Alisson a kapusok Messije

Alisson a kapusok Messije

Roberto Negrisolo, a Roma volt kapusedzője szerint Alisson többet ér, mint 50 millió euró.

A brazil válogatott és a Roma kapusa remek szezont tudhat eddig maga mögött, melynek következtében több európai élcsapatnál is felmerült a neve a téli átigazolási időszakban.

"Hogy Alisson ér-e 50 millió eurót? Ne butáskodjanak, sokkal többet ér annál."- nyilatkozta Negrisolo az Il Romanista-nak.

"Szerintem sokan még nem is tudják, hogy ki az az Alisson, pedig ez a srác fenomenális. A legjobbak között is a legjobb. Ő a kapusok Messije, mert ugyanolyan a mentalitása, mint Messinek. Korszakos kapusról beszélünk."

"Felesleges összehasonlítani Gianluigi Donnarummával, mert Alisson rendkívüli. Mikor először láttam játszani, akkor még nem volt a Roma játékosa. A brazil válogatottban láttam, és hatalmas benyomást tett rám."

"Dino Zoffra emlékeztet, ahogy a gólvonalon viselkedik. Kicsit Michel Preud'Hommera emlékeztet, aki szintén klasszis kapus volt."

"Amikor Trigoriában találkoztam vele, mondtam is neki, hogy ő erre született. Már amikor ide érkezett nagyon erős volt, de mióta Olaszországban véd, sokat fejlődött, főleg amikor ki kell jönnie a kapuból. Ezekben a helyzetekben már sokkal határozottabb."

"Minden elismerésem Marco Savoranié, aki jelenleg a Roma kapusedzője. Ő nagyon sokat segített már Wojciech Szczesnynek is, akit végül a Juventus bagóért vett meg az Arsenáltól."

"Ismerem a kapusokat, hiszen ez a munkám, és biztosíthatok mindenkit afelől, hogy Alisson legalább 10 évre megoldás lehet. Őt a szurkolók már most hősként ünneplik, a Romának pedig meg kell tartania őt."

"Alisson a pályán kívül is fontos személyiség, szinte edzői fejjel gondolkodik. Csak meg kell nézni, hogy miként mozog, hogyan viselkedik akkor, amikor a kezében van a labda, és azonnal megértik, mire gondolok."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Alisson