Aldair: A Romának el kellene hinnie, hogy képes a végső győzelemre

Aldair: A Romának el kellene hinnie, hogy képes a végső győzelemre

A Roma volt játékosa úgy véli, a mostani csapatnak mindene megvan ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet.

Aldairt, aki tagja a Roma Hírességek Csarnokának (Hall of Fame), lenyűgözte az, amit a mostani csapattól lát és elismerte, lát hasonlóságot a mostani és a 2000-01-ben bajnokságot nyert csapat között.

Tetszik az, amit a Roma védelmétől látsz?

"Igen, nagyon erős hármas van hátul. Párszor láttam a csapatot játszani ebben a szezonban és mindig nagyon jól teljesítettek. Az elmúlt hónapokban a Roma nagyon szép munkát végzett a hátsó alakzatban. Szerintem nagyon sok dolog közrejátszik abban, hogy nem kapnak gólokat, az egyik például Rüdiger visszatérése. A Cagliari elleni meccset nem láttam, de sok másikat igen, ráadásul a helyszínen, az Olimpicóban és az a véleményem, hogy a csapat egyre jobb."

A Fabio Capello féle Romának is nagyon jó volt a védelme, a sikerét a szilárd hátsó alakzatnak köszönhette.

"Mindannyian technikailag képzettek voltunk hátul és olyan erős játékosaink voltak, mint Samuel, vagy Zago, míg Zebina és én két kicsit különböző karakterű játékosok voltunk. Aztán ott volt még Amadeo Mangone, aki igaz csak 2 szezont volt velünk, de ezalatt nagyon sokat segített. Összességében a mi védelmünk a fizikai erőnlét és a technikai tudás keveréke volt és szerintem ugyanez van Spalletti csapatánál is."

Ez a védelem hozzásegítheti a Romát ahhoz, hogy a Juventus kihívója legyen a bajnoki címért folytatott harcban?

"Ahogy a szezon elején is mondtam, amilyen statisztikákat ez a csapat produkál, az elég ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot. Amin mindenképpen még fejleszteni kell és szerintem már van is előrehaladás, az a mentalitás - folyamatosan hinni kell benne. A Juventus sorozatban 5 bajnoki címet nyert, de nincsenek túl jó formában. Már nem verhetetlenek, mint az elmúlt években. A Romának folytatnia kell ezt a fajta játékot, amit mostanában produkál. Szerintem most a csapat jó formában van, jó játékosok alkotják a keretet és minden adott ahhoz, hogy a végsőkig versenyben legyenek a bajnoki címért folytatott küzdelemben."

Utoljára Capello és Spalletti tudott valamit nyerni a Romával. Látsz hasonlóságot a két szakember között?

"Ezt kívülről nehéz meghatározni, de én mindig úgy gondoltam, hogy Spalletti teljesen más, mint Capello. Spalletti inkább azt preferálja, ha a játékosai járatják a labdát és úgy alakítanak ki helyzetet, míg Capello inkább visszazárt a csapatával és Cafut, valamint Candelát használta arra, hogy gyorsan támadjanak. Akkoriban a Roma nagyon szoros csapat volt - megpróbáltunk minimális területet adni az ellenfélnek. Ez a különbség."

El tudod képzelni magad bármelyik jelenlegi Roma védő helyben?

"Nem, egyáltalán nem. A mostaniaknak teljesen más a stílusuk, másképpen játszanak már. De mindannyian remek védők."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Aldair