a 'jóképű kapusként' tartják számon.

"Mikor éppen megnyertük a bajnokságot Brazíliában, utána elmentünk egy étterembe ünnepelni a csapattársakkal és a családjainkkal. Kint nagyon sok szurkoló gyűlt össze, néhány lány pedig megfogta a hátsómat. Ekkor a feleségem megragadta mindenkinek a kezét!"

A szurkolókat lenyűgözte az, hogy Alisson nagyon hamar megtanult olaszul, talán túlságosan hamar.

"Egy brazil beszélgetős műsorban, mikor éppen aláírtam a Romához, a műsorvezető megkérdezte, hogy megtanultam-e már káromkodni. Én pedig elmondtam pár csúnya szót anélkül, hogy felfogtam volna milyen durvák voltak. Mire rájöttem, már késő volt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Alisson